Στέλιος Μάινας: «Η διάψευση των ονείρων είναι απογοητευτική»
Showbiz

Στέλιος Μάινας: «Η διάψευση των ονείρων είναι απογοητευτική»

Ο Στέλιος Μάινας σε συνέντευξή του εξομολογήθηκε αν τα όνειρα μπορούν να ολοκληρωθούν παρά τις δυσκολίες.

Τα όνειρα μπορούν να ολοκληρωθούν παρά τις δυσκολίες;

Τα όνειρα είναι φρεναπάτες, δημιουργήματα της φαντασίας μας και τα «θέλω» μας. Δεν έχει σημασία να γίνονται τα «θέλω» μας, αλλά να έχεις.

Εσείς φαντάζεστε πράγματα για το μέλλον;

Όσο μεγαλώνει κάποιος, εννοείται ότι πρέπει να έχει πιο σύντομες βλέψεις και προβλέψεις επειδή το νήμα της ζωής περιορίζεται. Δεν κάνουμε μακροπρόθεσμα σχέδια, αλλά για τα αμέσως επόμενα χρόνια που θα έρθουν. Και αυτό ξέρετε γιατί; Η πραγματικότητα ανατρέπει τα σχέδια! Ό,τι σχέδια κι αν κάνεις, ειδικά στην Ελλάδα όπου η προσωρινότητα είναι καθεστώς σε όλες τις εκφάνσεις της, δεν πρέπει να είναι μακροπρόθεσμα σχέδια ακριβώς για να μη διαψευστείς. Η διάψευση των ονείρων είναι απογοητευτική.

Περιορίσατε ποτέ τα «θέλω» και τις ανάγκες σας;

Είσαι αναγκασμένος να περιορίζεις τα «θέλω», σου και τις ανάγκες σου ανάλογα με την πραγματικότητα. Δεν ζεις μόνος σου. Πρέπει να μοιράζεσαι τον κόσμο με τους άλλους ανθρώπους. Έχεις υποχρέωση, τουλάχιστον έτσι κάνω εγώ, να ακολουθείς κάποιους κανόνες. Βέβαια, οι κανόνες δεν είναι μόνο περιορισμοί αλλά και αυτοπειθαρχία.

Δίνετε την εντύπωση ότι ακολουθείτε κάποιους κανόνες...

Δεν θα έλεγα ακριβώς αυτό αλλά κάτι που λένε οι παλαιότεροι: Αυτός α άνθρωπος είναι νουνεχής. (Γελάει.) Προσπαθώ να είμαι λογικός και φυσιολογικός, αλλά π αλήθεια είναι ότι δεν είμαι πάντα. Έχω πιάσει πολλές φορές τον εαυτό μου να ξεφεύγει, θα ήταν μηχανικό και υποκριτικό να πεις ότι δεν έχει συμβεί. Το ζήτημα είναι να έχεις μηχανισμό επαναφοράς και να μπορείς να επανέρχεσαι.

Πηγή:myvtv



©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved