Η ενδιαφέρουσα ζωή του Ανδρέα Γεωργίου: Ο εφιάλτης του AIDS, οι απώλειες και η λύτρωση! (pics+vid)
Showbiz

Η ενδιαφέρουσα ζωή του Ανδρέα Γεωργίου: Ο εφιάλτης του AIDS, οι απώλειες και η λύτρωση! (pics+vid)

Μπορεί τον Ανδρέα Γεωργίου να τον γνωρίσαμε ως δημιουργό της αγαπημένης σειράς «Μπρούσκο» (και ποιος δεν έχει δει έστω ένα πλάνο από την επιτυχημένη αυτή τηλεοπτική δουλειά) και τον λατρέψαμε μέσα από το Τατουάζ.

Με την ίδια απλότητα που μας συστήθηκε τότε με το Μπρούσκο, συνεχίζει να μπαινοβγαίνει στα γραφεία των ιθυνόντων των καναλιών της χώρας μας, κάνοντας… παζάρια για τη νέα του σειρά «8 λέξεις» που οι τηλεθεατές περιμένουν με την ίδια λαχτάρα από τη νέα σεζόν.

Τι κρύβει όμως αυτό το γεμάτο υποσχέσεις χαμόγελό του κάθε φορά που κοιτάει τον φακό και ποια ήταν η διαδρομή του μέχρι σήμερα μιας και θεωρείται ένας από τους καλύτερους σεναριογράφους της γενιάς του;

Το σίγουρο είναι πως η διαδρομή ήταν δύσβατη, με μεγάλη ανηφόρα. Τα παιδικά χρόνια με πολλές αναμνήσεις, κυρίως δυσάρεστες. Έχασε τη μητέρα του όταν εκείνος βρισκόταν στην τρυφερή ηλικία των 12 ετών. Για πολλά χρόνια κατηγορούσε τον πατέρα του για τον χαμό της και επιπλέον οι καταστάσεις τον ανάγκασαν να μεγαλώσει βίαια, να ωριμάσει, να αναλάβει ευθύνες, να σταθεί βράχος για πολλές οικογενειακές δυσκολίες.

Αλλά τα κατάφερε. Βγήκε αλώβητος κι όλες αυτές οι δύσκολες καταστάσεις τον βοήθησαν να γίνει αυτός που είναι σήμερα. Ένας καλλιτέχνης με δημιουργική διάθεση, με όρεξη για δουλειά, με αισιοδοξία…

Η αθωότητα που χάθηκε

O Ανδρέας, ο οποίος γεννήθηκε στο Λονδίνο αλλά μεγάλωσε από την ηλικία των 6 ετών στην Κύπρο από Ελληνοκύπριους γονείς, είδε από πολύ νωρίς το σκληρό πρόσωπο της ζωής. Και όχι μόνο εκείνος αλλά και τα αδέλφια του, η μεγαλύτερη από εκείνον Ξένια και οι μικρότεροι Κρίστοφερ και Ραφαέλος-Αντώνης.

Στην πρώτη... γυμνή του φωτογραφία...
Ο Ανδρέας Γεωργίου μόλις λίγων μηνών, το 1982.

Ήταν μόλις 12 ετών όταν η μητέρα του, η οποία ήταν αφοσιωμένη στα τέσσερα παιδιά της, έφυγε από τη ζωή και μάλιστα στιγματίζοντας την οικογένεια μιας και ήταν φορέας του AIDS. Για τον θάνατό της, για πολλά χρόνια, ο Ανδρέας κατηγορούσε τον πατέρα του, ο οποίος ήταν ψαράς στο επάγγελμα και είχε μεταδώσει τη μητέρα του με τον ιό.

Το γεγονός ότι είχαν μπει ο ίδιος και τα αδέλφια του σε κοινωνικό περιθώριο μιας και εκείνες τις εποχές το AIDS ήταν ταμπού και τρόμαζε τον κόσμο, τον βασάνισε, τον έκανε να περάσει πολύ δύσκολα αλλά και να είναι ιδιαίτερα προστατευτικός με τα μικρότερα αδέλφια του μιας και ένιωθε υπεύθυνος για εκείνα.

Οικογένεια...
Με τα πιο αγαπημένα του πρόσωπα στη ζωή. Τη γιαγιά του και τους δύο αδελφούς του. Η μόνη που λείπει από το... φωτογραφικό κάδρο, είναι η αδελφή του Ξένια.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης είχε δηλώσει για το συγκεκριμένο κεφάλαιο της ζωής του:

«Με ρωτάς για το πότε ένιωσα ότι χάθηκε η εποχή της αθωότητας. Νιώθω, λοιπόν, ότι δεν ήμουν ποτέ σε φάση αθωότητας. Από μικρό παιδί είχα στο μυαλό μου το πλάνο της ζωής μου. Από τότε που με θυμάμαι, έκανα σχέδια και είχα στόχους. Την εφηβεία μου δεν την έχω ζήσει ακόμη. Από μικρό παιδί έπρεπε να είμαι υπεύθυνος για τον εαυτό μου και τα αδέλφια μου, να πάρω σωστές αποφάσεις, να φροντίσω για όλους, να τρέξω. Ίσως τώρα να περνάω μια εφηβεία, μέσα από τον ενθουσιασμό μου για τη δουλειά, αφού κάνω σαν παιδί.

Την ίδια στιγμή, όμως, μπορεί και να έχω την ωριμότητα 50άρη. Η μεγάλη στροφή στη ρότα της ζωής μου έγινε γύρω στα 10. Ένιωθα ότι "φεύγει" η μαμά και μου αφήνει μια ευθύνη. Στα 13 μου, ήθελα να φύγω από το σπίτι. Ήμουν και στα μαχαίρια με τον πατέρα μου για ένα μεγάλο διάστημα. Τότε ήταν που έκανα την επανάστασή μου. Του πήγαινα κόντρα, θεωρώντας τον υπεύθυνο για ό,τι μας συνέβαινε.

Σχέσεις οργής!
Για πολλά χρόνια ο Ανδρέας Γεωργίου κατηγορούσε τον πατέρα του για τον θάνατο της μητέρας του, όμως κατάφερε να βρει τη δύναμη να τον συγχωρήσει ουσιαστικά.

Για πολλά χρόνια τον κατηγορούσα για την απώλεια της μητέρας μου, αφού έφερε την ασθένεια στο σπίτι. Εκείνος μας λάτρευε, μας υπεραγαπούσε. Εγώ είχα το πρόβλημα απέναντί του. Όταν έφτασα στα 20, τον συγχώρησα και έφτιαξε η σχέση μας, γιατί σε αυτήν πλέον την ηλικία συνειδητοποιείς ότι όλοι έχουν δικαίωμα στο λάθος. Μόνο τότε κατάλαβα πόσο εύκολο είναι το λάθος. Πάντα, όταν συζητούσαμε, μου έλεγε "Ανδρέα, θα φτάσεις 20 χρόνων και θα καταλάβεις". Πράγματι, έτσι ήταν. Έφυγε από τη ζωή πριν από ένα χρόνο (σ.σ. το 2013). Ψαράς, αλλά σοφός! Περπατημένος άνθρωπος. Σκέψου ότι έφυγε από ένα ψαροχώρι της Κύπρου και τα κατάφερε στο Λονδίνο.

Οτιδήποτε περνούσε από τα χέρια του το έφτιαχνε. Είχε παλέψει με τα κύματα με άγριο καιρό, ήταν άνθρωπος δυνατός, σκληραγωγημένος και πολύ όμορφος. Μακάρι να είχα καταλάβει νωρίτερα την τόλμη του να αποκτήσει τέσσερα παιδιά, παρόλο που ήταν ψαράς. Αυτά δεν μπορούσα να τα δω όταν ήμουν μικρός» είχε τονίσει στο People.

Η μεγαλύτερη αδελφή του είναι παντρεμένη εδώ και είκοσι χρόνια, έχει μια κορούλα, την οποία έχει βαφτίσει ο Ανδρέας και όπως ο ίδιος έχει δηλώσει: «Με το γαμπρό μου είμαι ήσυχος. Είναι αυτοδημιούργητος και λατρεύει την αδελφή μου».

Όσο για τα δύο αδέλφια του, 36 και 28 ετών αντίστοιχα, εργάζονται μαζί του, ως κινηματογραφιστές. Ο μικρότερος, μάλιστα, έφυγε στο Λονδίνο για σπουδές, ενώ αποτελεί το ιδανικότερο παράδειγμα νικητή της ζωής, κάνοντας μια φυσιολογικότατη ζωή και έχοντας σχεδόν εκμηδενίσει τον ιό HIV στον οργανισμό του. Ο Ανδρέας είναι πολύ υπερήφανος, όταν λέει πως ο μικρός αδελφός του είναι σε θέση να δημιουργήσει μια κανονική και υγιή οικογένεια.

«Την ευθύνη του αρχηγού της οικογένειας τη νιώθω ακόμη. Είναι και το παράπονο τους, ξέρεις, ότι τους αντιμετωπίζω ακόμη σαν παιδάκια, αλλά πάντα έτσι θα νιώθω για τα αδέλφια μου. Εγώ είχα την τύχη να μοιραστώ την ιστορία μας με τον κόσμο κι αυτό λειτούργησε ψυχοθεραπευτικά, καθώς ξεπέρασα πολλά κόμπλεξ. Όταν έχεις να κάνεις με αυτή την ασθένεια, νιώθεις το φόβο της απόρριψης. Μιλώντας, λοιπόν, το ξεπέρασα, βοηθώντας παράλληλα και τα αδέλφια μου, αφού η πληγή είναι ίδια για όλους. Ό,τι ισχύει για μένα ισχύει και για κείνους. Τις ίδιες συνέπειες είχαμε όλοι μας» είχε δηλώσει παλιότερα.

Ένα Dream που έγινε... show!

Ο περισσότερος κόσμος γνώρισε καλύτερα τον Ανδρέα Γεωργίου μέσα από την επιτυχία -τέσσερα συνεχόμενα χρόνια- του "Μπρούσκο". Όμως ο Ανδρέας είχε ήδη διανύσει πολλά... χιλιόμετρα τηλεοπτικού αέρα. Και μόνο από την εμφάνιση και νίκη του στο The Dream Show-The Theater, ο Ανδρέας πήρε πολλά... μαθήματα για τον κατά τα άλλα αστραφτερό κόσμο της τηλεόρασης και γενικότερα της showbiz.

Δείτε στο βίντεο την ανάδειξή του σε νικητή του talent show που είχε παρουσιάσει ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Από το συγκεκριμένο παιχνίδι ο Ανδρέας έγινε πλουσιότερος κατά 200.000 ευρώ και είχε συμβόλαιο με τον Alpha να πρωταγωνιστήσει σε κάποιο σίριαλ του καναλιού. Πράγματι έτσι έγινε, μόνο που η νεανική σειρά "Στους 31 δρόμους" με συμπρωταγωνίστρια τη Σοφία Καρβέλα δεν πήγε καθόλου καλά.

Στους 31 δρόμους
Η πρώτη απόπειρά του ως σεναριογράφου δεν ήταν και πολύ επιτυχημένη. Στην ίδια νεανική σειρά, η Σοφία Καρβέλα, η συμπρωταγωνίστριά του, έκανε το ντεμπούτο της ως ηθοποιός.

Η συνέχεια όμως έχει μόνο επιτυχίες. Το Μπρούσκο αλλάζει τα δεδομένα στον τηλεοπτικό χάρτη. Γίνεται η αγαπημένη συνήθεια σε Ελλάδα και Κύπρο και ο Ανδρέας Γεωργίου παίρνει στον καλλιτεχνικό χώρο τη θέση που του αναλογεί. Αυτή του καλύτερου σεναριογράφου της γενιάς του.

Ο έρωτας στη ζωή του

Ο Ανδρέας "χρεώθηκε" πολλές σχέσεις μέχρι τώρα, όμως ο ίδιος ποτέ δεν βγήκε δημόσια να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει κάτι δημόσια. Οι περισσότερες από τις τηλεοπτικές παρτενέρ του, για εφημερίδες και περιοδικά, πέρασαν από το κρεβάτι του, όμως εκείνος τηρεί σιγή ιχθύος γύρω από θέματα καρδιάς. Το μόνο που έχει αποκαλύψει είναι πως δύο φορές μέχρι τώρα στη ζωή του έφτασε λίγο πριν τον γάμο και τη δημιουργία οικογένειας, όμως την τελευταία στιγμή κάτι συνέβαινε και ο ίδιος επέστρεφε και πάλι στην εργένικη ζωή του.

Οι καλύτεροί του φίλοι είναι οι άμεσοι συνεργάτες του όπως είναι ο Κούλλης Νικολάου ο οποίος συνήθως πρωταγωνιστεί και στα σίριαλ που γράφουν μαζί με τη Βάνα Δημητρίου. Φυσικά και έχει καταφέρει να διατηρεί σχέσεις ζωής με ανθρώπους που του έχουν σταθεί και του έχουν χαρίσει απλόχερα την αγάπη τους, με τον ίδιο να την ανταποδίδει σε κάθε ευκαιρία.

Δείτε στην gallery τι αγαπά πιο πολύ ο Ανδρέας Γεωργίου αλλά και τηλεοπτικές "στιγμές" του...

Πλέον όλοι οι τηλεθεατές αναμένουν τη νέα τηλεοπτική περιπέτεια στην οποία θέλει να μας κάνει να... συμμετάσχουμε, το νέο του σίριαλ "8 λέξεις" που ακόμα δεν γνωρίζουμε από ποια τηλεοπτική συχνότητα θα παρακολουθούμε. Πάρτε μία γεύση από αυτό, στο παρακάτω βίντεο...

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved