«Πολλοί καλλιτέχνες στην Ελλάδα έχουν υπερεκτιμηθεί και έχουν γίνει θρύλοι»
Showbiz

«Πολλοί καλλιτέχνες στην Ελλάδα έχουν υπερεκτιμηθεί και έχουν γίνει θρύλοι»

Ποιος γνωστός καλλιτέχνης έκανε αυτές τις δηλώσεις;

Ο Γιάννης Χουβαρδάς σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στην καριέρα του και εξομολογήθηκε αν νιώθει υποτιμημένος στην Ελλάδα.

Πόσο έχετε αλλάξει μέσα στα χρόνια;

Δεν αλλάζεις με τα χρόνια. Απλώς όταν ξεκίνησε η σχέση με το θέατρο ήταν πολύ πιο προσωπική. Εκφραζόμουν κυρίως εγώ. Ήταν σαν καταφύγιο. Τώρα πια η σχέση είναι πολύ πιο ισότιμη. Το θέατρο δεν είναι κάτι αφηρημένο, είναι κυρίως οι άνθρωποι. Και συνεργάζομαι με ανθρώπους που βρίσκονται κοντά τα τελευταία χρόνια, με τους οποίους η σχέση έχει μια ιστορία κι αν την παρακολουθήσεις έχει ένα νόημα.

Μειώθηκε το εγώ του σκηνοθέτη;

Το δικό μου πάντως, ναι, έχει μειωθεί πολλά χρόνια. Έχει αφομοιωθεί μέσα σε ένα γενικότερο γίγνεσθαι που έχει σχέση με το θέατρο. Τώρα αυτόματα είναι μια πιο συλλογική διαδικασία. Το ότι εγώ τυχαίνει να είμαι αυτός που καθοδηγεί γίνεται επειδή έτσι ήρθαν τα πράγματα. Παλαιότερα ήθελα να το επιβάλω με το έτσι θέλω .

Μήπως χόρτασε το εγώ;

Πιθανόν. Δεν ξέρω αν είμαι χορτασμένος, που πιθανόν να είμαι, αλλά δεν είναι αυτό το ζήτημα. Κάποια πράγματα δεν τα χόρτασα πιο δυνατές παραστάσεις, παραγωγές στην Αγγλία και στην Αμερική. Αλλά νομίζω ότι φτάνει ένα σημείο, στο οποίο βρίσκομαι τώρα, που δεν με απασχολεί πια καθόλου. Τώρα θέλω να βιώσω αυτή την εμπειρία με αυτούς τους συνεργάτες, που είναι όλοι ένας κι ένας και είναι όλοι στην καλύτερη ώρα τους, και οι περισσότεροι φίλοι μου είμαστε εξοικειωμένοι μεταξύ μας και μιλάμε την ίδια γλώσσα. Αυτό έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία για μένα παρά να κάνω κάτι που δεν έκανα από πλευράς καριέρας.

Νιώθετε υποτιμημένος;

Κανείς ποτέ δεν είναι δίκαιος με τον άλλον. Στη χώρα μας τουλάχιστον πιστεύω ότι υπάρχουν μόνο υπερεκτιμημένοι. Πολλοί καλλιτέχνες στην Ελλάδα έχουν υπερεκτιμηθεί και έχουν γίνει θρύλοι.

Πηγή: Το Βήμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved