Μ. Μητσιάς: Συµπληρώνω 50 χρόνια καριέρας του χρόνου, αυτή η καριέρα δεν ήταν σπαρµένη µε ροδοπέταλα
Showbiz

Μ. Μητσιάς: Συµπληρώνω 50 χρόνια καριέρας του χρόνου, αυτή η καριέρα δεν ήταν σπαρµένη µε ροδοπέταλα

Του χρόνου ο Μανώλης Μητσιάς συμπληρώνει 50 χρόνια καριέρας και ο ίδιος παραδέχεται πως τίποτα δεν του χαρίστηκε. Ο μεγάλος ερμηνευτής μιλάει επίσης για το πρόβλημα υγείας που του παρουσιάστηκε αλλά και για τα καλά και τα κακά που παρουσιάστηκαν στον δρόμο του... 

Τραγουδάτε σχεδόν 50 χρόνια. Πέρυσι κάνατε µια επέµβαση θυρεοειδούς. Ανησυχήσατε για τη φωνή σας; Τι σκέψεις κάνατε; Κερδίσατε κάτι από όλο αυτό;

Μια βρογχοκήλη µε ενοχλούσε, δεν ήταν κάτι σοβαρό. Αλλά όσον αφορά τη σκέψη αυτή, δεν θορυβήθηκα. Αν είναι να µην ξανατραγουδήσω, ας µην ξανατραγουδήσω. Για όνοµα του Θεού, θεωρούµε τον εαυτό µας αναντικατάστατο! Θα συνεχίσουν άλλοι - και υπάρχουν άλλοι. Από τη δουλειά µου είµαι χορτάτος, έχω χορτάσει επιτυχίες, έχω χορτάσει το χειροκρότηµα και πάνω απ’ όλα την αγάπη του κόσµου. Κι αυτό γίνεται, γιατί ήµουν µε τον κόσµο πολύ συνεπής στη σχέση µας. ∆εν τους πρόδωσα. Όπως ξεκίνησα µε την «Ελευσίνα», µε Γκάτσο, συνεχίζω έτσι. ∆εν προσπάθησα να πω σουξεδάκια εύκολα, να βγάλω χρήµατα. Υπήρξα για χρόνια αποκλεισµένος, δεν µε έπαιζαν τα ραδιόφωνα. ∆εν έγινε και τίποτα. Οπως έλεγε ο Χατζιδάκις, «το καλό τραγούδι ανακαλύπτεται», δεν σ’ το σερβίρουν στο πιάτο.

Πολλοί δυσκολεύονται να σταµατήσουν. Μου κάνει εντύπωση που είστε τόσο άνετος σε µια τέτοια προοπτική...

Θα τραγουδάω για τον εαυτό µου. Αυτά που λένε «δεν µπορώ να αφήσω το κοινό» είναι παραµύθια. Αν έχεις άλλο ενδιαφέρον στη ζωή σου, το βλέπεις σαν µέρος της ευχαρίστησής σου. Εγώ δεν ένιωσα ποτέ επαγγελµατίας τραγουδιστής. Ενιωθα πάντα ερασιτέχνης και πάντα έλεγα θα πάρω τη γνώµη των µεγάλων αν αξίζω. ∆εν µπορώ να πιέζω, αν δεν αξίζω. Ο καθένας µπορεί να νοµίζει ότι αξίζει, ακόµη και ο πιο φάλτσος.

Εχετε ερµηνεύσει µερικά από τα ωραιότερα ελληνικά τραγούδια. Ησασταν επιλεκτικός;

Βεβαίως. Εχω δεκάδες κασέτες από εκείνη την εποχή µε τραγούδια που απέρριψα. ∆εν ήθελα να γίνω ένας τραγουδιστής του µεροκάµατου, να πω ένα σουξέ και να χαθώ. Ηθελα να είµαι µέρος του πολιτισµού αυτής της χώρας. Εχω πει πολλά τραγούδια που δεν έγιναν γνωστά και ο «Γιάννης ο φονιάς» έγινε γνωστός µετά από 10 χρόνια. Την «Πιρόγα», ας πούµε, πήγα να την τραγουδήσω άρρωστος, για να µη χάσω την ευκαιρία. Κυνηγούσα πάντα το καλό τραγούδι. Το ήθελα και µε ήθελε.

∆εν σας ενδιέφερε να βγάλετε χρήµατα;

Εγώ υπηρέτησα τις µπουάτ στην Πλάκα για τουλάχιστον 20 χρόνια, παίρνοντας ελάχιστα χρήµατα. Μου έδιναν 20 φορές παραπάνω για να πάω στην παραλία στα µπουζούκια και τα αρνήθηκα. Συµπληρώνω 50 χρόνια καριέρας του χρόνου, αυτή η καριέρα δεν ήταν σπαρµένη µε ροδοπέταλα. Κι όµως το άντεξα. Είχα τραγούδια που άντεχαν, δεν είχα ανάγκη να πηγαίνω κάθε µέρα στην τηλεόραση ή στα κουτσοµπολίστικα.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved