Στη γειτονιά των αγγέλων ο Γιάννης Δαλιανίδης
Showbiz

Στη γειτονιά των αγγέλων ο Γιάννης Δαλιανίδης

Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Δαλιανίδης σε ηλικία 87 ετών. Ο μεγάλος σκηνοθέτης ο οποίος άφησε πίσω του αξιόλογο έργο τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο αξέχαστος σκηνοθέτης νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας γνωστού ιδιωτικού νοσοκομείου. Πριν από λίγες μέρες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πεσμένο αιματοκρίτη και πρόβλημα στη λειτουργία των νεφρών. Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίστηκε πολύ σοβαρή. Τελικά, δεν κατάφερε να ανακάμψει και έχασε τη μάχη για τη ζωή του.
Ο Γιάννης Δαλιανίδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 31 Δεκεμβρίου του 1923 και μεγάλωσε από θετούς γονείς. Ξεκίνησε την καριέρα του ως χορευτής και χορογράφος χρησιμοποιώντας το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο “Γιάννης Νταλ”.
Από το 1958 άρχισε να γράφει σενάρια για κινηματογραφικές ταινίες. Το πρώτο του σενάριο ήταν για την ταινία “Το Τρελοκόριτσο”. Ενώ, η σκηνοθετική του καριέρα ξεκίνησε το 1959 με την ταινία “η Μουσίτσα” και ακολούθησε την ίδια χρονιά η ταινία “Λαός και Κολωνάκι”
Το 1961 ξεκίνησε η συνεργασία του με την Φίνος Φιλμς με την ταινία “Ο Κατήφορος”, που σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία και εκτίναξε την καριέρα του στα ύψη.
Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στις 3 μ.μ., από το 1ο Νεκροταφείο Αθηνών. Απαρηγόρητη η πολύ καλή του φίλη Μάρθα Καραγιάννη η οποία δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει τι έχει συμβεί.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved