Σταύρος Νικολαΐδης: «Ζούμε αυτά που βλέπαμε σε ταινίες»
Showbiz

Σταύρος Νικολαΐδης: «Ζούμε αυτά που βλέπαμε σε ταινίες»

Πρωταγωνιστής στη ζωή του είναι αναμφίβολα ο γιος του. Ο Σταύρος  Νικολαΐδης μιλάει για την κατάσταση που βιώνουμε, λό­γω της απειλής του κορονοϊού. Αναφέρει το πώς περνάει ο χρόνος, 24 ώρες το 24ωρο, με το 3χρονο αγγελούδι τους μέσα στο σπίτι, μοιράζεται την άποψη του για τα μέτρα που έχουν παρθεί για τον κορονοϊό.

Πώς βιώνεις τον απαραίτητο εγκλεισμό στο σπίτι, λόγω των μέτρων του κορονοϊού;

«Είπαμε με τη γυναίκα μου, ανά λίγες ώρες, εκ περιτροπής, να κάνουμε ότι φεύγει ο ένας για δουλειά και να κλεινόμαστε σε κάποιο άλλο δωμάτιο του σπιτιού ή να πηγαίνουμε κάποια βόλτα έξω μόνοι μας, για να αποφορτιζόμαστε από το παιδί. Είμαστε μέσα στο σπίτι από την ημέρα που ανακοινώθηκαν τα μέτρα, αλλά όχι ότι δεν βγαίνουμε και καθόλου. Τις πρώτες μέρες πήγαινα να δω τη μάνα μου, την αδελφή μου, σούπερ μάρκετ... Αφού έχουν κλείσει τα πάντα, πού να πας; Τις τελευταίες μέρες είμαστε μέσα, βγαίνοντας μόνο για το σούπερ μάρκετ»

Ζούμε σε μια άλλη πραγματικότητα, ξεπερνώντας και τη φαντασία των ταινιών που παρακο­λουθούσαμε στον κινηματογράφο. «Τελείως, είναι αυτά που βλέπαμε σε ταινίες»

Ένιωσες ότι κάτω από αυτή τη συνθήκη είμαστε όλοι ίσοι;

«Όχι, δεν το πιστεύω αυτό, επειδή κλειστήκαμε όλοι στο σπίτι και δεν έχουμε πού να πάμε; Στο θέμα της υγείας δεν είμαστε ίσοι εμείς με τους πλούσιους. Εκείνοι θα έχουν άλλη περίθαλψη, θα μπορέσουν να κάνουν το τεστ για τον κορονοϊό πολύ πιο εύ­κολα, η καραντίνα τους μπορεί να είναι πολύ πιο ευχάριστη από τη δική μας. Στην καθημερινότη­τα μας με τη Γιώτα, επειδή είμαστε σπιτόγατοι, αν θα βγαίναμε, γινόταν για κάποιο σημαντικό λόγο, κάποια υποχρέωση, πρεμιέρα ή για να δούμε κάποιους ανθρώπους. Γενικά, δεν είμαστε του έξω γι' αυτό εμάς δεν θα μας επηρεάσει τόσο αυτό όσο κάποιους ανθρώπους που έχουν συνηθίσει στη ζωή τους να βγαίνουν, να είναι βραδινοί. Από αυτή την άποψη είμαι καλύτερα. Βέβαια, αν κάτι σου το επιβάλλουν, όσο σπιτόγατος κι αν είσαι και κρατάει πάρα πολύ καιρό, γιατί είμαστε στην αρχή ακόμα, δεν ξέρουμε πόσο μπορεί να αντέξουν τα νεύρα, θα δοκιμαστούν οι σχέσεις, η υπομονή... όσο και να λατρεύεις το παιδί σου, όταν είσαι 24 ώρες το 24ωρο μ' ένα 3χρονο, που για όσους ξέρουν είναι η πρώτη εφηβεία, δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα. Κάποια στιγμή θα θυμώσει$, θα εκνευριστείς, θα κλάψεις, θα σου σπάσουν τα νεύρα, θα κλειστείς σ' ένα δωμάτιο για να μη σε δει να εκνευρίζεσαι. Διάβαζα ένα άρθρο που έλεγε ότι με όλη αυτή την κατάσταση θα αυξηθεί η ενδοοικογενειακή βία, όπως η κατάθλιψη και διάφορα άλλα τέτοια»

Πιστεύεις πως όταν έρθει η «επόμενη μέρα», θα έχουμε διαφορά στη συμπεριφορά μας ο ένας απέναντι στον άλλον;

«Σκέφτομαι πολύ πού θα καταλήξει όλο αυτό, το γιατί και το πώς ξεκίνησε... Πιστεύω ότι οι λόγοι είναι οι­κονομικοί. Σίγουρα θα έχει αλλάξει η καθημερινότη­τα μας, είναι πολύ θολό το τοπίο. Δεν ξέρουμε πού θα οδηγήσει όλο αυτό, ενώ εκείνο που με τρομάζει είναι να μη συνηθίσουμε στο προσωρινό, μη γίνου­με πολύ εύκολοι στο να δεχτούμε κάποια πράγματα»

Όπως;

«Τον περιορισμό της μετακίνησης ή το να δίνεις αναφορά. Ελπίζω όλα να είναι για καλό. θα κατα­στραφούν πολλές οικονομίες, αυτό είναι δεδομένο, ακόμα κι εκείνες που πίστευαν ότι αντέχουν. Στην Ελλάδα, αν αυτό τραβήξει πέρα από το Μάιο, χαθεί και η καλοκαιρινή σεζόν, δεν νομίζω ότι μετά θα μπορέσουμε να αντέξουμε σαν χώρα. Πες ότι τώρα θα δανειστώ για να βγάλω 2-3 μήνες, για να πλη­ρώσω τα ενοίκια μου, θα με βοηθήσει το επίδομα που έδωσαν, αλλά αν αυτό τραβήξει και χάσω την καλοκαιρινή μου δουλειά, τι θα γίνει; Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω», λέει ο ηθοποιός στο Λοιπόν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved