Μαρία Ναυπλιώτου: «Όπως αποδείχθηκε από την έρευνά μας, ο Ωνάσης φερόταν πολύ άσχημα στην Κάλλας»
Showbiz

Μαρία Ναυπλιώτου: «Όπως αποδείχθηκε από την έρευνά μας, ο Ωνάσης φερόταν πολύ άσχημα στην Κάλλας»

Η Μαρία Ναυπλιώτου υποδύεται στη θεατρική σκηνή και την παράσταση "Masterclass" την αξέχαστη Μαρία Κάλλας. Όμως, για να αποδώσει καλά τον ρόλο της, χρειάστηκε να εντρυφήσει στη ζωή της και να μάθει ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια από τις τραγωδίες που έζησε. 

Η ηθοποιός, σε συνέντευξή της μιλάει για τον σπουδαίο ρόλο της...

Πάμε να πούμε για το έργο του Μακ Νάλι, που βρίσκει τη Μαρία Κάλλας να διδάσκει στη Μουσική Σχολή Τζούλιαρντ της Νέας Υόρκης.

Είναι βασισμένο στο περίφημο σεμινάριο που έδωσε στην εν λόγω σχολή η Κάλλας στις αρχές του ’70. Με ραγισμένη φωνή και καρδιά, λίγο μετά τον γάμο τού άλλοτε πολυαγαπημένου της Ωνάση με την Τζάκι Κένεντι και τη δική της εμβληματική εμφάνιση στην άτυχη, ωστόσο, εμπορικά κινηματογραφική «Μήδεια» του Παζολίνι, που η ίδια είχε ερωτευθεί απελπισμένα, η μεγάλη αοιδός αποφασίζει να δώσει μαθήματα φωνητικής σε νέους τραγουδιστές κινήσεις απόγνωσης, λίγο πριν την καταβάλει η κατάθλιψη και τη θερίσει πρόωρα ο θάνατος, πριν κλείσει τα 54 χρόνια της... Πάνω σε αυτό το υλικό ο Μακ Νάλι δημιούργησε ένα συναρπαστικό διάλογό της με τους σπουδαστές, αλλά και τον εαυτό της.

Φωτίζει όλες τις πτυχές της, μιλά περί τέχνης και άλλων δαιμονίων, περί έρωτα...

Μιλά για την τέχνη και τα μυστικά της, άλλοτε με ειρωνεία και χιούμορ, άλλοτε με τρόπο σκληρό και απόλυτο. Αναπολεί και εξοργίζεται, γελά, κλαίει, κλείνεται στον εαυτό της και γελά ηχηρά, κομματιάζεται, υπό τους ήχους μουσικών του Βέρντι, του Πουτσίνι, του Μπελίνι... Μιλά για τα πρόσωπα-εφιάλτες του βίου της, όπως η μητέρα και η αδελφή της, πρόσωπα αγάπης-μίσους όπως ήταν γι’ αυτήν ο Αριστοτέλης Ωνάσης.

Η Κάλλας έγινε θρύψαλα από τον μεγάλο της έρωτα για τον Ωνάση, ο οποίος, όπως βλέπουμε στο έργο, της φερόταν μέχρι και χυδαία...

Οπως αποδείχθηκε από την έρευνά μας, της φερόταν πολύ άσχημα. Την προσέβαλλε συχνά-πυκνά. Εχουμε και αυτόπτες μάρτυρες όπως ο Τζεφιρέλι, που στην αυτοβιογραφία του αναφέρεται στο πόσο την υποτιμούσε ο Ωνάσης, πόσο άθλια της φερόταν μπροστά σε άλλους ανθρώπους εκείνη έφευγε κλαίγοντας και έμπαινε στην καμπίνα της.

Τι περίεργο, μια τόσο δυναμική γυναίκα, μια ντίβα, να επιτρέπει να της φέρονται έτσι. Την αγάπησε ποτέ την Κάλλας ο Ωνάσης;

Αυτό που κατανοώ, ψάχνοντας γύρω από εκείνη, είναι πως τον αγάπησε βαθιά και αληθινά. Εκείνη! Για εκείνον δεν ξέρω και δεν θέλω να κάνω υποθέσεις. Οι μαρτυρίες λένε πως όχι. Και αυτή την αίσθηση έχω και εγώ.

Οταν εκείνος παντρεύτηκε την Τζάκι είναι που κομματιάστηκε η Κάλλας, έτσι;

Ναι, γιατί δεν της το είπε καν! Το έμαθε από την τηλεόραση...

Πηγή: Realnews

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved