Νεκτάριος Σφυράκης: Οι δηλώσεις του για τους αλλοδαπούς στα σχολεία - Θα κινηθεί νομικά (video)
Showbiz

Νεκτάριος Σφυράκης: Οι δηλώσεις του για τους αλλοδαπούς στα σχολεία - Θα κινηθεί νομικά (video)

Oι πρόσφατες δηλώσεις του Νεκτάριου Σφυράκη προκάλεσαν σάλο και χαρακτηρίστικαν από κάποιους ρατσιστικές.

Μετά τις δηλώσεις του στο «Ευτυχείτε» ότι πηγαίνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο, επειδή οι αλλοδαποί στο δημόσιο της περιοχής στην οποία ζει, «τραβάνε πίσω» τη μόρφωση των παιδιών, επανήλθε μέσα από το «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα».

«Εγώ μένω στα Πετράλωνα. Εγώ φεύγω από εκεί και έρχομαι στο Παλαιό Φάληρο, στο ιδιωτικό σχολείο, όχι τυχαία. Το δημόσιο σχολείο στην περιοχή που ζούμε έχει πάρα πολλά προβλήματα. Και χωρίς να θέλω να μειώσω τις προσπάθειες των Ελλήνων πατριωτών εκπαιδευτικών, θα πρέπει να προστατεύσω τα παιδιά μου από οποιαδήποτε αρρυθμία του εκπαιδευτικού συστήματος.

Στις τάξεις υπάρχει πλειονότητα του αλλοδαπού στοιχείου και τα παιδιά αυτά, που ακόμα προσαρμόζονται στην ελληνική κοινωνία, τραβάνε πίσω τα εκπαιδευτικά προγράμματα του σχολείου. Εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να αφήσω τα δικά μου τα παιδιά σε μια κοινωνία που θα έχει παραβατικότητα και εγκληματικότητα, μέσα σε ένα σχολείο που η δασκάλα δεν θα μπορεί να αντεπεξέλθει στις συνθήκες», είχε πει στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου.

Ο τραγουδιστής, σήμερα, βγήκε στον Γιώργο Λιάγκα και έκανε λόγο για παραποίηση των όσων είπε, ενώ μάλιστα σκέφτεται να κινηθεί νομικά.

«Υπήρξε σαφής παραποίηση των όσων είπα. Σε αυτό το θέμα θα μιλήσει ο εισαγγελέας».

Τα όσα, λοιπόν, είπε στην εκπομπή του ΣΚΑΙ.

«Επειδή έχει γίνει ένας χαμός από χθες, εγώ αυτό που είπα και ακούγοντας την συνέντευξή μου είναι πέρα για πέρα κατανοητό καθώς αυτό που είπα με τα δικά μου λόγια είναι αυτό που λέγεται πίσω από τις κλειστές πόρτες. Δηλαδή ότι το δημόσιο σχολείο έχει πάρα πολλά προβλήματα. Το ελληνικό κράτος δεν έχει ορίσει κάποιες δομές, ώστε να προσαρμόζονται πιο εύκολα σε ότι να κάνει με το γνωστικό κομμάτι.

Εγώ που έζησαν στη Γερμανία είχε ένα τμήμα που προετοίμαζε τα παιδιά για τη γερμανική γλώσσα, γιατί εγώ είμαι παιδί μεταναστών στη Γερμανία, και έχω φάει... αρκετά όλο το θέμα αυτού που περιγράφεις, όχι τόσο μπούλινγκ αλλά τόσο ότι μας προετοίμαζε το σχολείο να προσαρμοστούμε κυρίως στη γλώσσα. Από εκεί και πέρα όταν έκρινε ότι μπορούμε να παρακολουθήσουμε τα μαθήματα με το υπόλοιπο τμήμα μας... προωθούσε».

Συνέχισε, μάλιστα, λέγοντας: «Αυτό δεν ενέχει κανενός είδος ρατσισμού, αλλά αυτό που ήθελα να πως είναι πως το δημόσιο έχει πολλά προβλήματα. Δεν αφήνει τον εκπαιδευτικό πατριώτη, εννοώ αυτόν που κάνει καλά τη δουλειά του. Πλέον επειδή ο κάθε δημόσιος υπάλληλος έχει φύγει από το θέμα της αξιολόγησης και γίνεται ένας ψιλοχαμός σε αυτό το θέμα».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved