Λένα Παπαληγούρα:  «Η συνθήκη της δουλειάς μου δεν με αφήνει να καβαλήσω το καλάμι»
Showbiz

Λένα Παπαληγούρα: «Η συνθήκη της δουλειάς μου δεν με αφήνει να καβαλήσω το καλάμι»

Η Λένα Παπαληγούρα μίλησε για την αγάπη της στο θέατρο ενώ εξήγησε πώς κατάφερε να μην καβαλήσει το καλάμι μέχρι σήμερα.

Εσύ πόσο προσηλωμένη είσαι στα... πάθη σου; Ένα από αυτά είναι σίγουρα το θέατρο.

Εγώ προσπαθώ να βγαίνω από τον εαυτό μου καινά παρατηρώ τι συμβαίνει γύρω μου για να μη χάνω την επαφή. Να επικοινωνώ με την πραγματικότητα γύρω μου. θέλει κόπο για να βγεις και να έχεις μια συνολική εικόνα του κόσμου, αλλά έχει και αξία. Είναι αυτό που λέμε «μπες στη θέση μου», που εύκολα το λέμε, αλλά δύσκολα το κάνουμε. Ευτυχώς εμείς οι ηθοποιοί μαθαίνουμε να μπαίνουμε στη θέση του άλλου ώστε να προσεγγίζουμε τον ρόλο.

Τα βραβεία αποτελούν μια δικαίωση για τη δουλειά που έχεις κάνει;

Κοίτα, τα βραβεία σίγουρα είναι ένα ωραίο χτύπημα στην πλάτη γιατί σου δίνουν δύναμη, έμπνευση και σε βοηθούν να συνεχίσεις. Από την άλλη, όμως, έχεις τπν αγωνία να φανείς αντάξια των προσδοκιών των ανθρώπων που σου τα δίνουν, αυτών που σε εμπιστεύονται σε κάθε δουλειά, αλλά και του εαυτού σου γιατί, κακά τα ψέματα, με αυτόν αναμετριέσαι. Σημαίνουν πολλά τα βραβεία και, ταυτόχρονα, δεν σημαίνουν τίποτα.

Πάντως, όσα χρόνια σε παρακολουθώ και δεδομένης της πορείας που έχεις κάνει, πατάς στη... γη.

Ερχόμαστε σε επαφή με κείμενα τα οποία μας ξεπερνάνε και κάθε φορά οι συνθήκες της δουλειάς -αν θες να μπεις πραγματικά σ' αυτή- είναι πραγματικά δύσκολες. Για να βρεις την ουσία του πράγματος αναμετριέσαι με τον εαυτό σου κάθε φορά, οπότε από μόνη της η συνθήκη της δουλειάς μου δεν με αφήνει να καβαλήσω το καλάμι. Βέβαια, εννοείται ότι ο ηθοποιός έχει έναν συνδυασμό ματαιοδοξίας και ανασφάλειας, αλλιώς δεν θα μπορούσε να αντέξει όλη αυτή την έκθεση. Απλώς, αν πραγματικά έχεις την αίσθηση πόσο αναμετριέσαι και πόσο τυχερός είσαι που σου δίνονται αυτοί οι ρόλοι-δώρα, τι πρέπει να κάνεις για να τους κατανοήσεις καινά μπεις μέσα σ' αυτούς, αναγκαστικά έχεις πολλή δουλειά για να προλάβεις να ψωνιστείς

Πηγή:Mytv

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved