Γιώργος Χατζηπαύλου: «Το αστείο είναι ένας τρόπος για να έρθει πιο κοντά ο ένας με τον άλλο»
Showbiz

Γιώργος Χατζηπαύλου: «Το αστείο είναι ένας τρόπος για να έρθει πιο κοντά ο ένας με τον άλλο»

Για τους λόγους που αποφάσισε να ασχοληθεί με το stand up comedy μίλησε ο Γιώργος Χατζηπαύλου.

 

Ο ηθοποιός και κωμικός σε πρόσφατη συνέντευξή του, ανέφερε ποιος είναι ο στόχος του ως stand up comedian και ποια είναι η πηγή έμπνευσης του για κάθε παράσταση.

Τι σε οδήγησε να ασχοληθείς με το stand up;

«Ήταν καθαρά ένα χόμπι και έπειτα μία απόφαση αλλαγής του τρόπου με τον οποίο ζω και εκφράζομαι. Μου άρεσε τόσο πολύ που είπα πως αυτό θέλω να κάνω. Να δουλέψω πολύ, να εξελιχθώ ως κωμικός και σίγα σιγά έφερα τα πράγματα σε τέτοιο σημείο ώστε να παρατήσω την προηγούμενη δουλειά μου και να γίνω κωμικός».

Τι χαρακτηριστικά χρειάζεται κάποιος για να ασχοληθεί με αυτό;

«Δεν υπάρχει συγκεκριμένο πακέτο. Γι’ αυτό υπάρχουν και πολλά είδη κωμικών και πολλοί τρόποι έκφρασης. Μιλώντας γιο τον εαυτό μου, κάποια χαρακτηριστικά είναι η διάθεση να εκτεθείς, η τόλμη να ρισκάρεις και να πεις αυτά που έχεις με έναν τρόπο που για όλους τους κωμικούς είναι διαφορετικός και κυρίως να έχεις διάθεση να επικοινωνήσεις. Αυτός είναι ο βασικός στόχος σε κάθε είδος τέχνης. Το γέλιο είναι εθιστικό. Όταν κάνεις πράγματα και ο κόσμος γελάει, εθίζεσαι. Το αστείο είναι ένας τρόπος για να έρθει πιο κοντά ο ένας με τον άλλο σε όλους τους τομείς και τις περιστάσεις. Μειώνει την απόσταση και την επιφύλαξη του ενός προς τον άλλο και όταν γίνεται στη σκηνή είναι καταπληκτικό».

Ποιος είναι ο στόχος σου ως stand up comedian;

«Κάθε φορά μου έρχεται κάτι και προσπαθώ να το κάνω αν δω ότι έχει νόημα και για εμένα και για αυτούς στους οποίους απευθύνομαι. Δεν το βλέπω ως ταβάνι αλλά ως επόμενο βήμα. Στο stand up o χρόνος έχει μία γραμμική μορφή, οπότε γράφοντας είσαι διαρκώς σε μία διαδικασία να σκέφτεσαι πράγματα. Και γι' αυτό δεν μπορώ να συγκρίνω αυτά που κάνω».

Ποια είναι η πηγή έμπνευσης της κάθε παράστασης;

«Η επικαιρότητα αλλά όχι με την έννοια των ειδήσεων. Η επικαιρότητα του κάθε κωμικού είναι η πηγή έμπνευσης. Είναι κάτι που το κουβαλάς εσύ συνέχεια. Το θέμα είναι να μιλήσεις για κάτι με ειλικρίνεια, γιατί εκεί βγαίνουν τα αστεία. Αυτό που ο κάθε κωμικός θα σου πει είναι ότι το κείμενο του βασίζεται σε αυτά που εκείνος ζει, σε αυτά που βλέπει και ο τρόπος με τον οποίο τα βλέπει. Αυτά μπορεί να είναι βασικά και μεγάλα θέματα της ζωής αλλά και απλά καθημερινά. Πράγματα, όμως, που όλοι τα αντιλαμβάνονται. Οι ειδήσεις μπορούν να μπουν αλλά στο δικό μου stand up δεν είναι αυτοσκοπός να σχολιάζω όσα γίνονται», λέει στο MYtv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved