Μαρία Κανελλοπούλου: «Αλίμονο αν στην ηλικία μου περίμενα τον κορονοϊό για να…»
Showbiz

Μαρία Κανελλοπούλου: «Αλίμονο αν στην ηλικία μου περίμενα τον κορονοϊό για να…»

Η Μαρία Κανελλοπούλου είναι μια ηθοποιός και ανήκει σε εκείνους τους καλλιτέχνες που αναμετριούνται με τον εαυτό τους συνεχώς και προχωρούν πάντα ένα βήμα παραπάνω.

Ενσαρκώνει την Τασία, την οικονόμο του Πώποτα στο «Καφέ της Χαράς», που έχει μεγαλώσει τον Μανωλάκη, έναν άνθρωπο με «πολλά χαρίσματα πραγματικά», και ανυπομονεί, όπως όλοι, να ξεκινήσουν ξανά τα γυρίσματα, καθώς: «Μας έχει λείψει πολύ το "Καφέ" και οι άνθρωποί του!».

-Φέτος επιστρέψατε στην τηλε­όραση με μια αγαπημένη σειρά και έναν αγαπητό ρόλο. Συγκινηθήκατε με αυτό;

«Είναι συνεργασία αγάπης, απόλαυσης, επαγγελματικής αξιοπρέπειας και γενναιοδωρίας! Συγκινήθηκα πολύ, όπως όλοι μας. To "Καφέ" ήταν μια αξέχαστη δουλειά, που έδωσε σε όλους μας αληθινή χαρά!».

-Είναι πολύ ιδιαίτερος άνθρωπος ο ρόλος σας. Είναι εκείνος που όλοι θα θέλαμε να έχουμε δίπλα μας. Έχετε κάποιον τέτοιο εσείς;

«Ναι, ως προς αυτό είμαι πολύ τυχερή! Η αδελφή μου, "τα πάντα όλα μου” δηλαδή, είναι ένας τέ­τοιος άνθρωπος».

-Μοιάζετε ως άνθρωπος με την Τασία;

«Θα πρέπει μάλλον να έχω κάποια στοιχεία του ρόλου, αλλά συνολι­κά δεν νομίζω πως μοιάζω! Συνη­θίζω πάντα να συστήνομαι στους μαθητές μου, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν μεγαλώ­σει με το "Καφέ”, διευκρινίζοντας: "Μη νομίζετε πως είμαι μια καλή κυρία που αγαπάει τα παιδάκια!”. Γελούν, βέβαια! Αλλά πριν από χρόνια ένας μαθητής μου μού έγραψε κάτι πολύ συγκινητικό: "Δεν μοιάζετε με την Τασία. Γιατί είστε πολύ καλύτερη!” Δώρο!».

-Τι νέα έχετε για επιστροφή στα γυρίσματα;

«Δεν ξέρουμε ακόμα. Ελπίζουμε να έχουμε σύντομα ευχάριστα νέα! Μας έχει λείψει πολύ το "Καφέ” και οι άνθρωποί του!».

-Ηθοποιός σημαίνει φως;

«Θα μπορούσε! Αλλα στη χώρα μας σημαίνει αδιάκοπο τρέξιμο για επιβίωση και αξιοπρέπεια στην καθημερινότητα. Χωρίς να ομολογείται, ο ηθοποιός -ο καλλιτέχνης γενικότερα- θεωρείται περίπου "χομπίστας” και όχι κανονικός και κανονικά εργαζόμενος άνθρωπος, που πρέπει να μπορεί να ζει από τη δουλειά του! Η δεκάχρονη οικονομική κρίση, καθώς και η πανδημία τελευταία, αποκάλυψαν τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει η καλ­λιτεχνική κοινότητα στο σύνολό της, με ελάχιστες εξαιρέσεις!».

-Βλέπετε τον εαυτό σας στην τηλεόραση;

«Στην αρχή, ναι! Μετά σταμάτησα. Βαρέθηκα και κουράστηκα να με κρίνω και πάντα να με βρίσκω χά­λια!».

-Πώς διαχειρίζεστε την κατάσταση που ζούμε με τους περιορισμούς, λόγω της πανδημίας;

«Με πάνω και με κάτω. Άλλοτε με ψυχραιμία, άλλοτε με αίσθημα κλειστοφοβίας. Είμαι μοναχικός άνθρωπος. Δεν με πειράζει η απομόνωση, αρκεί να την έχω διαλέξει. Το γεγονός πως σήμερα δεν είναι προσωπική επιλογή, αλλά επιβολή, με προβληματίζει, με ανησυχεί, σχεδόν με τρομάζει. Για το μέλλον. Πάντως δεν ανήκω στην κατηγορία "κάνω γιόγκα”, "αθλούμαι”, "ανακαλύπτω τον εαυτό μου” και "γίνομαι καλύτερος άνθρωπος”! Αλίμονο, αν στην ηλικία μου περίμενα την πανδημία για να γίνω καλύτερος άνθρωπος, να ανακαλύψω την αλληλεγγύη, την αξία του "μαζί” και τη σπουδαιότητα του καλού γείτονα...».

-Πιστεύετε ότι έχει γίνει σωστή διαχείριση της πανδημίας σε ελληνικό επίπεδο;

«Νομίζω πως δεν έχει κριθεί ακόμα, το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο. Αλλά για να είμαι ειλικρινής, φοβάμαι κάπως να πω τη γνώμη μου. Καθώς καθετί που τολμάει να ψελλίσει κάποιος ως επιφύλαξη, ως αγωνία, ως ερώτημα, ως ψήγμα "κριτικής”, ως "μήπως δεν έχουν γίνει αρκετά test” κ.λπ., αντιμετωπίζεται ως "υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας” και "μικρόψυχη αντιμετώπιση” των ιερών, των οσίων, των αλάθητων.

Ας περιμένουμε λοιπόν, ευχόμενοι κι ελπίζοντας πως όλα έχουν γίνει με τον καλύτερο τρόπο. Αλλά θα παρακαλούσα, η δική μου υπευθυνότητα και ευσυνειδησία απέναντι στο κοινωνικό σύνολο να μην πιστωθεί σε κανέναν άλλον, παρά μόνο σε μένα και τα εκατομμύρια άλλους συνειδητούς Έλληνες πολίτες!».

Πηγή: Τηλεθεατής, Μαρία Κεφαλά

Ακολουθούν κάποιες φωτογραφίες της ως «Τασία»...

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved