Πέθανε ο Θάνος Μικρούτσικος (Photos)
Η τελευταία φωτογραφία του Θάνου Μικρούτσικου
Showbiz

Πέθανε ο Θάνος Μικρούτσικος (Photos)

Σοκ στον καλλιτεχνικό κόσμο από την απώλεια του Θάνου Μικρούτσικου, η μουσική του οποίου σφράγισε μια ολόκληρη εποχή!

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα αργά το απόγευμα ο Θάνος Μικρούτσικος, σε ηλικία 72 χρόνων.

Ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης νοσηλευόταν από τα μέσα του περασμένου Οκτώβρη σε ιδιωτικό νοσοκομείο όπου έδινε άνιση μάχη για τη ζωή του.

Ο Θάνος Μικρούτσικος αντιμετώπισε θαρραλέα την ασθένειά του και ποτέ δεν κρύφτηκε. Από την πρώτη στιγμή μοιράστηκε το πρόβλημά του με τον κόσμο και μίλησε για τον καρκίνο που του είχε προσβάλλει το συκώτι, τους λεμφαδένες και τα κόκαλα.


Σε συνέντευξή του τον Ιούνιο του 2018 στην Εφημερίδα των Συντακτών είχε δηλώσει μεταξύ άλλων:
«Ετοιμαζόμουν πέρυσι τον Ιούνιο να κάνω μια περιοδεία με το έργο του Καββαδία. Μου λέει η γυναίκα μου: μήπως να κάνεις μια εξέταση για το σάκχαρο στην προοπτική των 40 συναυλιών;

Η παθολόγος, ως μη όφειλε, μου γράφει να κάνω υπέρηχο άνω και κάτω κοιλίας βλέποντας κάτι σαν αιμαγγείωμα. Μετά τον υπέρηχο κάνω μαγνητική.

Αποδεικνύεται ότι έχω καρκίνο στο συκώτι. Και μετά κάτι φαίνεται και στο κόκκαλο».

Ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης νοσηλευόταν από τα μέσα του περασμένου Οκτώβρη σε ιδιωτικό νοσοκομείο όπου έδινε άνιση μάχη για τη ζωή του.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΗΝΥΜΑ


Λίγες ημέρες πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων ο Θάνος Μικρούτσικος είχε γράψει στη σελίδα του στο Facebook:
«Αυτές τις μέρες στο νοσοκομείο χρειάστηκε πολλές φορές να κάνω μετάγγιση αίματος. Το ίδιο και οι άνθρωποι στους διπλανούς θαλάμους. Σκεφτόμουνα αντί για δώρο φέτος να δώσετε αίμα. Για τον Θ.Μ. Για κάποιον που το έχει ανάγκη. Αυτές τις γιορτές σκεφτείτε τους άλλους και γίνετε αιμοδότες».

Στις αρχές του Δεκεμβρίου είχε μιλήσει με θάρρος για την κατάσταση της υγείας του και πάλι μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook.
Είχε γράψει χαρακτηριστικά: «Ποτέ δεν κρύφτηκα. Μηνύματα έρχονται από πολλούς φίλους που ρωτάνε για την κατάσταση της υγείας μου. Ενάμιση μήνα τώρα βρίσκομαι σ΄ ένα δωμάτιο του νοσοκομείου παλεύοντας μ΄ ένα ανόητο πυρετό που επιμένει.
Σας γράφω σήμερα γιατί αισθάνομαι πιο δυνατός κι είμαι σίγουρος ότι θα σας συναντήσω σύντομα. “Το ζήτημα δεν είναι να είσαι αιχμάλωτος. Το να μην παραδίνεσαι αυτό είναι” που λέει και ο αγαπημένος μου Χικμέτ»

Ηρώδειο Ιούνιος 2019: Ο Θάνος Μικρούτσικος αν και συνεχίζει να δίνει τη μάχη με την ασθένεια, δεν εγκαταλείπει τη μουτσική


ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ


Ο Θάνος Μικρούτσικος είχε κάνει τρεις γάμους και έχει συνολικά τέσσερα παιδιά. Από τον πρώτο του έχει τις Σεσίλ και Κωνσταντίνα, ενώ από το γάμο του με τη Μαρία Παπαγιάννη την Αλεξάνδρα και το Στέργιο.

Με την Μαρία Παπαγιάννη, είχε παντρευτεί το 1996. «Πολύ μεγάλη χαρά στη ζωή μου, και δεν γίνομαι μελό Αμερικάνος, μου δίνει η οικογένειά μου: η γυναίκα μου, η Μαρία Παπαγιάννη η οποία είναι μια πολύ σπουδαία σύντροφος και επίσης και πολύ σπουδαία συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, τα τέσσερα παιδιά μου, οι μεγάλες κόρες μου η Σεσίλ και η Κωνσταντίνα, η Αλεξάνδρα και ο Στέργιος”, είχε πει ο Θάνος Μικρούτσικος σε παλαιότερη συνέντευξή του.

20108234_455503391499686_389562585173036495_n.jpg
Ο Θάνος Μικρούτσικος με τη σύζυγό του Μαρία Παπαγιάννη και την κόρη τους Αλεξάνδρα

Ο Θάνος Μικρούτσικος είχε βάλει την υπογραφή του με τις μελωδίες του σε μια ολόκληρη εποχή.

Είχε γράψει όπερες, συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο, πειραματική μουσική. Παράλληλα ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς του κινούνταν στο χώρο του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού με εκατοντάδες τραγούδια σε στίχους Ελλήνων και ξένων ποιητών.

Συνεργάστηκε με πολλούς Έλληνες και ξένους σκηνοθέτες γράφοντας μουσική για δεκάδες θεατρικά έργα, τα οποία είχαν παρουσιαστεί σε ολόκληρο τον κόσμο (Ελλάδα, Βέλγιο, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Η.Π.Α., Ελβετία, Γερμανία, Ρουμανία, Αυστραλία κ.α.)

Ο Θάνος Μικρούτσικος άρχισε να συνθέτει στα τέλη της δεκαετίας του 1960.
Ο δίσκος «Πολιτικά τραγούδια» στον οποίο περιέχονταν μελοποιημένα ποιήματα, κυκλοφόρησε το 1975 από την Lyra και ήταν αυτός που του έδωσε την καλλιτεχνική του ταυτότητα.

Σχεδόν όλα τα τραγούδια του δίσκου τραγουδούσε η Μαρία Δημητριάδη, σύζυγος, τότε, του Ανδρέα Μικρούτσικου αδελφού του συνθέτη, ενώ ο ίδιος ο Θάνος Μικρούτσικος είχε τραγουδήσει το «Μπαλάντα για τους Ασφαλίτες».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved