Νίκος Γαλανός: «Η Κατερίνα  Γερονικολού πιστεύω ότι θα κάνει προσωπική επιτυχία, είναι πολύ καλή»
Showbiz

Νίκος Γαλανός: «Η Κατερίνα Γερονικολού πιστεύω ότι θα κάνει προσωπική επιτυχία, είναι πολύ καλή»

Στη θεατρική παράσταση «Χτυποκάρδια στο θρανίο» συμμετέχει ο Νίκος Γαλανός.

Ο γοητευτικός ηθοποιός σε συνέντευξή του μιλάει για το τι θα δούμε στη σκηνή, αν είναι κοντά σε ότι γνωρίζουμε από την κινηματογραφική ταινία αλλά και για την κόρη του Λίζα Πετροβασίλη που υποδύεται η Κατερίνα Γερονικολού.

-Η φετινή σεζόν έχει για εσάς «Χτυποκάρδια στο θρανίο».
«Θυμίζει και σ' εμάς, που είμαστε μεγαλύτεροι, τα παιδικά, τα σχολικά μας χρόνια, θυμόμαστε τα θρανία που είχαμε, γιατί ακόμα κι αυτά τώρα είναι διαφορετικά. Βρισκόμαστε στο θέατρο «Ήβη» και υποδύομαι τον μπαμπά της Λίζας Πετροβασίλη, που έχω αδυναμία έως λατρεία στην κόρη μου. Όλη αυτή την κλασική αδυναμία του Έλληνα μπαμπά με την κόρη του».

- Αυτό που θα δούμε στη σκηνή είναι κοντά σε ό,τι γνωρίζουμε έως τώρα από το θεατρικό της εποχής και την κινηματογραφική ταινία;
«Το έργο αρχικά ήταν θεατρικό, μετά από δύο χρόνια έγινε και κινηματογραφικό. Είναι το ίδιο έργο, δεν είναι διαφορετικό. Για τους ηθοποιούς και τους σκηνοθέτες έχει πιο μεγάλη γλύκα, μας αρέσει το θεατρικό μέρος. Σαν ταινία αγαπήθηκε πάρα πολύ, ήταν μια προσωπική επιτυχία της Αλίκης (Βουγιουκλάκη), αλλά είναι θέμα του κάθε θεατή που θα έρθει, κατά πόσο θα μπορεί να βγάλει την εικόνα που έχει και να μην έχει στο μυαλό του την Αλίκη ή τον Παπαγιαννόπουλο, να δει αντικειμενικά και σωστά, τον καινούργιο, τον άλλο ηθοποιό, που παίζει ένα ρόλο. Το ουσιαστικό είναι ότι από πλευράς ερμηνείας, για όλους τους συναδέλφους, είναι πάρα πολύ καλοί. Το έργο είναι η Λίζα, που υποδύεται η Κατερίνα Γερονικολού, η οποία πιστεύω ότι θα κάνει προσωπική επιτυχία, είναι πολύ καλή».

Μέχρι σήμερα όσες ηθοποιοί προσπάθησαν να υποδυθούν ρόλο που είχε παίξει η αείμνηστη Αλίκη Βουγιουκλάκη είχαν πάντα έντονη την επικινδυνότητα της σύγκρισης.
«Πάντα υπάρχει μια ανησυχία όταν κάνεις ένα ρόλο που μπορεί να τον έχει παίξει κάποιος με επιτυχία και μπορεί να έχει ταυτιστεί ο θεατής».

-Οι ρόλοι της Αλίκης Βουγιουκλάκη έχουν... ρουφήξει ηθοποιούς υποκριτικά;
«Ακριβώς, πάντα έχει συμβεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αν θέλει να ανεβάσει κάποιος ένα έργο, δεν πρέπει να το κάνει. Αλίμονο, δεν θα είχαμε θεατρικά έργα να παίξουμε. Πολύ περισσότερο τώρα, που δεν βγαίνουν πολλά καινούργια θεατρικά έργα. Δεν έχουμε καινούργιους σημαντικούς συγγραφείς. Υπάρχουν 2-3 ομάδες συγγραφέων που γράφουν ένα σύγχρονο θεατρικό έργο. Αν θέλεις να παίξεις κάτι παλαιότερο, πιο κλασικό, θα το παίξεις. Αν θέλω να παίξω έναν σαιξπηρικό ήρωα, αν τον έχει παίξει ο Λόρενς Ολίβιε ή ένας δικός μας συνάδελφος, δεν θα πρέπει να τον παίξω;», λέει στο ΛΟΙΠΟΝ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved