Βλαδίμηρος Κυριακίδης: «Με κάνει ευάλωτο η κοινωνική αδικία»
Showbiz

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: «Με κάνει ευάλωτο η κοινωνική αδικία»

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης είναι από τα πιο αγαπητά πρόσωπα του θεάτρου και της τηλεόρασης.

Κορονοϊού επιτρέποντος, ο γνωστός ηθοποιός βάζει πλώρη με την παράσταση «Προσοχή, ο φίλος δαγκώνει» σε ανοιχτά θέατρα ανά την Ελλάδα. O ίδιος μιλάει για τη θεατρική περιοδεία του καλοκαιριού, για τη ζωή του ως παιδί αλλά και για το ποιοι είναι οι πραγματικοί ήρωες της ζωής του. Διαβάστε τι είπε...

- Με ποια θεατρική αποσκευή θα «ταξιδέψετε» το κοινό;

«Με την παράσταση που είχαμε ανεβάσει το χειμώνα, “Προσοχή, ο φίλος δαγκώνει”. Βασίζεται στην κωμωδία “Μου αρέσει πραγματικά τι κάνεις” της Carole Greep και ανέβηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Παίζουν η Ναταλία Δραγούμη, η Ευαγγελία Μουμούρη και στη θέση του Κρατερού Κατσούλη θα είναι ο Μέμος Μπεγνής. Είναι ένα κουαρτέτο ηθοποιών. Αφορά την ανθρώπινη φιλία και την ανθρώπινη αδυναμία. Ένας λανθασμένος χειρισμός του κινητού τηλεφώνου φέρνει στο φως όλη την αλήθεια: τι πραγματικά σκέφτονται οι φίλοι μας. Όπου μας θάβουν και λένε τα χειρότερα».

- Κι όταν βγαίνουν οι μάσκες και λέγονται όλα κατά πρόσωπο;

«Δεν ξέρεις πλέον ποιος είναι ο θύτης και ποιος το θύμα. Και τους εκδικούμαστε μέχρι εκεί που δεν παίρνει».

- Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο;

«Εμείς τα βγάζουμε λίγο πιο καυτερά. Τίγκα στο πιπέρι!».

- Δόση που κρατά μακριά τον κορονοϊό και ευφραίνει την ψυχούλα του θεατή;

«Αυτό είναι σίγουρο. Noμίζω θα διασκεδάσουν πολύ μαζί μας. Γιατί είναι μια παράσταση που στηρίζεται στο δημιουργικό αυτοσχεδιασμό. Σε κάθε παράσταση ο κάθε ηθοποιός βάζει το καινούργιο λιθαράκι και προτρέπει τους υπολοίπους να παίξουν κάτι διαφορετικό. Το ζήσαμε ένα χειμώνα ολόκληρο και είχε απίστευτα αποτελέσματα. Όσον αφορά την ψυχαγωγία του θεατή, νομίζω είμαστε η καλύτερη αντιβίωση!».

- Τι εξωφρενικό θα θέλατε να κάνετε αυτό το καλοκαίρι;

«Και να ήθελα δεν μπορώ εκ των πραγμάτων, γιατί είναι πολλή η δουλειά. Από την άλλη, θα μπορούσα να πάω διακοπές. Κάθισα όμως τόσο πολύ με τον κορονοϊό, που τώρα θέλω δράση. Πέρασα καλά με τον εγκλεισμό. Παρά τις δύσκολες καταστάσεις που επικρατούν, όταν αναλογίζεσαι πόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους».

- Ως πιτσιρίκι, ποιο ήταν το προφίλ σας;

«Πολύ φρόνιμος μέχρι την εφηβεία μου και μετά πολύ άτακτος».

- Τι σας κάνει ευάλωτο;

«Η κοινωνική αδικία».

- Με πέντε λέξεις, πώς θα περίγράφατε τον εαυτό σας;

«Παρορμητικός, πειθαρχημένος - είναι δισυπόστατη η ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα μου-, λογικός, γκρινιάρης και τελειομανής».

- Με αυτόν το συνδυασμό, η σύζυγός σας Έφη Μουρίκη πρέπει να έχει μεγάλη υπομονή...

«Νομίζω πως ναι».

- Ποιοι είναι οι πραγματικοί ήρωές σας;

«Οι επιστήμονες, και κυρίως στην ιατρική και τη γενετική. Οι ερευνητές. Αυτοί που εξελίσσουν την ιατρική. Για να μπορούμε εμείς να αντέξουμε και σε έναν ιό. Αυτήν τη στιγμή καταλαβαίνετε τι συμβαίνει παγκοσμίως. Κάποιοι άνθρωποι θυσιάζουν εργατοώρες, θυσιάζουν τα πάντα, για να προχωρήσουν την κοινωνία μας και το συνάνθρωπο», είπε στον Τηλεθεατή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved