Κατερίνα Διδασκάλου: «Έπαψα να έχω το φόβο θανάτου μέσα μου»
Showbiz

Κατερίνα Διδασκάλου: «Έπαψα να έχω το φόβο θανάτου μέσα μου»

Η Κατερίνα Διδασκάλου πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Γκέμμα» του Δημήτρη Λιαντίνη. Τι έχει αποκομίσει από την παράσταση αυτή, που πραγματεύεται τη ζωή, τον έρωτα, το θάνατο; Υπάρχει κάτι που την έχει αλλάξει, που την έχει επηρεάσει;

«Έχει αλλάξει παρά πολύ τις σταθερές μου. Έχω την αίσθηση ότι έπαψα να έχω το φόβο θανάτου μέσα μου. Μέσα από τη διαδικασία των προβών και τώρα πια παίζοντάς το πάνω στη σκηνή και λέγοντάς το κάθε βράδυ από σκηνής, λιγοστέψει μέσα μου ο φόβος για το θάνατο» τόνισε στο Λοιπόν.

-Είχες τον ανθρώπινο φόβο του άγνωστου που διέπει κάθε άνθρωπο ή αναφέρεσαι σε μια μορφή ιδιαίτερη θανατοφοβίας;

«Το φόβο του ανθρώπου για το θάνατο, για το άγνωστο... Σίγουρα η σκέψη του θανάτου μας προκαλεί δέος κι αυτό τώρα έχει λιγοστέψει μέσα μου. Πλέον, καταλαβαίνω ότι ο θάνατος είναι μια μετάβαση από μια φυσική κατάσταση σε μια άλλη, επίσης φυσική κατάσταση.»

-Ανέφερες τη φράση «καλειδοσκόπιο του θανάτου»...

«Δεν είναι δική μου έκφραση, είναι του Λιαντίνη. Τον ευχαριστώ για τις ωραίες εκφράσεις που μας δίνει. Αυτός λέει ότι «φιλοσοφία είναι μελέτη θανάτου», όχι του φίλου, του συγγενή και του πατέρα μας, είναι η μελέτη του δικού μας θανάτου και όταν βλέπουμε μέσα από το καλειδοσκόπιο του θανάτου τη ζωή μας μπορούμε να την κάνουμε όσο γίνεται πιο σωστή.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved