Ζέτα Δούκα: «Η γυναίκα ήταν υποτιμημένη και εξακολουθεί να είναι»
Showbiz

Ζέτα Δούκα: «Η γυναίκα ήταν υποτιμημένη και εξακολουθεί να είναι»

Τη δική της άποψη σχετικά με την υπόσταση της γυναίκας μοιράστηκε η Ζέτα Δούκα.

H ηθοποιός και παρουσιάστρια, η οποία δηλώνει εν­θουσιασμένη για τη συνεργασία της με τον Χάρη Ρώμα και την Άννα Χατζησοφιά, με αφορμή το ρόλο της στο «Καφέ της Χαράς» δεν ξεχνάει να κάνει μια ηχη­ρή δήλωση για τη θέση της γυναί­κας σήμερα.

-Eίστε από την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου η νέα ηρωίδα στο «Καφέ». Πώς αισθάνεστε;

«Είναι πολύ μεγάλη χαρά για μένα που συμμετέχω σε μια τόσο επι­τυχημένη σειρά, η οποία σπάει το καλούπι των σίκουελ, που είναι ε­πίφοβα. Που ισχύει μεν, αλλά όταν είναι καλοδουλεμένα και στέκονται σε μια βάση, τότε δεν έχουν να φοβούνται κάτι. Είμαι χαρούμενη και έχω και μεγάλη ευθύνη, με την έννοια ότι όταν μπαίνει ένα νέο συστατικό σε μια συνταγή που είναι υπερεπιτυχημένη, υπάρχει και ο κίνδυνος να τη χαλάσει. Υπάρχει ο φόβος και η αγωνία να ανταποκριθώ στις προσδοκίες και του κόσμου και των ανθρώπων που απαρ­τίζουν αυτή τη σειρά και να την Ι κάνω -αν γίνεται αυτό- ακόμα καλύτερη».

-Πώς είναι να είστε ανάμεσα τους; Ενταχθήκατε αμέσως;

«Ναι. Βρίσκω μια οικογένεια και αυτό που είναι πολύ βοηθητικό, είναι ότι αυτή η οικογένεια είναι μεγαλόψυχη και γενναιόδωρη. Καλωσορίζει τα νέα μέλη και φρο­ντίζει να αισθανθούν τόσο άνετα όσο και τα υπόλοιπα μέλη της υ­πάρχουσας οικογένειας».

-Ο Χάρης Ρώμας;

«Ο Χάρης είναι ένας άνθρωπος υπέρ το δέον γενναιόδωρος και γλυκός με όλο τον κόσμο. Έχει πάντα έναν καλό λόγο να πει και ενισχύει την αυτοπεποίθηση του ηθοποιού, όποιος και αν είναι αυτός, με έναν τρόπο που να δίνει τον καλύτερο του εαυτό. Με τον Χάρη προσπαθούσαμε πολλά χρόνια να συνεργαστούμε κάπως, αλλά δεν μας είχε συμβεί γιατί υπήρχαν άλ­λες επαγγελματικές υποχρεώσεις. Ξέρω για το "'Καφέ της Χαράς" α­πό πέρυσι, που μου έγινε η πρότα­ση να συμμετάσχω και του είπα με πολύ μεγάλη χαρά ότι είμαι μαζί του εφόσον γίνει και οι συνθήκες βοηθήσουν. Και έγινε».

- Ποια είναι η ηρωίδα σας;

«Αυτός ο ρόλος που έχει γράψει ο Χάρης με την Άννα Χατζησοφιά -αυτό το αχτύπητο δίδυμο-, είναι πάρα πολύ όμορφος. Πολύ καλός και αβανταδόρικος για τον ηθο­ποιό που θα τον υποδυθεί. Είναι μια σύγχρονη γυναίκα που έχει ένα μυστικό. Θα αποκαλυφθεί αμέσως στον τηλεθεατή. Εκείνοι θα το δουν αμέσως, αλλά όχι και οι Κολοκωτρωνιτσαίοι, οπότε θα είναι ένα κοινό μυστικό μεταξύ των τηλεθεατών, της ηρωίδας και κάποιων ανθρώπων που το γνω­ρίζουν. Αυτό που θέλω να πω γι' αυτό το ρόλο, χωρίς να αποκαλύ­ψω παραπάνω, είναι ότι μέσα από αυτό θίγονται θέματα κοινωνικής ευαισθησίας σε σχέση με τη θέση της γυναίκας, τις ικανότητες και τις δυνατότητες της, τόσο σε μια κλειστή κοινωνία όσο και σε μια μεγαλύτερη. Και αυτό είναι κάτι που απασχολεί την παγκόσμια πλέον κοινότητα.

Η θέση της γυ­ναίκας, η ισότητα, η αξιοκρατία. Και πόσο αυτά πρέπει να μπουν ξανά στο σωστό δρόμο, σε σχέ­ση όχι μόνο με τη γυναίκα, αλλά σε όλους αυτούς που θεωρούμε μειονότητες ή διαφορετικούς α­πό εμάς -ό,τι κι αν είναι αυτό που θεωρούμε διαφορετικό. Είναι ένα κλείσιμο του ματιού της σειράς και μια προβολή του στη σύγχρο­νη κοινωνία».

-Έχουν χάσει το δρόμο τους;

«Πολλά χρόνια είναι χαμένος αυ­τός ο δρόμος, δεν είναι ότι τον έχασαν τώρα. Η γυναίκα ήταν υποτιμημένη και εξακολουθεί να είναι όχι μόνο στις χώρες της Α­νατολής αλλά και ακόμα και στις χώρες της Δύσης, αν λάβουμε υπόψη ποιο είναι το μισθολογικό, κοινωνικό προφίλ, το ότι υπάρ­χουν επαγγέλματα ανδρικά και γυναικεία. Βεβαίως η γυναίκα εί­ναι χρόνια υποτιμημένη και από την κοινωνία και από τη θρησκεία και από ένα σωρό άλλα πράγματα που της έχουν επιβληθεί και υπο­βάλει τη συνείδηση του κόσμου προς μια κατεύθυνση, κατά της αξιοκρατίας και της πραγματικής ισότητας», είπε στον Τηλεθεατή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved