Πάνος Κατσιμίχας: «Και πριν από την καταθλιπτική εποχή αδηφάγα και κανιβαλικά ήταν τα social media»
Showbiz

Πάνος Κατσιμίχας: «Και πριν από την καταθλιπτική εποχή αδηφάγα και κανιβαλικά ήταν τα social media»

Ο Πάνος Κατσιμίχας μιλάει για τα social media και εξηγεί γιατί όταν κάποιος λέει την άποψη του «πέφτουν να τον φάνε»

Θεωρείτε ότι τα social media είναι έτοιμα να μας καταβροχθίσουν –όπως στην περίπτωση της Νατάσσας Μποφίλιου– ή πρόκειται για μέσο εκτόνωσης μιας καταθλιπτικής εποχής;

«Μπα, και πριν από την καταθλιπτική εποχή αδηφάγα και κανιβαλικά ήταν τα social media. «Γιατί τρέχει η μύτη σου, Γιάννη; Είναι από τον χειμώνα. Ναι, σε ξέραμε και το καλοκαίρι», που έλεγε και ο παππούς μου. Όσο για τη Νατάσσα Μποφίλιου, τι να σας πω; Πρέπει να είσαι ο Κορνήλιος Καστοριάδης πλέον για να πεις μια γνώμη για κάτι;»

Γιατί ενώ όλοι μιλούν για αλλαγή κανένας δεν κάνει προσπάθεια να αλλάξει τον εαυτό του;

«Επειδή δυστυχώς το να αλλάξεις έστω και λίγο τον ίδιο σου τον εαυτό είναι πολύ δύσκολο. Το εύκολο είναι να είσαι όλη μέρα ξαπλωμένος στη λακκούβα με τις λάσπες και τα βατράχια και να κρώζεις με πάθος διάφορα «μπλα, μπλα, μπλα» περί αλλαγής και ύστερα να γέρνεις και να κοιμάσαι σίγουρος ότι έχεις κάνει το καθήκον σου»

Ποιος φταίει για την κρίση που βιώνουμε σήμερα;

«Οι πολίτες και οι πολιτικοί. Να δυο λέξεις που έχουν ίδια ρίζα, τη λέξη «πόλις». Οι πολιτικοί όμως δεν έρχονται ξαφνικά από τον Άρη ή από τη Σελήνη για να μας κυβερνήσουν. Εμείς τους διαλέγουμε, εκλέγονται με την ψήφο μας και είναι σαρξ εκ της σαρκός μας. Οπότε καταλήγουμε στο αιώνιο ερώτημα: Ποιος προηγείται, η κότα ή το αυγό;»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved