«Για μένα ο Θεός δεν είναι ένας γερούλης που μας κοιτάζει από ψηλά και μας τιμωρεί»
Showbiz

«Για μένα ο Θεός δεν είναι ένας γερούλης που μας κοιτάζει από ψηλά και μας τιμωρεί»

Ποια γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός έκανε αυτές τις δηλώσεις;

Η Κατερίνα Διδασκάλου σε συνέντευξή της μίλησε για το έργο που πρωταγωνιστεί στο θέατρο και για τον Θεό με αφορμή την υπόθεση της παράστασης.

Το έργο πραγματεύεται πολύ λεπτά θέματα όπως αυτό της πίστης στο Θεό και της ζωής των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Ποια η γνώμη σας;

Είμαι πολύ κοντά στα πιστεύω της ηρωίδας. Για μένα ο Θεός δεν είναι ένας γερούλης που μας κοιτάζει από ψηλά και μας τιμωρεί. Είναι μέσα στον καθένα μας. Η νομοτέλεια που μας διέπει είναι Θεός. Για μένα ο Θεός είναι η δύναμη που κρύβουμε μέσα μας, οι σκέψεις που κάνουμε, η πίστη που έχουμε στον εαυτό μας. Είναι πολύ δύσκολο για ένα γονιό το δημιούργημά του να μην είναι ευρύτερα αποδεχτό γιατί είναι διαφορετικό. Τον κάνει να νιώθει ότι σε πολλές περιπτώσεις έχει κάνει κάτι λάθος και το διαφορετικό του παιδί είναι η τιμωρία του. Είναι αξιέπαινοι οι γονείς που κρατούν αυτά τα παιδιά και τα βοηθούν να εξελιχθούν. Είναι απαράδεχτη η κοινωνική απομόνωση. Η αντιμετώπιση αυτών των ατόμων από την πολιτεία και τον καθένα από εμάς ξεχωριστά είναι θέμα παιδείας που αρχίζει από νεαρή ηλικία. Πρόκειται για παιδιά του ίδιου Θεού που τα θρέφει η αγάπη όπως και τα υπόλοιπα παιδιά.

Ποια η σχέση σας με τα μέσα ενημέρωσης; Θεωρείτε ότι για χάρη της δουλειάς η ζωή ενός καλλιτέχνη είναι άμεσα συνδεδεμένη;

Σέβομαι πάρα πολύ τους ανθρώπους που κάνουν αυτή τη δουλειά στο βαθμό που και αυτοί σέβονται την ιδιωτικότητά μου και το εκτιμώ αυτό. Δεν νομίζω ότι ο θεατής θέλει να ξέρει για τη ζωή του ηθοποιού. Ο κόσμος έχει ανάγκη από ένα καλό θέαμα, θα φάει και το άχυρο που είναι το εύκολο αλλά δεν νομίζω ότι έχει ανάγκη να μάθει για τη ζωή κάποιου. Είναι στο χέρι των μέσων ενημέρωσης να κάνουν μόδα το υγιές πρότυπο παραδείγματος χάρη ενός καλλιτέχνη που βοηθά αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Είστε μία πολύ όμορφη γυναίκα. Θεωρείτε ότι η εξωτερική εμφάνιση παίζει ρόλο στην υποκριτική;

Ευχαριστώ για τα λόγια σας. Πιστεύω ότι το χάρισμα είναι αυτό που παίζει πρώτο ρόλο. Ας πούμε ότι βοηθάει αρχικά η εξωτερική εμφάνιση αλλά στη συνέχεια δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Έχω δει πανέμορφους άνδρες και γυναίκες να εξαφανίζονται στη σκηνή.

Πηγή: Καρφί

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved