Νίκος Κουρής: «Δεν έχω καεί, δεν είμαι μαϊντανός και δεν έχω βγάλει λεφτά» (Photos)
Showbiz

Νίκος Κουρής: «Δεν έχω καεί, δεν είμαι μαϊντανός και δεν έχω βγάλει λεφτά» (Photos)

Ο ηθοποιός, Νίκος Κουρής, ύστερα από δέκα χρόνια τηλεοπτικής αποχής, ετοιμάζεται για ένα δελεαστικό comeback αυτή τη φορά, με τηλεπαιχνίδι στην ΕΡΤ.

Ο δημοφιλής και ταλαντούχος ηθοποιός, μίλησε σε εβδομαδιαίο περιοδικό για όλους και για όλα.

Μίλησε για την καριέρα του, για τη νέα του εκπομπή, ενώ δεν δίστασε να αποκαλύψει πως έχει αρνηθεί 1.422 σίριαλ.

– Τι παραπάνω μπορείς να πεις για το συγκεκριμένο project;

Δεν έχω να πω πολλά γιατί είναι κάτι που ακόμα, ετοιμάζεται. Βασίζεται σε ένα ενδιαφέρον ξένο format, είναι ένα τηλεπαιχνίδι γνώσεων συνδυασμένο με εικόνα, θα ξεκινήσει τον Μάρτιο και θα προβάλλεται καθημερινά από την ΕΡΤ. Αυτό που μπορώ να πω με μεγάλη σιγουριά είναι πως όταν μου έγινε η πρόταση, ενθουσιάστηκα!

– Δεν αναρωτήθηκες γιατί επέλεξαν εσένα;

Βεβαίως, αναρωτήθηκα πώς με σκέφτηκαν υπό την έννοια ότι δεν είμαι παρουσιαστής μετά όμως, κατάλαβα το σκεπτικό των ανθρώπων της ΕΡΤ. Δεν αναζητούσαν για το συγκεκριμένο project έναν παρουσιαστή. Θέλουν να κάνουν μια καινούργια προσπάθεια συνολικά και προς πάσα κατεύθυνση. Και αυτό οφείλω να πω πως με συγκινεί. Πάντα ονειρευόμουν να κάνω στην τηλεόραση κάτι για το οποίο θα είμαι περήφανος. Πιστεύω ότι αυτό το τηλεπαιχνίδι είναι για μένα!

– Ωστόσο, ίσως να μην δουν όλοι με καλό μάτι την επιλογή σου αυτή. Θα υπάρξουν ενδεχομένως, σχόλια του τύπου «πήγε και ο Κουρής στην ΕΡΤ».

Γιατί η ΕΡΤ δεν έχει εξωτερικούς συνεργάτες; Επίσης, δεν πήγα εκεί για τα χρήματα. Προσπαθώ να στηρίξω μια εθνική δομή. Και δεν νομίζω ότι μέχρι στιγμής, υπάρχει κάποια αυστηρή ή αρνητική κριτική σε αυτό που πάμε να κάνουμε. Την βρίσκω μια πολύ ωραία ιδέα και ποσώς με ενδιαφέρει τι προβολή θέλει να κάνει ο καθένας πάνω μου. Τόσα χρόνια, διατηρώ ένα προφίλ πολύ προφυλαγμένο από την τηλεόραση και δεν έχω κάνει ποτέ τίποτα που δεν μου άρεσε.

Αυτή είναι και η δύναμή μου. Να φανταστείς στην τηλεόραση μπήκα στα 35 μου. Μέχρι τότε, δεν έκανα τηλεόραση συνειδητά. Και το πλήρωσα με κόπο, δουλειά και μεγάλη φτώχεια. Δεν έχω ξεπουλήσει τη δουλειά μου -με την έννοια της εμπορικής συναλλαγής-, δεν έχω κυνηγήσει ρόλους -ήθελα να είμαι σε συνεργασίες πιο συνολικές όπως εγώ τις ονειρευόμουν-, έχω διαμορφωμένα αισθητικά κριτήρια και έχω διανύσει μια συγκεκριμένη διαδρομή και σε αυτήν μόνο, δίνω λόγο. Σε κανέναν άλλον! Μου είναι πολύ καλύτερο να παρουσιάσω αυτό το τηλεπαιχνίδι από το να παίξω σε ένα σήριαλ!

– Δεν έχεις κάνει και πολλά σίριαλ…

Έχω κάνει τρία επιλεγμένα σίριαλ και έχω αρνηθεί 1.422! Δεν έχω καεί, δεν είμαι μαϊντανός και δεν έχω βγάλει λεφτά!

– Κάποιος θα κάνει την εύλογη ερώτηση «και πώς ζεις;»

Ανέκαθεν από το θέατρο ζούσα! Κι αυτή τη στιγμή δεν κάνω δυο δουλειές για τα χρήματα. Κάνω δυο δουλειές για μένα. Και για μένα δεν είναι δουλειές, είναι η επιλογή μου και η καλλιτεχνική μου ανάγκη. Δεν θυσιάζεις επτά ημέρες την εβδομάδα για τα λεφτά. Δεν ανέχομαι για την προσωπική μου αξιοπρέπεια να φανταστώ ότι κάνω κάτι για τα λεφτά.

– Από την άλλη, μπορεί εύκολα να παρεξηγηθεί αυτό, να μεταφραστεί ως «σνομπ» ή ότι είσαι παραπάνω επιλεκτικός απ΄ όσο ενδεχομένως, χρειάζεται.

Ίδιο είναι το σνομπ και ίδιο το επιλεκτικός; Μην τα βάζουμε όλα σε ένα τσουβάλι! Δηλαδή θα κατηγορηθώ που έχω μια αισθητική; Που βασικά, δεν με νοιάζει να κατηγορηθώ για τίποτα. Με νοιάζει το όριο που βάζω εγώ, το οποίο ξέρω πολύ καλά ποιο είναι. Και νομίζω ότι ο κάθε άνθρωπος αυτό πρέπει να κάνει. Παράδειγμα! Aν σκέφτομαι εγώ «τι θα πει η μάνα μου για τη γυναίκα που θα παντρευτώ», υπάρχει πρόβλημα. Επίσης, αν σκέφτομαι «τι θα πει η γυναίκα που θα παντρευτώ για τη μάνα μου» είναι το ίδιο πρόβλημα. Γι΄ αυτό καταστρέφονται οι σχέσεις, γιατί μας ενδιαφέρει πολύ η γνώμη των άλλων. Γενικώς, οι άλλοι καθορίζουν αυτό που είμαστε. Προσωπικά, δεν τολμάω να συμβουλέψω κάποιον τι να κάνει. Μπορώ να έχω εγώ, γνώμη για τη ζωή σου; Μπορώ να πάρω τη δική σου ευθύνη;, είπε στο People.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved