Φαίδων Γεωργίτσης: Οι αποκαλύψεις του για την Βουγιουκλάκη, την Λάσκαρη και την Μπέτυ Αρβανίτη
Showbiz

Φαίδων Γεωργίτσης: Οι αποκαλύψεις του για την Βουγιουκλάκη, την Λάσκαρη και την Μπέτυ Αρβανίτη

Ένας από τους μεγαλύτερους ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα 1η Μαρτίου.

Υπήρχαν εποχές που τα κορίτσια έκαναν ουρές για να θαυμάσουν τον ωραίο του cinema, επιθυμώντας διακαώς ένα βλέμμα του. Ο Φαίδων Γεωργίτσης ήταν, όμως, πολλά περισσότερα από ένας γόης της ελληνικής showbiz.

Όσο ήταν σπουδαστής ακόμα, έπαιξε στο κλασικό φιλμ του Ζιλ Ντασέν «Ποτέ την Κυριακή» (1960) και έπεισε, ενώ είχε μια λαμπρή συνέχεια στο ελληνικό σινεμά. Ο Γεωργίτσης πρωταγωνίστησε σε δραματικές ταινίες και μιούζικαλ και έγινε ένας πραγματικός αστέρας, εξαργυρώνοντας την επιτυχία του και στο γυναικείο φύλο.

Καθιερώθηκε στις συνειδήσεις του κοινού από τη συμμετοχή του στα «Κόκκινα Φανάρια» και ξεχώρισε για το ταλέντο του στις ταινίες «Οι θαλασσιές οι χάντρες», «Νύχτα γάμου», «Ένας ιππότης για τη Βασούλα», «Μια κυρία στα μπουζούκια» και πολλές ακόμα.
Ο γνωστός ηθοποιός δεν έδινε συχνά συνεντεύξεις και δεν μιλούσε πολύ για τη ζωή του. Ωστόσο, όταν το έκανε ήταν αποκαλυπτικός, ενώ απαντούσε, χωρίς δισταγμό.

Όταν πληροφορήθηκε το θάνατο της Ζωής Λάσκαρη, μια σημαντική κινηματογραφική του παρτενέρ, μίλησε με πολύ γλυκά λόγια για εκείνη, παρομοιάζοντάς την με τον ήλιο: «Τη Ζωή Λάσκαρη τη συνάντησα πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1963. Όταν την πρωτοαντίκρυσα έμεινα ξερός, ήταν τόσο όμορφη, που δεν μπορούσες να την κοιτάξεις. Ήταν σαν τον ήλιο, που δεν μπορείς να τον δεις, δεν μπορείς να τον κοιτάξεις κατάματα. Μάλιστα, όταν κάναμε κάποιες σκηνές ερωτικές, η καρδιά μου χτυπούσε πολύ δυνατά».

Ο δημοφιλής ηθοποιός είχε κάνει αποκαλύψεις και για τη σχέση του με την Μπέτυ Αρβανίτη, η οποία είχε χωρίσει για χάρη του, αλλά και για τον έρωτα της Αλίκη Βουγιουκλάκη προς το πρόσωπό του, και τον παρολίγον γάμο τους:

«Με την Αλίκη πηγαίναμε για γάμο. Ζήσαμε μοναδικό καλοκαίρι το ’63, γεμάτο πάθος. Εγώ γύριζα τότε «Τα κόκκινα φανάρια». Εκείνη λοιπόν γύριζε στα ίδια στούντιο με τον Παπαμιχαήλ και με έναν Τούρκο το «Χτυποκάρδια στο θρανίο» σε τουρκική βερσιόν. Μου έλεγε ότι είμαι ο τύπος που της άρεσε πάρα πολύ. Γαλανά μάτια, ζυγωματικά, θεληματικό πηγούνι και τέτοια. Μου έλεγε επίσης ότι πολλοί πρωταγωνιστές τής την έπεφταν τότε, αλλά εκείνη γούσταρε εμένα. Όμως εγώ εκείνη την εποχή ήμουν πολύ ερωτευμένος με την Μπέτυ Αρβανίτη, η οποία χώρισε τον άντρα της για μένα. Εγώ ήμουν πιτσιρικάς τότε. Μου την έπεσε λοιπόν η Βουγιουκλάκη, δεν θα ενδώσω; Άλλωστε την εποχή εκείνη ήταν προσόν να πηγαίνεις με πολλές γυναίκες. Δεν θεωρούνταν μειονέκτημα ο άνδρας να απατά τη γυναίκα, αλλά η γυναίκα τον άνδρα. Έτσι δεν θεώρησα ότι είχα απιστήσει απέναντι στην Μπέτυ για χάρη της Βουγιουκλάκη… Ήταν πολύ καλή και τσαχπίνα. Πήγαμε μαζί και διακοπές εκείνο το καλοκαίρι στη Χαλκίδα. Η Αλίκη από τη δεύτερη μέρα που τα φτιάξαμε, μου ζήτησε να παντρευτούμε. Με πήγε στη μάνα της την κυρία Έμυ και μπροστά της μου ζήτησε να παντρευτούμε. Από την άλλη, η Αλίκη καθημερινά ερχόταν στο φτωχικό μας σπίτι στη Νέα Σμύρνη και έβλεπε τη μάνα μου. Ο έρωτας της Αλίκης για μένα ήταν και η αρχή για να χαλάσει η σχέση μου με την Μπέτυ. Αν και μείναμε μαζί με την Μπέτυ για πολλά χρόνια, ωστόσο ήταν ένα γεγονός που μας στιγμάτισε».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved