Ζωή Δημητράκου: «Μου αρέσει πολύ η παρουσίαση και η επαφή με τον κόσμο»
Showbiz

Ζωή Δημητράκου: «Μου αρέσει πολύ η παρουσίαση και η επαφή με τον κόσμο»

Η Ζωή Δημητράκου είναι ένα από τα πιο hot ονόματα αυτή την περίοδο και μπαίνει καθημερινά μέσω της γυμναστικής στα σπίτια όλων των Ελλήνων.

Η πρώην μπασκετμπολίστρια με την σπουδαία διεθνή καριέρα ανοίγει την καρδιά της και περιγράφει τις διαφορές και τις ομοιότητες που έχει συναντήσει στον αθλητισμό και στην τηλεόραση ενώ σε ένα περίεργο παιχνίδι της μοίρας η μητέρα της ήταν κολυμβήτρια του Παναθηναϊκού ενώ εκείνη έγινε αθλήτρια του Ολυμπιακού.

Ξεκίνησες από την κολύμβηση…

«Ξεκίνησα την κολύμβηση γιατί η μητέρα μου ήταν πρωταθλήτρια στον Παναθηναϊκό. Διαγνώστηκα με αλλεργία στο χλώριο και με άσθμα. Έτσι, σταμάτησα και, αφού προσπάθησα σε διάφορα αθλήματα, μπήκε στη ζωή μου το μπάσκετ. Το ερωτεύτηκα... και αυτό ήταν».

Αισθάνεσαι κερδισμένη από την επιλογή σου;

«Ναι. Κέρδισα πολλές εμπειρίες, γιατί ακόμη και τα δύσκολα που πέρασα στο μπάσκετ μου έδωσαν τις βάσεις για να είμαι πιο δυνατή σε όσα αντιμετώπισα στη ζωή μου. Έχω κερδίσει πάρα πολλές φίλες και γενικότερα νιώθω πολύ γεμάτη».

Ήταν δύσκολη η απόφαση να σταματήσεις;

«Σίγουρα, γιατί, όταν κάνεις πρωταθλητισμό, τα συναισθήματα και όλα όσα παίρνεις βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο. Γι’ αυτό και δεν μπορείς να κάνεις πρωταθλητισμό για πάρα πολλά χρόνια. Πραγματικά φοβόμουν ότι δεν θα έβρισκα ξανά κάτι που να με γεμίζει τόσο πολύ και να με συναρπάσει. Ήμουν τυχερή, γιατί το βρήκα στην τηλεόραση και ελπίζω να κρατήσει! Όπως στον πρωταθλητισμό κι εδώ προσπαθώ να κάνω ό,τι μπορώ για να γίνω καλύτερη».

Αν δεν είχε έρθει η πρόταση οπό την τηλεόραση, είχες στο μυαλό σου κάποιο σχέδιο για την επόμενη μέρα;

«Η πρόταση δεν ήρθε αμέσως. Με το που σταμάτησα, πήρα ένα διάλειμμα περίπου δύο μηνών, το οποίο αρχικά ήταν πολύ ωραίο, γιατί ξεκουράστηκα. Μετά, όμως, άρχισα να βαριέμαι. Έτσι αποφάσισα να πάω στο Λονδίνο. Έκανα κάποια courses στα οικονομικά και στη συνέχεια πήρα master στο Luxury brand management. Ήταν κάτι διαφορετικό από ό,τι είχα σπουδάσει, αλλά μου άρεσε. Με το που τέλειωσα, μου έγινε η πρόταση. Και λόγω του Ολυμπιακού ήθελαν τότε στο ONE CHANNEL να με δοκιμάσουν στην εκπομπή «Vita», που είχε να κάνει με υγεία και ευεξία. Με πίστεψαν και έτσι άρχισε η ζωή μου μπροστά στις κάμερες».

Ήταν δύσκολο το βήμα;

«Ήταν δύσκολο, γιατί δεν είχα βρεθεί ξανά μπροστά στις κάμερες για να παρουσιάσω κάτι. Ήταν για μένα ένα μεγάλο μάθημα. Εκεί άρχισα να συνειδητοποιώ τι πρέπει να κάνω και πάνω σε τι να δουλέψω περισσότερο. Όταν έγινε το MEGA, βρέθηκα να παρουσιάζω την εκπομπή «MEGA Sports Weekend» με τον Αντώνη Κατσαρό. Λόγω του κορονοϊού, η αθλητική επικαιρότητα σταμάτησε και έτσι, επειδή έχω πτυχίο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού από το ΑΠΘ, μου έγινε η πρόταση να κάνω το «Γυμναστική από σπίτι», ώστε ο κόσμος να ξεπεράσει με έναν όμορφο τρόπο, την καραντίνα. Γιατί η γυμναστική έχει και ψυχολογικά οφέλη. Η ψυχική ανάταση και η ευεξία που χαρίζει φαίνονται από την πρώτη μέρα».

Πίστευες ότι η εκπομπή γύμναζε και κόσμο που δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με τη γυμναστική;

«Αυτό είναι το θέμα. Υπήρχαν άνθρωποι που όντως δεν είχαν ασχοληθεί και άρχισαν τώρα. Δεν ξέρω, ίσως τους το έκανα πιο εύκολο. Το να ξέρεις ότι στις 11:20 θα ανοίξεις την τηλεόραση και θα έχεις ένα βατό πρόγραμμα γυμναστικής, είναι σημαντικό. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία. Προσπαθώ να μπω στο σκεπτικό του άλλου. Και λέω ότι δεν έγινε κάτι αν δεν κάνεις όλες τις επαναλήψεις. Θέλω απλώς να σηκωθείς από τον καναπέ, να έχεις θετική ενέργεια, να χαμογελάσεις, να κουνηθείς λιγάκι και να ιδρώσεις. Αυτό με ενδιαφέρει». Νομίζω, λοιπόν, ότι η προσέγγιση τους κέρδισε περισσότερο.

Κι όταν λαμβάνεις τόσα μηνύματα αγάπης και ευγνωμοσύνης, παρακινείσαι να προσπαθείς ακόμη περισσότερο».Αφιερώνεις ώρες σε αυτό;

«Αρκετές, γιατί γράφω εγώ όλα τα προγράμματα, τα οποία βεβαίως δεν μου έρχονται ουρανοκατέβατα. Ψάχνω σε σάιτ, συνδυάζω αυτά που βλέπω, ακούω κάποια μουσική και αρχίζω να κάνω χορευτικές κινήσεις, ώστε να γίνει το όλο πράγμα πιο διασκεδαστικό. Με λίγα λόγια, ιδρώνω με τα προγράμματα που κάνω μόνη μου και μετά τα δείχνω στον κόσμο».

Θα συνεχιστεί η εκπομπή καλοκαίρι;

«Δεν νομίζω να συνεχίσουμε τόσο πολύ. Ίσως πάμε μέχρι τα μέσα Ιουνίου».

Tι στόχους έχεις τηλεοπτικά;

«Μου αρέσει πολύ η παρουσίαση και η επαφή με τον κόσμο. Θα ήθελα λοιπόν να ξανακάνω κάτι τέτοιο, που να νιώθω ότι μπαίνω στο σπίτι των τηλεθεατών, τους επηρεάζω και με κάποιον τρόπο κάνω τη ζωή τους καλύτερη. Αν αλλάξω τη ζωή ενός ανθρώπου προς το καλύτερο, αν βάλω στη ζωή του το χαμόγελο και την ευεξία, αυτό για μένα θα είναι επιτυχία. Και δεν είναι απαραίτητο να γίνει μέσω της γυμναστικής. Δεν με απασχολεί το να είμαι η γυμνάστρια, μου αρέσει η παρουσίαση. Αλλά μπορώ να τα συνδυάζω».

Η δημιουργία οικογένειας είναι στα σχέδια σου;

«Για αυτά τα πράγματα κάνεις σχέδια και ο Θεός γελάει. Σίγουρα θα το ήθελα πολύ».

Πλέον, γυμνάζεσαι και με παρέα...

«Δύο φορές την εβδομάδα έχω κοντά μου κάποιον celebrity, κάνουμε μαζί γυμναστική και λέμε τι κάνουν κι αυτοί στην καθημερινότητά τους σε θέματα διατροφής και άσκησης».

Υπάρχει κάτι που σε έχει μάθει ο αθλητισμός και το ακολουθείς στη ζωή σου;

«Ο αθλητισμός μου έχει χαρίσει αυτοπεποίθηση. Γενικώς πιστεύω πολύ στον εαυτό μου. Κάποιες από τις ασκήσεις που βγάζω είναι τελείως από το μυαλό μου, αλλά έχω την αυτοπεποίθηση ότι είναι σωστές και είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται ο άλλος, ώστε να διασκεδάσει και να γυμναστεί. Με την αυτοπεποίθηση που μου έχει δώσει το μπάσκετ μπορώ να το κάνω. Είμαι σίγουρη για τον εαυτό μου».

Ποιο περιβάλλον θεωρείς πιο ανταγωνιστικό τελικά της τηλεόρασης ή του αθλητισμού;

«Αυτό είναι μια πολύ ωραία ερώτηση. Στον πρωταθλητισμό ανταγωνιζόμουν τις καλύτερες στον κόσμο, ενώ στην τηλεόραση δεν έχω κάνει τίποτα. Ελπίζω κάποια στιγμή να βρεθώ στο ίδιο επίπεδο. Μέχρι τότε όμως έχω τεράστιο δρόμο να διανύσω», είπε στο 7 μέρες tv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved