Δημήτρης Μοθωναίος: «Όταν μία σχέση δεν βγαίνει, την αφήνεις και προχωράς παρακάτω» (Photos)
Showbiz

Δημήτρης Μοθωναίος: «Όταν μία σχέση δεν βγαίνει, την αφήνεις και προχωράς παρακάτω» (Photos)

Μία πρόταση από το εξωτερικό ήταν αρκετή για να τα αφήσει όλα πίσω του και να κυνηγήσει το όνειρο του. Αναφερόμαστε στον Δημήτρη Μοθωναίο, ο οποί­ος επέστρεψε στην Ελλάδα και ετοιμάζεται για τη θεατρική του επάνοδο μέσω της παράστασης «Περηφά­νια και προκατάληψη».

Ο ίδιος μιλάει στο «Mytv» για την εμπειρία που έζησε στη Σανγκάη αλλά και για τους απαγορευμένους έρωτες. Επιπλέον αποκαλύπτει αν έχει συζητήσει εκ νέου για να ενταχθεί στη σειρά του ΑΝΤ1 «Άγριες Μέλισσες».


Πες μας δυο λόγια για το έργο...
«Το έργο πραγματεύεται την ερωτική ιστορία ανάμεσα στην Ελίζαμπεθ Μπένετ, η οποία είναι μία κοπέλα ταπεινής καταγωγής, και στον Μίστερ Ντάρσι, ο οποίος είναι πλέον ευγενής. Και οι δύο έχουν την περηφάνια και τις προκαταλήψεις τους. Βλέπουμε την εξέλιξη αυτού του έρωτα, πως φαντάζει αδύνατος και απαγορευμένος αλλά και τι γίνεται στην πορεία...»


Υπάρχουν ακόμα αδύνατοι και απαγορευμένοι έρωτες; «Έχει καταργηθεί σε μεγάλο βαθμό ο ρομαντισμός που χαρακτήριζε την παλιά εποχή και δεν υπάρχουν πια τόσο πολλές απαγορεύσεις ή δυσκολίες. Σίγουρα, η απελευθέρωση ήταν απαραίτητη, γιατί δίνει και στερεί πολλά. Από εκεί και πέρα, σήμερα, όλα γίνονται πολύ γρήγορα. Όταν μία σχέση δεν βγαίνει, την αφήνεις και προχωράς παρακάτω. Αυτός είναι και ένας λόγος που τέτοια έργα έχουν απήχηση, γιατί λείπουν το μοιραίο και το απαγορευμένο»


Σήμερα, οι άνθρωποι εκφράζουν τα συναισθήματα τους ή προτιμούν να κρύβονται πίσω από την οθόνη του κινητού και του υπολογιστή;
«Βέβαια. Υπάρχει η απόλυτη αποξένωση όχι μόνο σε σχέση με έναν άλλον άνθρωπο αλλά και με τον ίδιο σου τον εαυτό. Το να γράφεις αυτά που σκέφτεσαι ή αισθάνεσαι από το να τα εκφράζεις δημιουργεί το απόλυτο σχίσμα. Η αλήθεια είναι ότι όλοι μπαίνουμε σε αυτό το τριπάκι»


Εσύ πώς διαχειρίζεσαι όλη αυτή την τάση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;
«Προσπαθώ να περνάω κάποιες ώρες μακριά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να παίρνω, όσο γίνεται, περισσότερα τηλέφωνα»


Εκφράζεις ελεύθερα τα συναισθήματα σου ή αναζητάς άλλους τρόπους για να είσαι πιο ασφαλής;
«Είμαι αρκετά συναισθηματικός, οπότε δεν έχω κανέναν ενδοιασμό με αυτό το θέμα. Ίσως με έχει βοηθήσει και η υποκριτική, με την έννοια ότι πρέπει να έχω πρόσβαση στο συναίσθημα, οπότε το ξεμπλόκαρε και στην προσωπική μου ζωή»


Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχεις κληθεί να αντιμετωπίσεις;
«Στη μέχρι τώρα πορεία μου δεν έχω αναμετρηθεί με κάτι εύκολο και βατό, οπότε καθετί που μου δίνεται να «υπηρετήσω» είναι μία πρόκληση. Δηλαδή ξεκινάς τη μελέτη του ρόλου, γνωρίζεσαι με τους συναδέλφους κ.ο.κ. Νομίζω ότι οι συνθήκες εργασίας του θεατρικού κόσμου στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ σκληρές για τον ψυχισμό τους. Είναι δύσκολη δουλειά και δεν ξέρω πόσο το αντιλαμβάνεται αυτό ο κόσμος», λέει ο ηθοποιός στο mytv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved