Μπέζος: «Αλίμονο αν φοβάσαι τις σκιές των όποιων προηγούμενων ανεβασμάτων ή ταινιών που έχουν γίνει»
Showbiz

Μπέζος: «Αλίμονο αν φοβάσαι τις σκιές των όποιων προηγούμενων ανεβασμάτων ή ταινιών που έχουν γίνει»

Ο Γιάννης Μπέζος μιλάει για τους «Γαμπρούς της Ευτυχίας» που ανεβάζει φέτος στο θέατρο αλλά και για... φαντάσματα του παρελθόντος που όμως λέει ότι δεν φοβάται...

Ετοιμάζεις για το θέατρο «Προσκήνιο» τους «Γαμπρούς της Ευτυχίας». Τι σε οδήγησε να στραφείς, για άλλη μια φορά, σε μια παλιά και αγαπημένη κωμωδία;

Αγαπώ ιδιαίτερα αυτά τα μικρά «διαμάντια» και στρέφομαι σε αυτά κάθε φορά που νιώ¬θω πως το κοινό έχει την ανάγκη να γελάσει με την καρδιά του... Οι «Γαμπροί» των Νίκου Τσιφόρου-Πολύβιου Βασιλειάδη είναι από τα πιο γερά τους έργα και τους είχα στο μυα¬λό μου εδώ και καιρό. Ενώ μιλούσαμε με τη Δάφνη (σ.σ.: Λαμπρόγιαννη) για το ποιο έρ¬γο μπορεί να μας φέρει μαζί ξανά στη σκη¬νή, μου είπε ότι έχει μια αδυναμία σε αυτό και να που τώρα ετοιμαζόμαστε για πρεμιέ¬ρα για ένα δυνατό ανέβασμα που θα φωτί¬ζει τα μηνύματα του, «ντυμένο» με μουσι¬κές, αλλά και με τραγούδια του Φοίβου Δεληβοριά, που εκτιμώ ιδιαίτερα.

Θυμόμαστε την κινηματογραφική βερσιόν με τους Βασιλειάδου, Αυλωνίτη, Ρίζο... Φοβάσαι τις σκιές του παρελθόντος;

Αλίμονο αν φοβάσαι τις σκιές των όποιων προηγούμενων ανεβασμάτων ή ταινιών που έχουν γίνει... Τιμάςτην ιστορία, σέβεσαι τους τότε εξαιρετικούς ερμηνευτές και προχωράς μπροστά, βάζονταςτο δικό σου «στοίχημα». Απολαμβάνω πάντα τις παλιές, αγαπημένες ταινίες και εντυπωσιάζομαι από τη ζηλευ¬τή δεξιότητα που είχαν οι μεγάλοι ηθοποιοί, που έφτιαχναν τύπους οι οποίοι έγραφαν ι¬στορία. Και μη μου πει κανείς ανόητος τις αρλούμπες που λένε πως έκαναν μόνο κάτι συγκεκριμένο οι σπουδαίοι αυτοί ηθοποιοί. Η αγορά αυτό ζητούσε και αυτό υπηρετού¬σαν από την επιθεώρηση και όχι μόνο. Τύπο δεν είχε και ο Τσάρλι Τσάπλιν; Μοναδι¬κό! Μοναδικοί ήταν κι αυτοί.

Θα ήθελες να κάνεις ένα σύγχρονο ελληνικό έργο;

Πολύ! Και το ψάχνω με λαχτάρα...

Στο «Προσκήνιο» θα πεις και ένα τραγούδι;

Πολλά παραπάνω! Τρία Δευτερότριτα του Δεκεμβρίου και τρία του Ιανουαρίου, μα¬ζί με την Ελένη Τσιμπρικίδου θα παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα με γνωστά και α-γαπημέγα τραγούδια που γράφτηκαν για το θέατρο σε ενορχηστρώσεις του Γιάννη Παπαζαχαριάκη. Ομως δεν θα σταματήσω σε αυτό, αφού θα «χτυπήσω» και στη μου¬σική σκηνή «Χαμάμ» για τέσσερα Σάββατα του Νοεμβρίου. Στο πρώτο μέρος θα ερμη¬νεύω τραγούδια του Μάνου Λοΐζου και στο δεύτερο αγαπημένα κομμάτια των Ζαμπέτα, Τοιτσάνη κ.ά.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved