Τάκης Σούκας: «Με τόσες τεράστιες επιτυχίες δεν πληρώθηκα»
Showbiz

Τάκης Σούκας: «Με τόσες τεράστιες επιτυχίες δεν πληρώθηκα»

Ο Τάκης Σούκας σε συνέντευξή του μίλησε για την καριέρα και τα χρήματα που έχει βγάλει.

Τι δεν πήγε καλά και δεν βγάλατε πολλά χρήματα με τόσα μεγάλα τραγούδια που έχετε γράψει;

Κάποιοι μου έχουν πει ότι είμαι καλός μουσικός και καλός συνθέτης, αλλά δεν είμαι καλός έμπορος. Δεν εκμεταλλεύτηκα τον εαυτό μου και την αξία μου και γι’ αυτό δεν τα πήγα καλά οικονομικά. Δεν διεκδικούσα. Ήμουν σε μια δισκογραφική εταιρεία 6 χρόνια, «ακούμπησα πάνω» στο φιλότιμο ενός παραγωγού, ο οποίος πέρναγαν τα χρόνια με την προϋπόθεση ότι θα μου δώσουν 3%, ενώ έπρεπε να πάρω 10-12% ποσοστά. Με τόσες τεράστιες επιτυχίες δεν πληρώθηκα. Στους 7 πλατινένιους δίσκους που έκανε ο Νότης Σφακιανάκης και είχε πει δεύτερη εκτέλεση δύο τραγούδια μου, το «Άκου βρε φίλε» και το «Έρωτα μου αγιάτρευτε», πήρα ποσοστά 50.000 δραχμές. Έχω να γράψω κανονικά από το 1997, τελευταίο δίσκο έκανα με τον Στέλιο Καζαντζίδη το «Τραγουδώ» και με τη Δήμητρα Γαλάνη «Τα χάρτινα».

Πόσους χρυσούς και πλατινένιους δίσκους έχετε;

Πάρα πολλούς, αλλά δεν τους πήρα.

Για ποιο λόγο;

Γιατί «κάτι» γινόταν με τις εταιρείες κι ενώ σε άλλους καλλιτέχνες έκαναν στην αίθουσα των εταιρειών γιορτή για να απονείμουν το χρυσό δίσκο, όταν πήγαινα εγώ στην εταιρεία, μου έλεγαν: «Κατέβα κάτω στην αποθήκη, σου έχουμε το δίσκο να τον πάρεις σπίτι σου». Εγώ έλεγα: «Ευχαριστώ πολύ» κι έφευγα Τους λίγους χρυσούς και πλατινένιους δίσκους που έχω στο σπίτι μου τους έστειλαν γιατί αλλιώς... Το θεωρούσα υποτιμητικό να μου λένε: «Κατέβα στην αποθήκη...». Όχι σ' εμένα μόνο, αλλά και με μεγάλους τραγουδιστές που έχω κάνει δίσκους, όπως με τον Στράτο Διονυσίου, την Ελένη Βιτάλη.

Έλεγαν στον αείμνηστο Στράτο Διονυσίου και στην Ελένη Βιτάλη να κατέβουν να πάρουν το χρυσό τους δίσκο από την αποθήκη;

Ναι, πηγαίναμε μαζί στην εταιρεία και μου έλεγε ο Στράτος: «Πάμε να φύγουμε ρε...» - να μην πω τη χοντρή λέξη που έλεγε. Το ίδιο μου έλεγε και η Βιτάλη. Ενώ σε κάποιους άλλους τραγουδιστές έκαναν γιορτή με δημοσιογράφους. Ξέρει ο κόσμος τα τραγούδια και σε ποια εταιρεία τα έχω γράψει. Είμαι υπερήφανος και εγωιστής. Κατάγομαι από μια μεγάλη παραδοσιακή οικογένεια μουσικών, έχω δουλέψει με ιερά τέρατα. Έχω βαθιά πορεία, που άλλος λαϊκός συνθέτης δεν έχει. Ο Καζαντζίδης ήταν ο καλύτερος συνεργάτης, κοιταζόμασταν και δακρύζαμε, είχαμε μεγάλη αγάπη με τον Στέλιο, μου λείπει, όπως και ο Στράτος, αυτοί ήταν οι τραγουδιστές μου.

Πηγή: Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved