Μάκης Δελαπόρτας: «Δημιουργώ μόνος μου τη δουλειά μου»
Showbiz

Μάκης Δελαπόρτας: «Δημιουργώ μόνος μου τη δουλειά μου»

O Μάκης Δελαπόρτας βρίσκεται 40 χρόνια στο χώρο της υποκριτικής και του θεάματος.

Δεν τον ενδιαφέρει να ασχοληθεί με την ελληνική τραγωδία, ούτε με τον Ίψεν και τον Σαίξπηρ, καθώς ακολουθεί το δικό του καλλιτεχνικό δρόμο και εξηγεί το λόγο που το κάνει.

-Από τη νέα εποχή, τη μοντέρνα, τι είναι εκείνο που σου αρέσει, καθώς μοιάζει να είσαι δοσμένος αποκλειστικά στην τότε εποχή;

«Ο καθένας μας μπορεί να απογειώσει ό,τι μπορεί να κάνει καλά. Δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ με την ελληνική τραγωδία, ούτε με τον Ίψεν και τον Σαίξπηρ. Προφανώς έχει αποδειχθεί από τον καιρό, που ανεβάζω όλες τις μουσικές αφιερωματικές παραστάσεις μου, σε εποχές που δεν ξεπερνιούνται και μου αρέσει με το δικό μου λαμπερό τρόπο να τις φέρνω στο σήμερα. Είναι μια εποχή που θα ήθελα να έχω υπάρξει, να έχω ζήσει τότε, με τον τρόπο αυτό τη μεταφέρω στο σήμερα. Πάντα μου άρεσε η επιθεώρηση του '50, με τα κρινολίνα, τα φτερά, τα πούπουλα, τα σμόκιν, τα ημίψηλα και τα μεγάλα μπαλέτα. Κατάφερα φέτος και αναβιώνουμε την εποχή του '50, στο σήμερα. Προσπαθώ να φέρω στο σήμερα το ένδοξο παρελθόν μας. Αυτό βλέπουμε ότι δεν συμβαίνει μόνο από μένα, αλλά και από άλλους. Το πόσο το πετυχαίνει ο καθένας με τον τρόπο του θα το κρίνει ο κόσμος».

-Έχεις βρει μιμητές σου;

«Ναι, έχω βρει πολλούς μιμητές μου, αλλά νομίζω ότι ο καθένας κάνει αυτό που μπορεί να κάνει καλά».

-Το να είσαι δημιουργός αυτής της κατηγορίας παραστάσεων σου δίνει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστείς, να ελέγχεις τα πάντα, να έχεις όλη την ευθύνη.

«Δεν πρωταγωνιστώ σε παραστάσεις μου, μοιράζομαι, έχω ένα μέρος κι εγώ. Δεν με ενδιαφέρει να με φωνάξει κανένας για δουλειά, πραγματικά».

-Από ό,τι καταλαβαίνω έχεις τη δυνατότητα της επιλογής και δεν μένεις χωρίς δουλειά.

«Δημιουργώ μόνος μου τη δουλειά μου. Είμαι 40 χρόνια στη δουλειά αυτή πια, αυτοπροτείνομαι και πάντα είμαι σε μια διάθεση να δημιουργώ καινούργια πράγματα, Όμως, μετά από 40 χρόνια δεν με ενδιαφέρει να παίξω σε κάποια παράσταση που δεν με αντιπροσωπεύει, γι' αυτό κάνω τις δικές μου επιλογές και τις δικές μου παραστάσεις. Έχω άλλεε διεξόδους και λύσεις στα θέματα αυτά, είτε είναι το γράψιμο και τα βιβλία μου είτε είναι μια άλλη δουλειά. Προτιμώ να κάνω μια άλλη δουλειά από το να αναλώνομαι χωρίς λόγο και χωρίς να μου αρέσει κάτι».

-Έτσι είσαι ήσυχος ότι θα έχεις πάντα δουλειά...

«Όταν κάνεις καλά αυτό που κάνεις, προφανώς έχεις προτάσεις κι έτσι όπως έχει δείξει η ιστορία, προχωράς με νέα πράγματα και ιδέες. Στο χώρο αυτό δεν σου χαρίζεται κανένας, αν δεν γεμίζεις θέατρα, αν δεν κάνεις επιτυχία, αν δεν πουλάνε τα βιβλία σου, κανείς δεν κάνει χατίρι σε κανέναν», λέει στο ΛΟΙΠΟΝ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved