Χριστίνα Γουλιελμίνο στο gossip-tv: Όσα έχει ζήσει τις τελευταίες δραματικές μέρες στην Ιταλία
Showbiz

Χριστίνα Γουλιελμίνο στο gossip-tv: Όσα έχει ζήσει τις τελευταίες δραματικές μέρες στην Ιταλία

Χριστίνα Γουλιελμίνο: Η Ελληνοιταλίδα καλλιτέχνης μιλάει στο gossip-tv και εξηγεί πώς ο κορονοϊός μπορεί να έχει τελικά θετικά αποτελέσματα αν καταφέρουμε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που μας προσφέρει

Η Χριστίνα Γουλιελμίνο με την απολαυστική προφορά και τα σπαστά ελληνικά, εγκατέλειψε πριν χρόνια την ελληνική τηλεόραση και επέστρεψε στην Ιταλία όπου εκτός από το θέατρο και την υποκριτική ασχολείται πλέον με τη ζωγραφική τον χορό, το pilates και πολλά ακόμη πράγματα.
Το ελληνικό κοινό την γνώρισε από τον Νίκο Μαστοράκη και στη συνέχεια σε αρκετές εκπομπές και σειρές, με πιο χαρακτηριστική αυτή στο ρόλο της Ιταλίδας στο Κωνσταντίνου και Ελένης.

Η Χριστίνα από τη Γένοβα της Ιταλίας, όπου οι μετακινήσεις πλέον γίνονται με ειδικές άδειες και μόνο για συγκεκριμένους λόγους, εξηγεί στο Gossip-tv πώς ο κορονοϊός μπορεί να αποδειχθεί … θησαυρός.
Και μπορεί αυτό να ακούγεται παράδοξο, αλλά τα επιχειρήματά της πείθουν!

Καλησπέρα Χριστίνα που σε πετυχαίνουμε;
Το μόνο σίγουρο είναι ότι με πετυχαίνεις στο σπίτι γιατί δεν μπορούμε να βγούμε παρά μόνο για να ψωνίσεις στο supermarket ή στο φαρμακείο ή αν έχεις έναν σκύλο να κάνεις μια μικρή βόλτα για τις ανάγκες του.

Βέβαια τώρα αυτοί που έχουν σκυλιά είναι συνέχεια έξω, αυτό είναι το πρόβλημα! Γιατί δυστυχώς αν και οι αρχές έχουν πει ότι πρέπει να μένουμε σπίτι υπάρχουν κάποιοι που χρησιμοποιώντας διάφορες δικαιολογίες βγαίνουν πολύ έξω! Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα!

Σε ποια περιοχή της Ιταλίας μένεις;
Τώρα είμαι στη Γένοβα. Ήμουν για δουλειά πριν την καραντίνα στη Γενεύη και το Μιλάνο, αλλά τώρα είμαι στη Γένοβα.

Στο Μιλάνο που έχει πληγεί πολύ από τον ιό πως είναι η κατάσταση;
Το πλήγμα είναι βαρύ. Όλα ξεκίνησαν από ένα προάστιο όπου ζούσαν 3,000 άτομα και άλλες μικρές περιοχές έξω από το Μιλάνο. Έβαλαν σε καραντίνα κάποιες περιοχές, αλλά όχι όλες και έτσι ξεκίνησε το πρόβλημα!

Όπως σε όλο τον κόσμο έτσι και εδώ όταν λες ότι πρέπει να κλείσουνε όλα γρήγορα, δεν γίνεται αμέσως! Γιατί όταν λες «κλείνω τα σχολεία» γίνεται επανάσταση, μετά είναι τα μαγαζιά, γίνεται ακόμα μια επανάσταση. Μέχρι να καταλάβεις ότι πρέπει να κλείσεις τα πάντα ο κορονοϊός έχει ήδη εξαπλωθεί!

Οι συμπεριφορές είναι ίδιες σε Ελλάδα και Ιταλία και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες γιατί είναι ανθρώπινες. Είναι αρχέγονες και ενστικτώδεις!
Δηλαδή όταν λες ότι πρέπει να κλειστούμε στο σπίτι τα Supermarket αδειάζουνε, μετά όταν λένε δεν μπορείς να βγεις από την πόλη γεμίζουνε τα τραίνα…

Ο κορονοϊός είναι ένας... θησαυρός αν έχεις την τύχη να είσαι στο σπίτι!

Τι έχεις να πεις στους Έλληνες σχετικά με τον κορονοϊό;
Να προσέχουμε όλοι μας πιο πολύ απ’ ότι μπορούμε να φανταστούμε!
Να σκεφτόμαστε ότι ο καθένας από εμάς έχει χωρίς σύμπτωμα τον κορονοϊό και μπορεί να τον μεταδώσει στους υπόλοιπους. Αυτή η σκέψη μας βοηθάει να προσέχουμε! Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όχι μόνο ότι δεν πρέπει να κολλήσουμε, αλλά δεν πρέπει και να τον μεταδώσουμε.

Είναι νομίζω η πρώτη φορά που ένας ιός μας διδάσκει πολλά πράγματα και ελπίζω να μην τα ξεχάσουμε όταν τα πράγματα θα πάνε καλύτερα!

Το πρώτο είναι ότι όλοι είμαστε συνδεδεμένοι! Όλοι! Ο καθένας εξαρτάται από τον άλλον και κανένας δεν μπορεί να σωθεί μόνος του! Για να μην κολλήσουμε τον ιό πρέπει να έχουμε μια απόσταση, άρα είμαστε συνδεδεμένοι!

Τώρα έχει πάρει το αληθινό της νόημα η επαφή και η σύνδεση με το διαδίκτυο. Τώρα κάνεις μια βιντεοκλήση γιατί θέλεις πραγματικά να επικοινωνήσεις με αυτούς που αγαπάς. Θέλεις να τους βλέπεις γιατί η εικόνα μας δίνει την αίσθηση ότι μπορούμε να τους αγγίξουμε. Είναι ένα άλλο μάθημα για εμένα, δηλαδή ότι η απόσταση μας ενώνει!

Ακόμη ένα μάθημα που παίρνω από τον κορονοϊό είναι ότι αν και είμαστε όλοι κλεισμένοι μέσα στα σπίτια και νομίζουμε ότι δεν έχουμε πια ελευθερία, ελευθερία είναι η επικοινωνία, η σύνδεση, η επικοινωνία ακόμη και πίσω από τα παράθυρα.
Η αλληλεγγύη είναι η ελευθερία μας, ότι όλοι παλεύουμε για τον ίδιο σκοπό! Τον γείτονά σου πλέον τον αισθάνεσαι σαν να είναι ο αδερφός σου, αυτό είναι το μάθημα για όλους μας.



Ακόμα ένα μάθημα που μας δίνει ο κορονοϊός είναι ότι πρέπει να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητές μας και να σκεφτούμε ποια είναι τα βασικά πράγματα στη ζωή.
Για όλα τα άτομα που δεν ξέρουν τι θέλουν να κάνουν στη ζωή αυτή είναι μια χρυσή ευκαιρία, ένας θησαυρός!

Γιατί τώρα με την καραντίνα ο καθένας μας είναι αυτό που είναι, χωρίς τίποτα επιπρόσθετο, χωρίς δουλειά. Γιατί η δουλειά που κάνει ο καθένας μας πλάθει και την προσωπικότητά μας. Ενώ τώρα με την καραντίνα είμαι η Χριστίνα, είσαι ο Βασίλης χωρίς τίποτα. Είμαστε εμείς!

Είναι ευκαιρία να καταλάβεις τι δεν σου πάει, τι είναι αυτό που έκανες μόνο για να αρέσεις στον άλλο και τι πραγματικά μπορείς να κάνεις και να σου αρέσει.
Σε όλο τον κόσμο που αυτή την περίοδο φοβάται, του λέω να κάνει ότι του αρέσει για να μην φοβάται και έχει όλο τον χρόνο να ψάξει τι πραγματικά του αρέσει.

Μας κοστίζουν πάρα πολύ ακριβά αυτά τα μαθήματα αλλά για να καταλάβεις μια αλήθεια πρέπει να πονέσεις.

Με τον σύντροφό μου τρώμε κάθε μέρα σε διαφορετικό δωμάτιο θα δοκιμάσουμε και το μπάνιο

Φοβάσαι τον κορονοϊό;
Υπάρχουν δύο ειδών φόβοι. Είναι ο αρχέγονος φόβος ο οποίος μας προστατεύει από τον κίνδυνο. Αυτός ο φόβος είναι φυσιολογικός.
Ο άλλος φόβος είναι όταν δεν ξέρεις κάτι, όπως αυτός ο κορονοϊός, που κανένας δεν γνωρίζει και αυτό σε φοβίζει ακόμη πιο πολύ, σαν ένα φάντασμα. Όταν σου λένε ότι υπάρχει ένα φάντασμα έχεις πιο πολύ φόβο απ’ όταν σου λένε σε αυτό το δωμάτιο υπάρχει μια κατσαρίδα. Την κατσαρίδα μπορείς να την περιορίσεις, ενώ ένα φάντασμα δεν μπορείς να καταλάβεις που είναι και εκεί σε πιάνει πολύ μεγάλος φόβος γιατί δεν μπορείς να το δεις, να το ελέγξεις, να το περιορίσεις.
Φοβάμαι βέβαια όπως όλοι, για τους ανθρώπους που αγαπώ, αλλά λέω όχι στον πανικό! Λέω ναι στον φόβο γιατί είναι αυτός που σε κάνει να προσέχεις να μην κολλήσεις και να μην μεταδώσεις τον ιό!

Πως μπορεί κανείς να μην πανικοβληθεί;
Δεν πρέπει να πανικοβαλλόμαστε γιατί μας αδειάζει την ενέργεια. Για να μην σκεφτόμαστε αρνητικά, κάνουμε κάτι που μας αρέσει. Ακούμε μουσική, χορεύουμε, μαγειρεύουμε, βλέπουμε ταινίες ή μπορούμε να κάνουμε κάτι καινούριο.
Υπάρχουν άτομα στο Facebook και στο Youtube που μας «διδάσκουν» πως μπορούμε να δούμε τα πράγματα με μια διαφορετική ματιά. Εγώ για παράδειγμα τι κάνω;

Είμαι με τον αρραβωνιαστικό μου στο σπίτι και κάνουμε κάθε μέρα ένα δείπνο σε διαφορετικό δωμάτιο! Σήμερα θα δειπνήσουμε στο χωλ, δεν έχουμε ακόμη δειπνήσει στο μπάνιο… Πρέπει να ζήσουμε και αυτή την εμπειρία, αλλά θα προηγηθούν πρώτα τα υπόλοιπα δωμάτια.
Εγώ παράλληλα με όλα αυτά που έκανα πριν με τις δικές μου καλλιτεχνικές δουλειές, διδάσκω pilates και βοηθάω τον κόσμο που είναι περιορισμένος στο σπίτι του.


Συνεχίζεις να κάνεις μαθήματα pilates μέσω internet;
Ναι. Βοηθάει να συγκεντρωθείς σε κάτι άλλο πέρα από αυτό που ζούμε και το σημαντικό είναι να συγκεντρωθείς στο σώμα σου γιατί τώρα μπορεί να είναι περιορισμένο αλλά αυτό είναι που μπορεί να μας δώσει την ελευθερία που νομίζουμε ότι δεν έχουμε. Με το σώμα μπορούμε να «πάμε» πολύ μακριά.

Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε τους γιατρούς, τις νοσοκόμες, τους ανθρώπους που δουλεύουν σε φαρμακεία και supermarket και όσους είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν αυτή την περίοδο με το να μείνουμε στο σπίτι.

Έχεις κάποιους φίλους και συγγενείς που έχεις αφήσει στην Ελλάδα; Επικοινωνείτε;
Ναι βέβαια! Τα αδέλφια της μαμάς μου, τα ξαδέρφια μου και φυσικά ένα σωρό φίλους! Επικοινωνούμε με βιντεοκλήσεις. Τώρα είμαστε συνδεδεμένοι και πριν ήμασταν αλλά τώρα ακόμη περισσότερο. Μα τώρα και να πω ένα «ciao» σε έναν διπλανό μου, ξέρω ότι θα μου πει «ciao» γιατί έχουμε κάτι κοινό όπως όλος ο κόσμος.
Ήθελα να έρθω στην Αθήνα λίγο πριν ξεσπάσει η επιδημία, αλλά τώρα όπως ξέρουμε όλοι … μένω σπίτι!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved