Γιώργος Γερολυμάτος: «Ενώ είχα ζήτηση μου είχαν κλείσει τις πόρτες» (photos)
Showbiz

Γιώργος Γερολυμάτος: «Ενώ είχα ζήτηση μου είχαν κλείσει τις πόρτες» (photos)

Ο Γιώργος Γερολυμάτος μετράει πέντε δεκαετίες καλλιτεχνικής ζωής και συνεχίζει ακάθεκτος!

Ο γνωστός τραγουδιστής σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε τα πρώτα του βήματα στο χώρο και πως πέρασε στο λαϊκό τραγούδι.

Φοίτησες στο θρυλικό Β' Γυμνάσιο αρρένων της Αθήνας, όπως κι εγώ, το οποίο μετέπειτα μετατράπηκε στη γνωστή Βίλλα Αμαλία…

«Ναι, όπως ξέρεις, το Δεύτερο ήταν από τα πρότυπα και δύσκολα σχολεία, κι εγώ στην εφηβεία είχα όλο μου το ενδιαφέρον στα μοντέρνα συγκροτήματα. Ετσι έφυγα και γράφτηκα στη σχολή Γουναράκη».

Κάποια στιγμή τότε έγινες και μέλος των IDOLS.

«Ναι, πήγαινα σχολείο, έπαιζα ντραμς και παράλληλα τραγουδούσα. Εχω τη χαρά να είμαι στο τραγούδι πέντε δεκαετίες και να έχω τραγουδήσει όλα τα είδη».

Ακόμα και στη θρυλική εποχή του Νέου Κύματος είχες το δικό σου μερίδιο συμμετοχής.

«Τραγούδησα σε ιστορικά μαγαζιά στην Πλάκα, όπως η μπουάτ του Γιάννη Αργυρή αλλά και το Κάστρο του Παπαχειμώνα, με τους Γιάννη Βογιατζή, αδελφούς Τζαβάρα, Τζένη Βάνου, Άντζελα Ζήλεια, Κλειώ Δενάρδου. Επίσης τότε έβγαλα τραγούδια σε σαρανταπεντάρια δισκάκια, στη Lyra του θρυλικού Αλέκου Πατσιφά. Για παράδειγμα, έχω τραγουδήσει το «Ζωή, πανάθεμά σε» του Γιάννη Γλέζου, σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου και σε πρώτη εκτέλεση το περίφημο τραγούδι του Σταύρου Κουγιουμτζή «Ο ουρανός φεύγει βαρύς».

Το μεγάλο σου σουξέ, όμως, στα πρώτα σου χρόνια στον χώρο είναι το «Που το πας, που το πας, γιατί με τυραννάς;» το οποίο, θυμάμαι, παιζόταν πολύ στο ραδιόφωνο.

«Ναι, μιλάς για το πολύ ωραίο κομμάτι του Γεράσιμου Λαβράνου, που όταν το τραγούδησα ήμουν ακόμη πιτσιρίκος... θυμάμαι τότε είχα πάρει ένα αυτοκινητάκι, άκουγα το τραγούδι μου στο ραδιόφωνο και ένιωθα πιο ωραία. Μάλιστα, με αυτό το πρώτο μου σουξέ βρέθηκα να τραγουδάω στη «Νεράιδα της θρυλικής Παμέλα, με τους Γιάννη Πουλόπουλο, Βίκυ Μοσχολιού, Λίτσα Διαμάντη, Γιάννη Πάριο, Ρίτα Σακελλαρίου, με την ορχήστρα του Γιώργου Κατσαρού και το μπαλέτο του Δημήτρη Στάγια».

Πώς πέρασες στο λαϊκό τραγούδι;

«Οταν επέστρεψα από τον Στρατό -κι ενώ είχα κάνει επιτυχία- δεν είχα ζήτηση. Μου είχαν κλείσει τις πόρτες. Τότε έλαβα ένα τηλεφώνημα από κάποιον μάνατζερ, που μου πρότεινε να πάω να τραγουδήσω με τη Ρίτα Σακελλαρίου. Δέχτηκα αμέσως κι εκεί γνωρίστηκα με τον Πάνο Γαβαλά, ο οποίος συνέχεια μου πρότεινε να πάω μαζί του. Έμεινα στο σχήμα του για τέσσερις σεζόν κι αυτός ο μέγας λαϊκός τραγουδιστής έγινε ο δάσκαλος μου στο λαϊκό τραγούδι», λέει στην Espresso και τον Αλκίνοο Μπουνιά.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved