Κώστας Βουτσάς: Η ζωή ενός σπουδαίου κινηματογραφικού star
Showbiz

Κώστας Βουτσάς: Η ζωή ενός σπουδαίου κινηματογραφικού star

Ο Κώστας Βουτσάς αποτέλεσε έναν από τους μεγαλύτερους και πιο αγαπητούς ηθοποιούς, οι ρόλοι του οποίου έχουν σημειώσει τεράστια επιτυχία.

Ο Κώστας Βουτσάς γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1931. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, ενώ η υποκριτική μπήκε στη ζωή του τη δεκαετία του ΄50, αφού σπούδασε και αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου.

Ο κινηματογράφος ήρθε σχεδόν αμέσως για εκείνον, καθώς το 1958 ο ρόλος του «Σωτήρη» στην ταινία η «Κυρά μας η μαμή» αποτέλεσε το εφαλτήριο μιας σημαντικής πορείας. Έχει πρωταγωνιστήσει συνολικά σε 92 ταινίες, που ξεκινούν το 1953 και έχουν συνέχεια και στον σύγχρονο ελληνικό cinema.

Στα 68 χρόνια θεατρικής καριέρας του έχει παίξει σε όλα τα είδη θεάτρου, αλλά με έμφαση στην κωμωδία (από φάρσα ως Αριστοφάνη και από επιθεώρηση ως κλασσικούς), ενώ συνολικά έχει παίξει σε 30 παραστάσεις.

Ποιος από εμάς δεν έχει γελάσει με τον ρόλο του ως Μοχάμεντ στην ταινία «Τον αράπη κι αν τον πλένεις»; Ποιος δεν έχει ξεκαρδιστεί με τις ατάκες του και τη μοναδική του ερμηνεία στον κωμικό ρόλο του «ξυπόλητου» Άραβα πρίγκιπα από την ταινία «Ξυπόλητος πρίγκηψ» της finos film το 1966; Κάθε του ρόλος και κάθε του ήρωας αγκαλιαζόταν από το κοινό, και πολλές από τις ατάκες του είναι all time classic. Μια από τις δυνατότερες που οι περισσότεροι έχουμε πει και άφησε εποχή; «’Έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;»

Ο κατάλογος με τις ταινίες του τεράστιος. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε: «Ο Κατήφορος», «Κάτι να καίει», «Η χαρτοπαίχτρα», Τέντυ Μπόι αγάπη μου», «ο Ψεύτης», Το ανθρωπάκι», «ο Γόης», «Οι θαλασσιές οι χάντρες» και πολλές ακόμη, ενώ τον είδαμε και στην τηλεόραση.

Ήταν και θα συνεχίσει να αποτελεί έναν από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς, του οποίου το κωμικό χάρισμα ήταν έμφυτο. Ο Κώστας Βουτσάς με την πορεία του και το έργο του έχει αποδείξει ότι η φράση που λέει «γεννήθηκες γι’ αυτό», έχει λόγο ύπαρξης.

Εκτός, όμως, από την επαγγελματική του πορεία, ο Κώστας Βουτσάς είχε και μια δημιουργική προσωπική ζωή.

Έκανε τέσσερεις γάμους και απέκτησε πέντε παιδιά. Από τον γάμο του με την Έρρικα Μπρόγιερ απέκτησε μια κόρη τη Σάντρα. Από τον δεύτερο γάμο του με τη Θεανώ Παπασπύρου έγινε πατέρας άλλων δύο, της Θεοδώρας και της Νικολέττας, κι από τον γάμο του με την Εύη Καραγιάννη έγινε θετός πατέρας του Άνθιμου Ανανιάδη. Ο τελευταίος του γιος, Φοίβος, ήρθε στη ζωή το 2015, από την σύζυγό του Αλίκη Κατσαβού. Μάλιστα είχε αποκτήσει και δύο εγγονές.

Ο Κώστας Βουτσάς, ο ηθοποιός που μας κράτησε συντροφιά όλα αυτά τα χρόνια και μας ψυχαγώγησε με τον δικό του μοναδικό τρόπο, μπορεί να άφησε την τελευταία του πνοή την Τετάρτη (26/2/2020) σε ηλικία 88 ετών, όμως άφησε πίσω την παρουσία του όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται. Γιατί εκείνον μπορεί να μη τον ξαναδούμε, όμως τον «Κλέαρχο», τον Σωτηράκη» και όλους τους χαρακτήρες του θα τους συναντάμε συχνά!

Και γιατί;

Την απάντηση την είχε δώσει ο ίδιος στο downtown: «Θέλω να κάνω τον κόσμο να γελάει, να διασκεδάζει, να περνάει ωραία μαζί μου».

Και όλοι περνάμε καλά μαζί του!

Καλό ταξίδι Κώστα Βουτσά…

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved