Μάκης Παπαδημητρίου: «Μπορεί να με θεωρούν κωμικό ηθοποιό, όμως, με ποια στάνταρ;»
Showbiz

Μάκης Παπαδημητρίου: «Μπορεί να με θεωρούν κωμικό ηθοποιό, όμως, με ποια στάνταρ;»

Μακριά από κάθε ταμπέλα θέλει να μείνει ο Μάκης Παπαδημητρίου ο οποίος δεν δέχεται ούτε τον τίτλο του κωμικού, ούτε αυτό του δραματικού ηθοποιού. Προτιμά να μην έχει γενικότερα ταμπέλες δίπλα στο όνομά του... 

Από το κρεσέντο του ήρωά σου στο επιτυχημένο θεατρικό «Πέτρες στις τσέπες του» μέχρι τον ντροπαλό χαρακτήρα στη βραβευμένη ταινία «Suntan», σε βλέπουμε συχνά να απεικονίζεις ιδιαίτερους, «διαφορετικούς» χαρακτήρες. Η εμβάθυνση στα άδυτα της ανθρώπινης ψυχής είναι, θα έλεγες, τάση στο θέατρο και στον κινηματογράφο;

Εγώ βρίσκω ενδιαφέρον και σε άλλου τύπου έργα. Δεν σκέφτομαι ποτέ ότι «θα ήθελα να υποδυθώ κάποιον που έχει ένα πρόβλημα». Τις ταμπέλες προσπαθώ να τις αποφεύγω γενικώς, και για μένα προσωπικώς. Κάποιοι, ας πούμε, μπορεί να με θεωρούν κωμικό ηθοποιό, όμως, με ποια στάνταρ; Σίγουρα όχι με εκείνα των κωμικών της δεκαετίας του ’60. Εκεί μιλάμε για εντελώς άλλου τύπου κωμωδία. Τότε οι ταινίες είχαν υπερβολική αφέλεια και οι χαρακτήρες ήταν περισσότερο καρικατούρες, παρά πραγματικοί άνθρωποι.

Μα και η κοινωνία ήταν, μάλλον, πιο αθώα...

Ναι. Εχουν αλλάξει οι τρόποι που αντιμετωπίζουμε τις σχέσεις μας. Αν κάνεις μια τέτοια κωμωδία σήμερα, λοιπόν, θα θυμίζει τηλεοπτικό σίτκομ. Εγώ αγαπώ ένα σινεμά που πάει βαθιά στο κόκαλο της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Και, πράγματι, τα τελευταία 10 χρόνια γίνονται πολύ αξιόλογες ταινίες που δεν μένουν στο φαίνεσθαι και στην επιφάνεια. Και με θέματα διαχρονικά.

Οταν σκηνοθετείς, νιώθεις πιο δημιουργικός;

Δεν αποφάσισα ξαφνικά να γίνω σκηνοθέτης. Κάνω μια σκηνοθεσία επειδή μου άρεσε κάτι μια συγκεκριμένη φορά, έχει να κάνει με τη συνθήκη και τη συγκυρία. Ετυχε, το έκανα, μπορεί να ξανατύχει.

Πηγή: Realnews

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved