Μαρία Ναυπλιώτου: Για ποιον συνάδελφό της λέει: «’’Πλουτίζω’’ πλάι του»;
Showbiz

Μαρία Ναυπλιώτου: Για ποιον συνάδελφό της λέει: «’’Πλουτίζω’’ πλάι του»;

Από τις πιο χαρισματικές πρωταγωνίστριες της γενιάς της, η Μαρία Ναυπλιώτου κερδίζει φέτος την πιο μεγάλη «νίκη» της καριέρας της στο «Masterclass», που φωτίζει τη ζωή και το έργο της απόλυτης ντίβας Μαρίας Κάλλας

Οι κριτικές είναι υμνητικές και το κοινό, που σπάει ταμεία στο θέατρο «Χορν», την αποθεώνει χειροκροτώντας την κάθε βράδυ όρθιο. Η ίδια μίλησε για όλα...

Τίνος ιδέα ήταν να ανεβάσετε το δυνατό «Masterclass» στο «Δημήτρης Χορν»;

Εδώ και πέντε-έξι χρόνια μου πρότεινε να κάνουμε το σπουδαίο αυτό έργο του Τέρενς Μακ Νάλι ο θεατρικός παραγωγός Μιχάλης Αδάμ... Φοβήθηκα να ντυθώ τη μεγάλη ντίβα και του ζήτησα να το αφήσουμε για αργότερα. Στη συνέχεια επανήλθε, ξανά και ξανά, και σκέφτηκα πως, για να με κυνηγάει έτσι, είναι κάτι που πρέπει να το τολμήσουμε.

Και, όπως αποδεικνύεται, είχε απόλυτο δίκιο που επέμενε. Το κυνήγι απέδωσε, με την παράστασή σας να γνωρίζει τεράστια καλλιτεχνική, αλλά και εμπορική επιτυχία.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό! Δώσαμε και δίνουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό γι’ αυτό το κοινό μας στοίχημα και είμαστε ευτυχείς που κερδίζει κοινό και ειδήμονες... Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, ο σκηνοθέτης της παράστασης, έκανε μια καταπληκτική ανάγνωση του έργου με αγάπη και τεράστια αφοσίωση. Τον εκτιμώ βαθιά ως ηθοποιό και ως σκηνοθέτη σε βάθος χρόνου και αυτό, όπως ξέρεις, είναι σπάνιο. Είναι ένα συναρπαστικό πλάσμα και ένας εξαιρετικός δημιουργός και είμαι αληθινά ευτυχής που συνεργάστηκα μαζί του στο «Masterclass». Ελπίζω και εύχομαι να μας δοθεί η ευκαιρία να συναντηθούμε και στο μέλλον θεατρικά. «Πλουτίζω» πλάι του!

Φωτίζετε μαζί τη σπουδαία Κάλλας...

Η επιλογή του και επιλογή μας ήταν να μη μείνουμε σε μίμηση, αλλά να την ψάξουμε μέσα από τον ψυχισμό της, όπως κάνουμε σε κάθε ρόλο. Υπάρχει μια μυθοπλασία, με αφορμή ένα υπαρκτό πρόσωπο, μια σπουδαία παγκόσμια προσωπικότητα, και αυτό από μόνο του είχε μια πίεση. Κάναμε μεγάλη έρευνα γύρω από εκείνη! Κάναμε... παρέα μαζί της, με πρόθεση όχι φυσικά να τη μιμηθούμε -δεν μπορείς να μιμηθείς ένα τέτοιο πρόσωπο και είναι λάθος να γίνεται αυτό, όταν γίνεται-, αλλά να αφηγηθούμε την ιστορία της. Ναι, τρομοκρατήθηκα στην αρχή, γιατί η φήμη που υπάρχει γύρω από ένα τέτοιο ιερό τέρας σε ξεπερνά και σε τρομοκρατεί. Ομως, όπως σου είπα πριν, επιλέξαμε να ψάξουμε τον ψυχισμό της με τον Οδυσσέα και δουλέψαμε πάνω σε αυτό, γεγονός που μας βοήθησε πολύ.

Πηγή: Realnews

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved