Ελένη Φιλίνη: «Οι βιντεοταινίες ήταν η σημερινή τηλεόραση για εκείνη την εποχή»
Showbiz

Ελένη Φιλίνη: «Οι βιντεοταινίες ήταν η σημερινή τηλεόραση για εκείνη την εποχή»

 Η Ελένη Φιλίνη μίλησε για τις βιντεοταινίες που είχε γυρίσει.

Έχει υπάρξει εμπειρία στη ζωή σου που σε έχει καθορίσει;

Ήταν η συμμέτοχη μου στη «Μέδουσα» του Γιώργου Λαζόπουλου το 97', που έναν χρόνο μετά πήρε το βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου στο Χιούστον. Στο ίδιο φεστιβάλ, πριν από καιρό, πήρε το 2ο βραβείο η «Αποπληρωμή», η ταινία που κάναμε με τον Αλέξανδρο Λεονταρίτη. Πρέπει να είμαι π μοναδική Ελληνίδα ηθοποιός με δυο παρουσίες σε αυτό το φεστιβάλ και δεν είδα να ασχολείται κανένας... θέλεις κάτι παραπάνω; Μου χρεώνουν και ασχολούνται μόνο με τις βιντεοταινίες.

Μιας και αναφέρθηκες στις βιντεοταινίες. Τον τελευταίο καιρό οι ταινίες του '80, που τόσο μισήθηκαν, σήμερα αγαπιούνται παράφορα από το τηλεοπτικό κοινό.

Καμιά φορά κρίνουν με το χειρότερο τρόπο κάτι πολύ καλό. Έκανα και εγώ κάποιες βιντεοταινίες! Αυτές οι ταινίες ήταν η σημερινή τηλεόραση για εκείνη την εποχή. Ο θεατής επέλεγε από το video club όποια του άρεσε και καθόταν στον καναπέ του να την δει. Οι δικές μου συμμετοχές ήταν αξιοπρεπέστατες, δίπλα σε σπουδαίους ηθοποιούς, τον Βασίλη Τσιβιλίκα, τον Φαίδωνα Γεωργίτση, τον Ηλία Λογοθέτη κ.ά., και με αξιόλογους συγγραφείς. Ενώ σήμερα, οι σειρές που προβάλλονται στην τηλεόραση μπαίνουν στο σπίτι σου με το έτσι θέλω - αυτή είναι η μεγάλη διαφορά! Αυτά όμως συμβαίνουν σε κάθε εποχή! Εγώ θυμάμαι τη δική μου γενιά ηθοποιών να κατηγορεί τις ασπρόμαυρες ταινίες της δεκαετίας του '60. Τις σνόμπαραν! Σήμερα όμως συνειδητοποιώ από τα νεαρό παιδιά ότι τους αρέσουν αυτές οι ταινίες της δεκαετίας του '80, κάτι που έμενα με ικανοποιεί και με δικαιώνει!

Πηγή: Full life

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved