Ελένη Καρακάση: Πώς συνδυάζει μητρότητα και καριέρα;
Showbiz

Ελένη Καρακάση: Πώς συνδυάζει μητρότητα και καριέρα;

Η Ελένη Καρακάση μπορεί και συνδυάζει μητρότητα και καριέρα και εξηγεί το πως. 

Μπορεί στο παρελθόν να παρεμέλησε την προσωπική της ζωή για την δουλειά, αλλά ήταν μια συνειδητή επιλογή.

Πόσο εύκολο είναι να συνδυάζει μία γυναίκα τη μητρότητα με την καριέρα;

«Πιστεύω ότι όταν υπάρχει πρόγραμμα μπορείς να τα κάνεις και τα δύο, αλλά ίσως χρειαστεί κάποιο να το βάλεις στην άκρη. Το σημαντικό είναι να μην το κάνει μόνο η γυναίκα αλλά να έχει τη βοήθεια και τη συμπαράσταση από τον σύντροφο της και από την οικογένεια της»

Υπήρξε στιγμή που να παραμέλησες την προσωπική σου ζωή γιατί ήθελες να εστιάσεις κυρίως στη δουλειά;

«Σίγουρα το έκανα, αλλά όχι συνειδητά. Πηγαίνοντας πιο πίσω και βλέποντας το πράγματα, ήμουν περισσότερο απορροφημένη με τη δουλειά μου, επειδή την αγαπάω, όχι γιατί ήθελα να «χτίσω καριέρα».

Παράλληλα, βρίσκεσαι στον «Τρελαντώνη» που παρουσιάζεται στο Θέατρο Βέμπο.

« Το έργο σκηνοθετεί η Σοφία Σπυράτου, την οποία πάντα αγαπούσα και λέγαμε να συνεργαστούμε από τότε που γνωριστήκαμε στην παράσταση «Βιολιστής στη στέγη». Επειδή έχω κάνει πολύ και καλό παιδικό θέατρο με την Κάρμεν Ρουγγέρη, στα ξεκινήματα μου, και στο Εθνικό θέατρο για πολλά χρόνια, όταν έφυγα από το τελευταίο είπα ότι θα ξανακάνω παιδικό θέατρο μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Έτσι, λοιπόν, όταν με πήρε τηλέφωνο η Σοφία και μου είπε: «Δεν ξέρω αν θα σε ενδιέφερε να κάνεις παιδικό», της απάντησα ότι «έχω πει 'ότι θα κάνω σε ειδικές περιπτώσεις. Εσύ και το έργο είστε ειδικές περιπτώσεις».

Το συγκεκριμένο έργο έχει μία ιδιαίτερη σημασία για εσένα, σωστά;

«Το συγκεκριμένο βιβλίο μου το έκανε δώρο ο νονός μου όταν ήμουν 7-8 χρόνων, που περνούσα μία ασθένεια -ελαφριά ηπατίτιδα- και βρισκόμουν στο νοσοκομείο για δέκα μέρες. Το δωμάτιο μου είχε ένα μεγάλο παράθυρο, με ένα μεγάλο πρεβάζι, και εγώ καθόμουν στο παράθυρο και το διάβαζα. Βέβαια, από τότε ξαναδιάβασα το βιβλίο τώρα. Από τα 7 μου το ξαναδιάβασα στα 45 μου»

Δεδομένης της εμπειρίας σου στο παιδικό θέατρο, γιατί θεωρείς ότι τα παιδιά είναι το πιο δύσκολο κοινό;

«Το παιδικό κοινό δεν μπορείς να το κοροϊδέψεις. Αν μια μέρα βαριέσαι ή έχεις ξυπνήσει στραβά και πεις «δεν θα παίξω πολύ, θα λουφάρω», κατά έναν μαγικό τρόπο τα παιδιά το αντιλαμβάνονται ότι πας να τα «κοροϊδέψεις» και θα σ' το επιστρέψουν πίσω» εξήγησε στο Mytv

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved