Ζαφείρης Μελάς: «Ότι κατάφερα το κατάφερα με τη γυναίκα μου»
Showbiz

Ζαφείρης Μελάς: «Ότι κατάφερα το κατάφερα με τη γυναίκα μου»

Ο Ζαφείρης Μελάς μίλησε για το ξεκίνημα της καριέρας του και για την οικογένειά του.

Πότε πιάσατε μικρόφωνο στα χέρια σας για πρώτη φορά;

Στα 14 μου! Οι θείοι μου ήταν μουσικοί, οργανοπαίχτες που πήγαιναν σε πανηγύρια. Εγώ τραγουδούσα παντού! Στη δουλειά, στο σπίτι, στη γειτονιά... Με άκουγαν και κάποια στιγμή αποφάσισαν να με πάρουν μαζί. Είδα τον ενθουσιασμό του κόσμου για τη φωνή μου, αν και ήμουν τόσο μικρός. Το πρώτο μου πανηγύρι, λοιπόν, μου έχει μείνει αξέχαστο! Ήταν σε ένα χωριό της βόρειας Χαλκιδικής. Πετροκέρασο το λένε. Εκεί όλοι ξέρουν από μουσική. Εκεί έγινε το ντεμπούτο μου. Εκεί βαφτίστηκα τραγουδιστής και έχω όνειρο κάποια στιγμή να δώσω μια συναυλία σε αυτό το χωριό.

Σε τι ηλικία αρχίσατε επαγγελματικά;

Στα 17. Ξεκίνησα με το δημοτικό τραγούδι σε μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη. Πήγαινα από το ένα στο άλλο! Εφτά χρόνια έμεινα στο παραδοσιακό τραγούδι. Ένα βράδυ ήρθε ένας επιχειρηματίας με μπουζούκια, με άκουσε και μου είπε: «Έλα αύριο να δοκιμάσεις να τραγουδήσεις λαϊκά». Πήγα και ξεκίνησα αμέσως!

Η πρώτη δισκογραφική δουλειά σας πότε ήρθε;

Το 1982. Πρώτη δουλειά... μη φανταστείς! Την άκουσε η θεία μου, η συμπεθέρα μου (γέλια)... Αλλά δεν με ένοιαζε αν κάνει επιτυχία ή όχι. Ήταν επιθυμία ζωής. Ήθελα να το κάνω πάντα. Να κάνω έναν δίσκο! Και τον έκανα. «Ας αλλάξουμε το θέμα» λεγόταν. Τότε ήμουν σε μια εταιρία που δεν μας άφηνε να κατέβουμε στην Αθήνα, να ανοίξουμε τα φτερά μας... Φοβόταν μη μας χάσει! Όλοι οι Θεσσαλονικείς στην ίδια ανήκαμε! Ο Βασίλης Καρράς, ο Πασχάλης Τερζής, ο Σταύρος Φωτιάδης. Αλλά δεν μπόρεσε τελικά να μας κρατήσει, γιατί ένα καλό πουλί πόσο θα μείνει στο κλουβί;

Η μεγάλη πρόταση, αυτή που περιμένατε, πότε ήρθε;

Το 1991. Κατέβηκα στην Αθήνα σε ένα μαγαζί στην Αχαρνών. Αμπάρες το έλεγαν! Σιγά σιγά ήρθε η επιτυχία και έγινα γνωστός. Ευτυχώς οι Έλληνες ξέρουν να ακούν και να κρίνουν! Γιατί εγώ δεν έκανα ποτέ δημόσιες σχέσεις και άλλα που έκαναν άλλοι καλλιτέχνες. Έγινε αυτό που είμαι μόνο από τα τραγούδια μου και από τη φωνή μου.

Σας στοίχισε αυτό στην καριέρα σας;

Όχι! Νομίζω ότι δεν μου στοίχισε. Δεν μπορούσα να γίνω μαϊντανός και ρόμπα! Να γυρνάω σε μαγαζιά με ρούχα και παπούτσια, να φωτογραφίζομαι και να λέω «ελάτε να με ακούσετε». Αρχικά, ντρέπομαι να το κάνω, αλλά και το να παρακαλώ να έρθουν να με δουν στη δουλειά μου δεν μου αρέσει! Από την άλλη, δεν μάλωσα ποτέ με κανέναν, δεν έβρισα, δεν στενοχώρησα κανέναν. Προσπαθούσα να κάνω φίλους, όχι δημόσιες σχέσεις. Γι’ αυτό και ο κόσμος εξακολουθεί να αγαπάει τον Ζαφείρη. Δεν το έπαιξα φίρμα. Δεν σήκωσα τη μύτη ψηλά, δεν καβάλησα το καλάμι! Ούτε μπλέχτηκα σε σκάνδαλα και κουτσομπολιά. Είμαι 50 ολόκληρα χρόνια με την ίδια γυναίκα!

Πώς τα καταφέρατε;

Με τη γυναίκα μου μεγαλώσαμε μαζί. Τα είχαμε από παιδιά. Από όταν ήμουν 14 ετών. Όταν ήμουν 19, παντρευτήκαμε! Πριν καν πάω φαντάρος. Τώρα εκείνη είναι 62! Μια παροιμία λέει «πίσω από κάθε επιτυχημένο άντρα, κρύβεται μία σπουδαία γυναίκα». Δεν τα κατάφερα μόνος μου. Μαζί τα καταφέραμε όλα.

Η σύζυγός μου με στήριξε πάρα πολύ και συνεχίζει. Όταν είσαι ερωτευμένος με τον άνθρωπό σου, γιατί να χαλάσεις μια όμορφη οικογένεια; Μέχρι τώρα είμαστε ουσιαστικά και κυριολεκτικά ζευγάρι! Έχουμε τρία παιδιά, δύο γιους και μία κόρη, και και δύο εγγόνια. Ένα κοριτσάκι και ένα αγοράκι.

Πηγή: espresso

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved