Γιάννης Κότσιρας: «Αν δεν υπήρχε η αγάπη του κόσμου για τη μουσική η Ελλάδα θα είχε καταστραφεί»
Showbiz

Γιάννης Κότσιρας: «Αν δεν υπήρχε η αγάπη του κόσμου για τη μουσική η Ελλάδα θα είχε καταστραφεί»

Για τον Γιάννη Κότσιρα δεν υπάρχουν ταμπέλες, μόνο αφορμές που οδηγούν σε αποτελέσματα και αυτό καθορίζει την πορεία του καθενός.

«Δεν έχω παρωπίδες στο τι μουσική θα ακούσω ή θα τραγουδήσω. Διαχωρισμός στη μουσική δεν υπάρχει. Αποδέχομαι μόνο το για ποιον λόγο ο κάθε καλλιτέχνης τραγουδά. Αλλος για επιβίωση, άλλος για να φανεί και άλλος γιατί απλώς αγαπά τη μουσική», λέει στην εφημερίδα Παραπολιτικά.

Οταν η κουβέντα φτάνει στα μουσικά σόου, που αναδεικνύουν νέους καλλιτέχνες, η άποψη του είναι αφοπλιστική.

«Είναι υπερβολικά πολλά τα σόου για την Ελλάδα. Κατανοώ ότι, εφόσον δεν υπάρχει πλέον δισκογραφία, είναι μια κάποια διέξοδος για τα νέα παιδιά και δεν με ενοχλεί καθόλου αυτό. Με πειράζει η ψυχολογία με την οποία τροφοδοτούνται αυτά τα παιδιά με τη συμμετοχή τους».

Οσο για το αν θα συμμετείχε σε ένα τέτοιο σόου ως κριτής;

«Ευχαρίστως θα πήγαινα, αν είχε ως βάση τη μουσική και για αυτό και το έχω συζητήσει. Δεν το αποκλείω».

Έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους καλύτερους καλλιτέχνες της χώρας, αλλά υπάρχουν κάποιοι που θα ήθελε να δουλέψει μαζί τους, όπως ο Παντελής θαλασσινός, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Μίλτος Πασχαλίδης κ.ά. Δεν φοβάται όσα έρχονται, αλλά τον τρομάζει πολύ το μίσος γύρω μας.«Υπάρχει μια μνησικακία και ένας έντονος ρατσισμός εκεί έξω που δεν έχουν λόγο ύπαρξης και με τρομάζουν πολύ».

Οσο για το τι δύναμη έχει η μουσική λέει: «Αν δεν υπήρχε η αγάπη του κόσμου για τη μουσική, η Ελλάδα θα είχε καταστραφεί. Μέσα από τη μουσική διοχετεύεται μια εκτόνωση, ένας προβληματισμός, ένας ρομαντισμός για τους ξεχασμένους, μια διάθεση ενεργοποίησης. Πιστεύω ότι η μουσική δημιουργεί ή αναστέλλει πάθη».

Από την οικονομική κρίση αποκαλύπτει πως έχει υποστεί τεράστια ζημιά, ενώ μιλώντας για την πολιτική παραδέχεται ότι τον ενδιαφέρει πολύ, αλλά δεν θα γίνει ποτέ πολιτικός. «Ειδήσεις δεν μπορώ καν να παρακολουθήσω, γιατί στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι ψευδείς», καταλήγει

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved