Nίκος Γαλανός: «Δεν κάνω για γάμο»
Showbiz

Nίκος Γαλανός: «Δεν κάνω για γάμο»

Έχει ανέβει δύο φορές τα σκαλιά της εκκλησίας αλλά δεν σκοπεύει να το ξανακάνει.

Ο Νίκος Γαλανός ύστερα από δύο γάμους δηλώνει ότι δεν του ταιριάζει ο θεσμός και πως οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν μαζί από συνήθεια.

«Στο θέμα του γάμου εκ των πραγμάτων συνειδητοποίησα ότι δεν νομίζω πως κάνω. Δεν είμαι άνθρωπος για γάμο. Βλέποντας τον γάμο με την έννοια της συμβίωσης δεν κάνω! Σε βαθμό κακουργήματος! Είναι πάρα πολύ δύσκολο να συμβιώνει κανείς με έναν άνθρωπο, διότι είμαστε διαφορετικά πλάσματα, έχουμε διαφορετικούς χαρακτήρες. Τα μόνα που θα μπορούσαν να κρατήσουν μια σχέση -είτε με γάμο είτε χωρίς- είναι η αγάπη και ο έρωτας. Ο έρωτας συνήθως μετά από ένα διάστημα ξεπερνιέται, για να μην πω ότι τελειώνει, άρα μένει η αγάπη. Αν υπάρχει η αγάπη, μπορούν δύο άνθρωποι να συμβιώνουν, αν όμως κι αυτό είναι μέτριο, τότε η σχέση θα διαλυθεί».

Μιλώντας πιο συγκεκριμένα για τον θεσμό, ο αγαπημένος ηθοποιός προσθέτει: «Για μένα, οι περισσότεροι γάμοι είναι συμβατικοί. Οι άνθρωποι ζουν μαζί από συνήθεια, από αδυναμία χαρακτήρα, γιατί δεν μπορούν να χωρίσουν, γιατί δεν πρέπει να χωρίσουν. Κυρίως όμως γιατί δεν έχουν τη δύναμη να πουν "άντε γεια". Μέχρι πρότινος στιγματίζονταν όσοι χώριζαν. Εγώ, πάντως κατάλαβα ότι δεν κάνω για γάμο. Οπότε γιατί να ταλαιπωρώ τον άνθρωπο που είμαστε μαζί; Ο γάμος τι είναι δηλαδή; Η Εκκλησία υποχρεώνει το ζευγάρι να παντρευτεί, αλλά μετά δεν το αφήνει να χωρίσει. Είναι όλα αυτά τα "πρέπει" τα κοινωνικά, τα οποία η κοινωνία αλλάζει και σε λίγο καιρό ούτε θα τα συζητάμε».

Ο χαρακτηρισμός «διαχρονικός» που του προσδίδουν δεν είναι τυχαίος και ο ίδιος εξηγεί: «Πιστεύω ότι και μέσα από το κακό μπορώ να πάρω και κάτι θετικό. Ζω το τώρα. Δεν μου αρέσει να πηγαίνω σε παρελθόντα χρόνο. Θέλω να σκέφτομαι στον ενεστώτα. Κάθε εποχή είτε στο θέατρο, είτε στον κινηματογράφο, είτε στην προσωπική μου ζωή, ζούσα το σήμερα», εξηγεί στη Real.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved