«Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα αλλά θα τα πάρω μαζί μου»
Showbiz

«Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα αλλά θα τα πάρω μαζί μου»

Αλίκη και Τζένη, ποια τα σημεία που έκαναν την καθεμία ξεχωριστή και που υφίσταται η γοητεία τους;

«Στο αναμφισβήτητο ταλέντο τους και στην έντονη προσωπικότητα τους. Η εποχή τότε όπως και όλες οι εποχές, είχε πρόσωπα που τα ήθελε αντίπαλα αλλά στην ουσία δεν υπήρχε μεταξύ τους κόντρα, ήταν κατασκεύασμα των κινηματογραφικών εταιριών τους. Αυτές οι ξεχωριστές γυναίκες έτυχαν σε μια εποχή που η Ελλάδα έβγαινε από δύσκολες μέρες και χαμογέλασαν στο φακό, η καθεμία με διαφορετικό τρόπο, και έτσι κέρδισαν τον κόσμο. Μιλάμε για δύο μεγάλες θεατρίνες και έντονες προσωπικότητες που όσα χρόνια και να περάσουν θα αντικατοπτρίζουν μια πολύ γλυκιά αίσθηση για την Ελλάδα όπως ήταν το 1960. Την Καρέζη δεν την έζησα, δεν γινόταν εφόσον ζούσε η Αλίκη. Η Αλίκη όταν σε έβαζε κάτω από τις φτερούγες της έπρεπε να της ανήκεις με κάποιο τρόπο. Άσχετα αν έγραψα τη βιογραφία της Καρέζη σε συνεργασία με τον άντρας της και τον γιο της, εντούτοις μπορώ να πω περισσότερα πράγματα για την Αλίκη και λιγότερα για την Καρέζη. Παρόλο που ήταν μια γυναίκα που θαύμαζα δεν έτυχε να την ζήσω από κοντά» τόνισε στο Καρφί ο Μάκης Δελαπόρτας.

-Υπάρχει κάτι που δεν έχει λεχθεί στα βιβλία σας και μπορείτε να μας αποκαλύψετε;

«Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα αλλά θα τα πάρω μαζί μου, γιατί ένας άνθρωπος άσχετα αν είναι επώνυμος όταν σου ανοίγει το σπίτι του και σε κάνει μέλος της οικογένειας του, δεν γίνεται να τα δώσεις όλα στη δημοσιότητα. Υπάρχουν και πράγματα που έχω ζήσει για τα οποία δεν θα μιλήσω ποτέ. Κάποτε θα ήθελα να μιλήσω όμως για τις προσωπικότητες αυτές που έζησα εγώ ο Μάκης Δελαπόρτας σαν παιδί, σαν σκηνοθέτης και είναι πράγματα που δεν έχω πει ποτέ αλλά θα τα φιλτράρω με κάποιο τρόπο ώστε να μπορώ να καταγράψω την προσωπικότητα τους. Μετά από 100 χρόνια που δεν θα υπάρχει κανείς από εμάς εκείνοι οι άνθρωποι θα εξακολουθούν να είναι σύμβολα μιας εποχής για την Ελλάδα και αυτό που πρέπει να αφορά τις επόμενες γενιές είναι η προσφορά τους στην τέχνη τους και πως πραγματικά ήταν σαν προσωπικότητες όχι όμως μέσα από την «κλειδαρότρυπα» και κάτω από κίτρινες διαστάσεις.»

-Ποια τα επαγγελματικά σας σχέδια;

«Είμαι απρόβλεπτος. Σε αυτή τη φάση ζω ένα όνειρο έχοντας ενώσει επί σκηνής τα «άλλα» είδωλα των εφηβικών μου χρόνων τον Δάκη, την Μπέσυ Αργυράκη, τον Ρόμπερτ Ουίλλιαμς, τον Λάκη Τζορτανέλι, τον Γιώργο Πολυχρονιάδη, που μας θυμίζουν «το πρώτο μας πάρτυ» όπως είναι και ο τίτλος της παράστασης. Η παράσταση έχει τέτοια απήχηση που με χαροποιεί πάρα πολύ το γεγονός ότι ζω επί σκηνής όλο αυτό. Στις 3 Αυγούστου μάλιστα στο κέντρο Ribas, που είναι ένας χώρος που μου ταιριάζει, θα ξαναζήσουμε επί σκηνής εκείνη την εποχή. Παράλληλα ετοιμάζω το βιβλίο με την βιογραφία της Μαίρης Χρονοπούλου που θα κυκλοφορήσει περίπου μετά τα Χριστούγεννα.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved