Ρούλα Πατεράκη: «Το θέατρο είναι πιο φθηνό από την ταβέρνα»
Showbiz

Ρούλα Πατεράκη: «Το θέατρο είναι πιο φθηνό από την ταβέρνα»

Η σκηνοθέτις και ηθοποιός, Ρούλα Πατεράκη προτιμά να γράφει με το χέρι, αν και γοητεύεται από την τεχνολογία, συγκινείται όταν θυμάται τη συνεργασία της με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και ονειρεύεται να ανεβάσει μια μέρα την ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου.


- Ποιο είναι το μεγαλύτερο θεατρικό σας απωθημένο;

«Να ανεβάσω τον Πελοποννησιακό Πόλεμο, με άλλα λόγια να διασκευάσω Θουκυδίδη. Το φαντάζομαι σε ανοιχτό, μεγάλο θέατρο. Είναι όμως πολύ μεγαλόπνοο σχέδιο, πολυέξοδο και πολυπρόσωπο έργο. Μακάρι να έχω τη δύναμη και το κουράγιο να το τολμήσω κάποια στιγμή».

-Τι θυμάστε από τη συνεργασία σας με την Αλί κη Βουγιουκλάκη; «Τη θυμάμαι με πολλή αγάπη. Ηταν εξαιρετικός άνθρωπος και απίστευτα δυνατή. Ηταν τόσο βαριά άρρωστη και κανείς μας δεν είχε καταλάβει τίποτα. Ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε τον μύθο και την εικόνα της ως το τέλος της ζωής της θα μπορούσε να διδάσκεται στο πανεπιστήμιο. Μια φράση της που με στιγμάτισε είναι: “Δεν θέλω Ρούλα να με θεωρούν οι άνθρωποι άλογο κούρσας...”».

-Πώς αντιμετωπίζετε την κρίση; «Νωχελικά». - Κάποιοι πιστεύουν πως αν ο άνθρωπος δεν έχει να φάει δύσκολα θα πάει στο θέατρο...

«Ισως οι άνθρωποι να τρέχουν πιο πολύ στο θέατρο τώρα με την κρίση. Το θέατρο είναι πιο φθηνό από την ταβέρνα. Αλλωστε, ακόμη και σε εποχές πολέμου η τέχνη δεν βουβάθηκε ποτέ».

Πηγή: Το Βήμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved