Ο Δ.Μοθωναίος στο gossip-tv: Η ταινία στην Κίνα κι ο κορονοϊός: «Οι φίλοι μου είναι κλεισμένοι μέσα»
Showbiz

Ο Δ.Μοθωναίος στο gossip-tv: Η ταινία στην Κίνα κι ο κορονοϊός: «Οι φίλοι μου είναι κλεισμένοι μέσα»

Ο Δημήτρης Μοθωναίος βρέθηκε στην Κίνα, αφού συμμετείχε στην ταινία «A day in the life of a teddy bear».

Ο δημοφιλής ηθοποιός, παραχώρησε συνέντευξη στο gossip-tv και μίλησε για την εμπειρία του από τη συμμετοχή του στην εν λόγω ταινία, ενώ ακόμη αναφέρθηκε στην επιδημία του κορονοϊού και στο πώς το βιώνουν οι φίλοι του που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στην Κίνα.

Ο Δημήτρης Μοθωναίος πρωταγωνιστεί ακόμη στην παράσταση «Περηφάνια και Προκατάληψη», το μυθιστόρημα που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα best seller παγκοσμίως κι ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Μιλήσαμε, λοιπόν, κι εκείνος ευδιάθετος και χαμογελαστός ήταν ένας από τους καλύτερος συνομιλητές.

  • Πώς αισθάνεται που πρωταγωνιστεί σε ένα τόσο σπουδαίο έργο;
  • Πώς ήταν η εμπειρία του στην Κίνα και πώς προέκυψε η πρόταση για την ταινία εκεί;
  • Γιατί δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί και τι εξομολογήθηκε σχετικά με τον κορονοϊό;

Δημήτρη πρωταγωνιστείς σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα της λογοτεχνίας, στο «Περηφάνια και Προκατάληψη», το οποίο παρουσιάζετε στο Θέατρο Αλκυονίς. Πώς αισθάνεσαι γι’ αυτό;

Είναι ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία, το είχα διαβάσει και όσο έκανα αγγλικά, επειδή ήταν στην ύλη για το proficiency, οπότε το έχω διαβάσει στην αγγλική γλώσσα. Μου αρέσει πάρα πολύ αυτό το έργο. Είναι μια ερωτική ιστορία που θα αρέσει πολύ στον κόσμο. Δύσκολη μεν αλλά με happy end. Το ζευγάρι ζει τον απόλυτο έρωτα.

-Είναι εύκολο να ανέβει ένα μυθιστόρημα στο θέατρο;

Εμένα δεν είναι η πρώτη φορά. Μου έχει συμβεί πολλές φορές να συμμετέχω σε μυθιστορηματικές αποδόσεις. Η πρώτη μου παράσταση ήταν ο «Ηλίθιος» του Ντοστογιέφσκι. Συνήθως μου προκύπτουν τέτοιου τύπου συνεργασίες κι είναι κι οι μεγαλύτερες επιτυχίες εμπορικά αυτού του τύπου τα έργα στα οποία έχω συμμετάσχει. Εδώ οι συγκυρίες είναι τέτοιες που έχουμε έρθει όλοι σε μια συνεννόηση κι αυτό είναι το βασικότερο κι και το έχουμε πετύχει.

-Πώς προέκυψε η πρόταση;

Από τις Θεατρικές Σκηνές. Ήμουν στην Κίνα, οπότε είχα ακυρώσει κάποια άλλα πράγματα στα οποία ήταν να είμαι. Άρα ήμουν ελεύθερος και το έκλεισα κατευθείαν.

-Πες μου μερικά λόγια για τον ρόλο σου.

Υποδύομαι τον Μίστερ Ντάρσι. Η παράσταση λειτουργεί πολύ με το αρχέτυπο. Θα δούμε έναν πολύ κακό χαρακτήρα στην αρχή, κάτι που μου δίνει μεγάλη απόλαυση γιατί είναι απελευθερωτικό για εμένα. Επειδή για πολλά χρόνια είχα το σύνδρομο του καλού παιδιού, τώρα έχω βγάλει όλα τα απωθημένα μου. στη διάρκεια του έργου θα δούμε τη μεταμόρφωσή του ήρωά μου. Ο έρωτας τον μεταμορφώνει πραγματικά, κι από στριφνός, απόμακρος κι απομονωμένος γίνεται ένας πολύ δοτικός άνθρωπος που φτάνει στο απόγειο της καλοσύνης.

-Βρέθηκες στην Κίνα, καθώς συμμετείχες στην ταινία «A day in the life of a teddy bear». Πώς ήταν η εμπειρία σου εκεί;

Καταρχάς νιώθω πολύ τυχερός που επέστρεψα στην Ελλάδα τον Νοέμβριο, γιατί λίγο μετά ξεκίνησε η επιδημία του κορονοϊού. Έχω επικοινωνήσει με όλους τους φίλους μου κι ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους. Μένουν, όμως, μέσα στα σπίτια τους γιατί ακολουθούν τις οδηγίες της κυβέρνησης για να προστατευθούν. Όσον αφορά στην ταινία, ήταν μια όμορφη σουρεαλιστική εμπειρία και πολύ δύσκολη παράλληλα, επειδή η νοοτροπία είναι εντελώς διαφορετική εκεί.

-Τι διαφορετικά έχει συγκριτικά με εδώ;

Έμεινα δύο μήνες, οπότε στην αρχή -επειδή υπάρχει τεράστια πολιτιστική διαφορά μεταξύ μας- όλες οι κινήσεις που πήγαινα να κάνω για να δείξω την καλή μου διάθεση εκλαμβάνονταν αντίθετα. Ακόμη και η γλώσσα του σώματος είναι διαφορετική. Όταν πας να πλησιάσεις κάποιον, το εκλαμβάνουν ως απειλή. Ήταν μια δύσκολη περίοδος προσαρμογής!

-Πώς το διαχειρίστηκες λοιπόν;

Δύσκολα! Έκανα μεγάλη υπομονή, γιατί κι η γλώσσα ήταν ένα σοβαρό εμπόδιο. Ενώ οι περισσότεροι έχουν σπουδάσει στην Αγγλία και στην Αμερική, δεν έχουν καλή χρήση της αγγλικής γλώσσας, οπότε η επικοινωνία με δυσκόλεψε.

-Έμαθες κινέζικα;

Έμαθα λίγα όσο μπορούσα, όμως τώρα κάνω μαθήματα κανονικά.

-Η ταινία στην οποία έπαιξες θα προβληθεί και στην Ελλάδα;

Ναι! Θα ανοίξει στο Φεστιβάλ της Σαγκάης ή αυτό το καλοκαίρι ή το επόμενο και μετά θα τη δούμε κι εδώ.

-Όλο και περισσότεροι Έλληνες ηθοποιοί πλέον συμμετέχουν σε εξωτερικές παραγωγές. Γιατί πιστεύεις ότι συμβαίνει αυτό;

Νομίζω ότι είναι πιο εύκολο πλέον, γιατί λόγω social media, Netflix και ίντερνετ έχει ανοίξει η αγορά. Παλιά ήταν πολύ δύσκολο.

-Εσένα πώς σε προσέγγισαν;

Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν να πάω. Με πήρε ο Έλληνας πρόξενος της Σαγκάης. Στην αρχή νόμιζα ότι μου έκανε κάποιος πλάκα, αλλά μετά διαπίστωσα ότι ήταν αλήθεια, ζήτησα να μου βάλουν και μια προκαταβολή και πήγα (Γέλια).

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved