Γιάννης Στάνκογλου: «Δεν τολμάμε! Φοβούνται, βολεύονται στην ασφάλεια…»
Showbiz

Γιάννης Στάνκογλου: «Δεν τολμάμε! Φοβούνται, βολεύονται στην ασφάλεια…»

Ο Γιάννης Στάνκογλου φέτος πρωταγωνιστεί σε ένα από τα κορυφαία έργα του Αισχύλου, το πρώτο της τριλογίας της Ορέστειας, τον «Αγαμέμνονα», όπου αφηγείται την επιστροφή του βασιλιά Αγαμέμνονα στο Αργός μετά το τέλος του Τρωικού Πολέμου.

Ένα έργο που, όπως λέει ο ίδιος, «είναι κλασικό». «Ουσιαστικά δεν κάνουμε κάτι μοντέρνο. Το κείμενο παραμένει ατόφιο, Σκοπός μας είναι να περάσει ο λόγος στον θεατή, έτσι όπως γράφτηκε με τον λόγο. του Αισχύλου» τόνισε στο Secret.

Παραδέχεται ότι «ο κόσμος πλέον αγκαλιάζει τις παραστάσεις με αλήθεια και ποιότητα». Ένα μεγάλο όνομα στη μαρκίζα προσελκύει περισσότερο κόσμο; «Δεν είναι όπως παλιά, όταν κάποιος περίμενε να αναγνωρίσει ένα πρόσωπο -ίσως από την τηλεόραση- για να πάει να το δει και στο θέατρο», απαντά. «Τα στερεότυπα άλλαξαν. Νομίζω ότι ο κόσμος έχει εκπαιδευτεί θεατρικά και κυνηγάει περισσότερο την αλήθεια».

Απαντά σχεδόν κατηγορηματικά τι δεν αντέχει να βλέπει και τι δεν θα έκανε ο ίδιος στην τηλεόραση. «Δεν θα έκανα με τίποτα καθημερινό, αλλά ποτέ μη λες ποτέ. Με μεγαλύτερη σιγουριά μπορώ να πω ότι δεν θα έκανα κάποιου είδους ριάλιτι, αφού δεν αντέχω ούτε να τα βλέπω».

Μοιάζει πολύ συγκεντρωμένος στη δουλειά του, σαν να ξέρει ακριβώς γιατί έγινε ηθοποιός, «Η δουλειά του ηθοποιού είναι δύσκολη. Θέλει συγκέντρωση, ισορροπία. Μπορεί να αναπτύξει τον εσωτερικό κόσμο. Είναι μια δουλειά που ευτυχώς που τη βρήκα! Τεχνικά, ένας ηθοποιός πρέπει να είναι συνέχεια σε εγρήγορση. Να ασχολείται με το μυαλό, με το σώμα του, με τη φωνή του με την ενέργεια του».

Όσο για το αν η Ελλάδα έχει χώρο για ηθοποιούς... «Στην Ελλάδα έχουμε εξαιρετικούς ηθοποιούς, που θα μπορούσαν να σταθούν άψογα σε μια παραγωγή του εξωτερικού. Αυτό που μας λείπει είναι οι παραγωγές. Δεν τολμάμε! Φοβούνται, βολεύονται στην ασφάλεια. Είδατε όμως τι έγινε με το "Νησί"; Ήταν μια πολύ καλή δουλειά, που έχει παίξει σε όλο ιόν κόσμο».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved