Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: «Θεωρώ τον εαυτό μου προνομιούχο με τη δουλειά που κάνω» (photos)
Showbiz

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: «Θεωρώ τον εαυτό μου προνομιούχο με τη δουλειά που κάνω» (photos)

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας κάνει μια δουλειά που αγαπάει και μέσα από αυτή εκφράζεται. 

Φέτος το καλοκαίρι, κάνει περιοδεία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και αποκαλύπτει εάν οι δυο τους είχαν κόντρα στο ξεκίνημα της καριέρας του.

Πόσο έχει αλλάξει η νύχτα από τότε που πρωτοξεκίνησε να τραγουδάει;

Εσείς τη «δουλειά» με τον εαυτό σας σε τι επίπεδο την έχετε κάνει;

«Προσπαθώ να εξελίσσομαι. Όμως, είμαι ένας άνθρωπος -όπως όλοι οι υπόλοιποι- με ελαττώματα και προτερήματα. Προσπαθώ»

Οι άνθρωποι που σχολιάζουν την πολιτική δέχονται και κριτική. Εσείς έχετε προετοιμαστεί κατάλληλα;

«Όταν κάνεις κάτι δημόσιο ή όταν λες κάτι δημόσια, είσαι εκ των προτέρων ετοιμασμένος για την κριτική και ξέρεις εκ των προτέρων ότι θα εκτεθείς. Είτε δίνεις μια συνέντευξη, είτε λες μια μπαρούφα, ξέρεις ότι θα εκτεθείς. Όμως, είναι δικό σου θέμα. Ας πρόσεχες τι έλεγες. Δεν μπορείς να λες είπα-ξείπα. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για έναν δίσκο που θα μένει. Εμένα μου αρέσει και το βινύλιο και το CD, γιατί μένουν στον χρόνο. Αυτά στο διαδίκτυο δεν μου λένε τίποτα. Είναι σαν να πλέει το τραγούδι σ' έναν ωκεανό με πολλά πράγματα μέσα. Το θέμα είναι να άρχει κάπου. Ξέρεις εκ των προτέρων τη θέση που παίρνεις κι ότι θα φας και το λευκό το μαύρο. Έτσι πάνε αυτά. Εσύ είσαι χρεωμένος να πεις αυτά που θες να πεις»

Έχετε δει αλλαγή στον κόσμο που έρχεται στο μαγαζί μέσα στην κρίση;

«Υπάρχει ένα ποσοστό που και μέσα στην κρίση έχει λεφτά και μπορεί να πάει παντού. Υπάρχει ένα ποσοστό που πάει σ’ αυτό το μαγαζί στη Μύκονο που κάθε τραπέζι κάνει 10.000 ευρώ. Αλλλά ο πολύς ο κόσμος, ο απλός ο κόσμος -δεν μιλάω για τα χαμηλά στρώματα που θέλουν να πάνε έναν κινηματογράφο και το σκέφτονται- - η μεσαία κατάσταση δεν έχει τη δυνατότητα να βγαίνει κάθε νύχτα. Εγώ όταν ξεκίνησα, τα μαγαζιά έπαιζαν Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και τώρα καταλήξαμε στο Παρασκευοσάββατο. Μάλιστα, τώρα όποιος τυχαίνει να παίζει και Παρασκευή θεωρείται προνομιούχος. Αυτό συμβαίνει γιατί ο κόσμος δεν έχει λεφτά να βγαίνει κάθε μέρα. Είναι πολύ απλό»

Η κόντρα σας με τον Πορτοκαλονλου και των Τερμιτών με τους Φατμέ ήταν αλήθεια ή παραφιλολογία;

«Δεν υπήρχε κόντρα! Ευγενής άμιλλα μπορώ να το πω. Αλλά καμία κόντρα. Ήμασταν δύο συγκροτήματα που βρέθηκαν στο προσκήνιο την ίδια εποχή και το καθένα τραβούσε τον δρόμο του. Τον Νίκο τον ήξερα από τότε, αλλά δεν έτυχε να παίξουμε ποτέ μαζί και να συνεργαστούμε. Ήταν πάντα στα σκαριά αυτή η συνεργασία και στο πλήρωμα του χρόνου, κάποια στιγμή, έλαβε σάρκα και οστά. Υπήρχαν προτάσεις δύο - τρεις φορές εκατέρωθεν αλλά δεν μπόρεσαν να ευδοκιμήσουν γιατί είχαμε κλείσει ήδη κάτι άλλο πιο πριν και δεν μπορούσαμε να το πουλήσουμε. Κάποια στιγμή είπαμε «Δεν παίζουμε φέτος μαζί;» κι έτσι βγήκε ένα πολύ καλό πρόγραμμα. Τουλάχιστον, έτσι το εισέπραξα εγώ. Αν αρέσει σε μένα και στους ανθρώπους που φτιάχνουν το πρόγραμμα, τότε θα μπορέσει να αρέσει και στους άλλους»

Επέρχεται ποτέ ο κορεσμός από το επάγγελμα;

«Εμείς είμαστε προνομιούχοι. Ο κόσμος ξυπνάει το πρωί και τραβάει οκτάωρα. Εγώ θα κάνω τώρα ότι κουράστηκα; Κουράζομαι κάποιες φορές από το ταξίδι ή από τις πολλές εμφανίσει αλλά θεωρώ τον εαυτό μου προνομιούχο με τη δουλειά που κάνω. Αλλιώς, θα πέσει φωτιά να μας κάψει» δήλωσε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας στο full.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved