Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: «Δεν βλέπω ποτέ το ποτήρι μισοάδειο»
Showbiz

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: «Δεν βλέπω ποτέ το ποτήρι μισοάδειο»

Τον λόγο για τον οποίο έχει δημιουργηθεί τόσος ντόρος γύρω από τη λέξη «μανιέρα» και τους φτασμένους ηθοποιούς, εξήγησε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Είναι κακό να έχει δημιουργήσει μια ταυτότητα στο θέατρο;

«Η μανιέρα του καλλιτέχνη είναι ο τρόπος που κουβαλά το σαρκίο του πάνω στη σκηνή. Οσο και να φιλτράρεις στον ρόλο κάποια από τα δικά του στοιχεία θα υπάρχουν. Για μένα αρνητικό είναι κάτι άλλο. Αν έγινες αναγνωρίσιμος παίζοντας με μεγάλη επιτυχία τον ρόλο του χαζού, είναι εντελώς αρνητικό να το επαναλαμβάνεις συνεχώς επειδή το αγάπησε ο κόσμος. Πόσα χρόνια θα κάνεις τον χαζό; Από την άλλη, το να έχεις κρατήσει έναν χαρακτήρα τόσο χρόνια είναι κι αυτό επίτευγμα», λέει στο Πρώτο Θέμα ο ηθοποιός.

Η περσινή χρονιά λάβωσε τις θεατρικές παραστάσεις και τις κινηματογραφικές αίθουσες. Έρχεται φέτος ο κόσμος στο θέατρο;

«Νιώθω ότι τα πράγματα είναι πιο αισιόδοξα. Και το βλέπω και από τα γύρω θέατρα. Υπάρχουν τόσα πολλά θέατρα, που κάποιες παραστάσεις θα ξεχωρίσουν και θα πάνε καλά».

Δεν είναι περίεργο που έχουμε περισσότερες παραστάσεις από τη θεατρική σκηνή της Νέας Υόρκης; «Καθόλου, θα έπρεπε να είμαστε περήφανοι που συμβαίνει αυτό. Δεν βλέπω ποτέ το ποτήρι μισοάδειο. Υπάρχουν ψυχές που θέλουν να δημιουργήσουν. Πολλές παραστάσεις μπορεί να μη βγάζουν καν χρήματα, θα έπρεπε να υπάρχει ένας κρατικός φορέας να αρπάξει όλα αυτά ταταλαντούχα πλάσματα και να εκμεταλλευτεί τον πολιτισμό μας ως εξαγώγιμο προϊόν. Ζούμε, όμως, σε μια χώρα που δεν νοιάζεται για τίποτα. Παρά μόνο πώς να αρπάξει χρήματα από φόρους. Κι άλλους φόρους», καταλήγει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved