Λεωνίδας Κουτσόπουλος: Ένας gentleman στην ελληνική τηλεόραση που έχει κάτι να μας πει
Showbiz

Λεωνίδας Κουτσόπουλος: Ένας gentleman στην ελληνική τηλεόραση που έχει κάτι να μας πει

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος είναι ένας τύπος, που από τη στιγμή που τον γνωρίσαμε στο reality μαγειρικής «MasterChef», έχει κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης μας.

Ο «κοντός του MasterChef», όπως έχει χαρακτηρίσει τον εαυτό του με χιούμορ, είναι μια τηλεοπτική περσόνα πια, αλλά και αντιτηλεοπτική παράλληλα, καθώς σε καμία περίπτωση δεν προσπαθεί να πείσει ότι είναι το next big thing της ελληνικής ψυχαγωγικής τηλεόρασης. Απλός, τελείως cool και με μια ευγενική εξωστρέφεια -η οποία δεν αποσκοπεί σε εντυπωσιασμούς- έχει κατορθώσει να γίνει ένα από τα πλέον αγαπητά πρόσωπα της μικρής οθόνης και ένας από τους αγαπημένους άρρενες των γυναικών.

Τα πρώτα χρόνια του

Γεννήθηκε στην περιοχή της Νέας Σμύρνης και αποτελεί μεγάλο οπαδό του Πανιωνίου. Το σχολείο μάλλον δεν ήταν το αγαπημένο του sport, αλλά από μικρός ήταν κοινωνικός και popular νεαρός.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος δεν συνηθίζει να δίνει πολλές και περιττές συνεντεύξεις. Κι όταν το κάνει θα μιλήσει ανθρώπινα. Σε κάποιες, λοιπόν, από τις συνεντεύξεις που έχει παραχωρήσει, μας έχει δώσει μια μικρή γεύση από την προσωπική του ζωή, ενώ έχει εκδηλώσει και την ιδιαίτερη αδυναμία που τρέφει για τη μητέρα του Μαρία.

Εκείνη, αποτελεί πρότυπό του, καθώς μεγάλωσε αυτόν και τον αδερφό του Γιάννη, μόνη. Μάλιστα, ο κριτής του MasterChef είχε αποκαλύψει ότι η μαμά του μεγάλωσε σε ίδρυμα στα Ιωάννινα και για να μπορέσει να τους αναθρέψει έκανε παράλληλα 3 δουλειές: «Καθάριζε σκάλες, ξένα σπίτια και το σχολείο που πηγαίναμε», είχε πει ο ίδιος.

Κι εκείνος, όμως, μπήκε νωρίς στο μεροκάματο. Εργάστηκε στο κλειδαράδικο του πατέρα ενός πολύ καλού του φίλου, κολλώντας φυλλάδια. Ψημένος από μικρός!

Η τυχαία συνάντηση με τη... μαγειρική

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος έφτασε η στιγμή που πήρε το απολυτήριο Λυκείου. Όμως, ο επαγγελματικός του προσανατολισμός δεν ήταν ακόμη σαφής. Η θεά Τύχη, λοιπόν, φρόντισε για εκείνον και του έδειξε τον δρόμο της κουζίνας. Όπως είχε πει σε συνέντευξή του η τυχαία συνάντηση με έναν φίλο του ήταν εκείνη που τον ώθησε να φορέσει την ποδιά του σεφ.

«Εντελώς τυχαία είχα πετύχει στην πλατεία έναν φίλο, τον Κρίτωνα Πουλή. Εκείνος την περίοδο ο Κρίτωνας ήταν σε μια σχολή μαγειρικής, στην οποία πήγα να γραφτώ κι εγώ. Δεν την τελείωσα ωστόσο. Έμεινα μόλις 4 μήνες κι έφυγα».

Κι αφού «την έκανε» νωρίς, φρόντισε να δουλέψει άμεσα στον κλάδο αυτόν, πηγαίνοντας στις Σπέτσες για σεζόν, όπου και εργάστηκε ως βοηθός στο εστιατόριο του Γιάννη Γκελντή. Έπειτα, γνώρισε τον Γιάννη Λουκάκο, δουλεύοντας στην κουζίνα του. Μάλιστα, η βιβλιοθήκη του Λουκάκου με τα βιβλία του διάσημου σεφ Gordon Ramsay ήταν αυτά που τον έκαναν να παραδεχτεί πλήρως, πως η μαγειρική είναι ο κόσμος στον οποίο ανήκει.

Βέβαια, παρά τις εξελιγμένες πλέον γεύσεις με τις γκουρμέ τεχνικές, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος κυνηγάει ακόμη τα μαγειρευτά φαγητά της Σμυρνιάς γιαγιάς του!

London calling

O Λεωνίδας Κουτσόπουλος αποφασίζει να φύγει για την Αγγλία. Από εκεί, λοιπόν, που διάβαζε τα βιβλία του Gordon Ramsay θα δουλέψει στην κουζίνα του.

Το πρόγραμμα είχε διπλοβάρδιες, αποστάσεις και φυσικά ένα απαιτητικό αφεντικό. Έπαιρνε 780 λίρες, από τις οποίες έδινε τις 590 στο ενοίκιο για μια κατοικία των 15 τ.μ. : «Αγόραζα ένα μπέργκερ και έκλεβα χαρτί υγείας γιατί δεν έβγαινα». Κάποια στιγμή επέστρεψε στην Ελλάδα, αλλά ξαναέφυγε, επιλέγοντας την Ισπανία και το εστιατόριο «Mugaritz».

Ένας αμετανόητος εργένης

Ο μηχανάκιας Λεωνίδας έχει πέραση στο γυναικείο φύλο και τον έχουν χαρακτηρίσει και sex symbol. Ακόμη κι ο Κοντιζάς με τον Ιωαννίδη του έδωσαν αυτόν τον τίτλο. Ωστόσο, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος έκανε χιούμορ με αυτό και τον απαρνήθηκε.

Το να απασχολεί για την προσωπική του ζωή είναι κάτι που δεν τον αφορά. Μάλιστα, πρόσφατο δημοσίευμα της Real τον ήθελε ζευγάρι με Θεσσαλονικιά γιατρό, κάτι που ο ίδιος διέψευσε με μια ανάρτηση στο instagram, ζητώντας μάλιστα συγγνώμη από την κοπέλα με την οποία τον συσχέτισαν: «Ζητώ συγγνώμη από τη συγκεκριμένη κοπέλα που αν κι ερήμην μου έγινα η αφορμή να διαταραχτεί η καθημερινότητά της» είπε μεταξύ άλλων στο post. Σωστός και gentleman θα πω! Και με χιούμορ, αφού πάλι στη μητέρα του απευθύνθηκε στο τέλος, λέγοντας της: «Μάνα... Υπομονή. Προς το παρόν θα πάρουμε ένα ακόμη σκυλάκι».

Ο αρχισέφ του «Feedέλ» πρόκειται να ανοίξει ακόμη ένα εστιατόριο, το «Samano» -καλώς εχόντων των πραγμάτων- στην Αντίπαρο, αποδεικνύοντας πως η επιτυχία δεν απαιτεί μόνο τύχη, αλλά και δουλειά. Κι αν απορείς για το τι χρειάζεται για να την κατακτήσεις, την απάντηση την έχει δώσει ο ίδιος: «Συνέπεια, ευγένεια και χιούμορ. Τα ανακατεύουμε... Τα "βράζουμε" σε χαμηλή φωτιά... Και σερβίρουμε»,είχε γράψει σε post του στο facebook.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved