Πένθος για την Ναταλία Δραγούμη – Έφυγε από τη ζωή αγαπημένο της πρόσωπο που έχει γράψει ιστορία!
Showbiz

Πένθος για την Ναταλία Δραγούμη – Έφυγε από τη ζωή αγαπημένο της πρόσωπο που έχει γράψει ιστορία!

Συντετριμμένη από την είδηση θανάτου η Ναταλία Δραγούμη.

Η θεία της, Ναταλία Μελά, γνωστή γλύπτρια που ήταν εγγονή του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 96 ετών.

Η ηθοποιός μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram «αποχαιρέτησε» τη θεία της, γράφοντας: «Καλό ταξίδι θεία… Πέθανε η σπουδαία γλύπτρια Ναταλία Μελά».


Η Ναταλία Μελά δούλεψε αρχικά με μάρμαρο και πέτρα, ενώ στα τέλη της δεκαετίας του 1960, όταν επιστρέφει από το Παρίσι, όπου είχε μάθει να δουλεύει με το οξυγόνο, στρέφεται στη χρήση του μετάλλου, υιοθετώντας τα διδάγματα της αφηρημένης τέχνης, που κυριαρχούσε στην καλλιτεχνική σκηνή της Δύσης.

Είναι αυτή η φάση που εγκαταλείπει τον ελληνοκεντρισμό της Αθήνας και στρέφεται στον μοντερνισμό που έρχεται από το Παρίσι, αλλά και στα διδάγματα της αφαίρεσης που είχαν αρχίσει να κυριαρχούν στις ΗΠΑ, φιλτραρισμένα και διαπερασμένα πάντοτε από την εικαστική και καλλιτεχνική σκηνή της γαλλικής πρωτεύουσας.

Χρησιμοποιεί "ready-made" σιδηρικά και εργαλεία, τα οποία προμηθεύεται από την οδό Αθηνάς. Αντλεί τα θέματά της από το φυσικό κόσμο, πτηνά και ζώα - κοκόρια, κριάρια, ταύρους, κατσίκες, περιστέρια – και από την ελληνική μυθολογία.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved