Αλεξάντρ Ντεσπλά: «Merci, Γάλλος είμαι, αλλά είμαι μισοέλληνας και ο μισοέλληνας είναι Έλληνας!»
Showbiz

Αλεξάντρ Ντεσπλά: «Merci, Γάλλος είμαι, αλλά είμαι μισοέλληνας και ο μισοέλληνας είναι Έλληνας!»

Χολιγουντιανό άρωμα είχαν τα φετινά «Οσκαρ» της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, που απονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, με επίτιμο καλεσμένο τον ελληνικής καταγωγής συνθέτη Αλεξάντερ Ντεσπλά

Την παρουσίαση της 9ης απονομής των Βραβείων «Ιρις», όπως είναι το κανονικό όνομα της διοργάνωσης, έφεραν εις πέρας με επιτυχία ο Μάκης Παπαδημητρίου και ο Γιώργος Πυρπασόπουλος, ενώ ο τραγουδοποιός Σπύρος Γραμμένος βρισκόταν on stage με την μπάντα του καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, όπως αναφέρει η espresso, οι καλεσμένοι είδαν έκπληκτοι μια μεγάλη κούκλα να πέφτει από ψηλά πάνω στη σκηνή. Αμέσως μετά εμφανίστηκε ο Γιώργος Πυρπασόπουλός, κάνοντας ότι ξεσκόνιζε το κοστούμι του, αφού υποτίθεται ότι είχε μόλις,.. προσγειωθεί μπροστά τους. Τότε «έσκασε μύτη» και ο Μάκης Παπαδημητρίου. Οι δύο παρουσιαστές δεν δίστασαν να φλερτάρουν με χιούμορ κάθε αιθέρια παρουσία που ανέβηκε on stage για να απονείμει βραβείο, από τη Δήμητρα Ματσούκα μέχρι τη Μαρία Ναυπλιώτου.

Σε κάθε περίπτωση, τα σχόλια τους είχαν να κάνουν και με το ύψος τους, αφού όλες οι παραπάνω γυναίκες είναι πιο ψηλές από τους ίδιους. Την παράσταση έκλεψε φυσικά ο διπλά βραβευμένος με Οσκαρ Αλεξάντρ Ντεσπλά, που εμφανίστηκε στον χώρο συνοδευόμενος από την 90χρονη Ελληνίδα μητέρα του, στην οποία είχε αφιερώσει πριν από λίγο καιρό το χρυσό αγαλματίδιο που κέρδισε για τη μουσική της ταινίας «Η Μορφή του Νερού».

Δίπλα στον συνθέτη καθόταν και η ηθοποιός Κόρα Καρβούνη, η οποία του μετέφραζε στα γαλλικά τα λόγια των παρουσιαστών. Ο ίδιος, μάλιστα, τους έδωσε τα εύσημα την ώρα που ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει, το ειδικό τρόπαιο για την προσφορά του στην 7η Τέχνη. «Merci, Γάλλος είμαι, αλλά είμαι μισοέλληνας - και ο μισοέλληνας είναι Έλληνας! Η Ελλάδα ήταν στην καρδιά μου απ' όταν γεννήθηκα, ο πολιτισμός, αλλά και ειδικά η μουσική, το σινεμά, ο Ρίτσος, ο Χατζιδάκις. Δεν θα ήμουν συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής αν δεν άκουγα την ελληνική μουσική που έβαζε η μητέρα μου στο σπίτι. Ο κόσμος πρέπει να δει το ελληνικό σινεμά. Χρειαζόμαστε τις ταινίες σας, κάντε όσο πιο πολλές μπορείτε για να τις δει όλος ο κόσμος. Μάκη, Γιώργο, δεν κατάλαβα τίποτα, αλλά νομίζω ότι είστε πολύ αστείοι! Επίσης, μπράβο που έχετε ζωντανή μπάντα στη σκηνή - μόνο τα Οσκαρ το κάνουν αυτό» είπε

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved