Θάλεια Ματίκα: «Νιώθω τυχερή που γλίτωσα από πάρα πολλά πράγματα»
Showbiz

Θάλεια Ματίκα: «Νιώθω τυχερή που γλίτωσα από πάρα πολλά πράγματα»

Η Θάλεια Ματίκα έχει δημιουργήσει μία ευτυχισμένη οικογένεια με τον Τάσο Ιορδανίδη.

Η ηθοποιός σε συνέντευξή της αναφέρθηκε σε τι διαφέρει με τον σύζυγό της, στην αποχή της από την τηλεόραση, στην εφηβεία της, ενώ αποκάλυψε τα επόμενα επαγγελματικά σχέδια της.

Σε τι διαφέρετε οι δυο σας;

Θάλεια: «Διαφέρουμε σε πάρα πολλά πράγματα! Ο Τάσος νομίζω πως είναι πιο τολμηρός από εμένα, πιο ρισκαδόρος, εγώ ζητάω μια μεγαλύτερη ασφάλεια, αυτά τα παραγωγικά βήματα που έχει τολμήσει ο Τάσος μέχρι σήμερα, εγώ δεν θα υπήρχε ποτέ περίπτωση να τα κάνω! Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Ίσως βέβαια, το γεγονός πως ο Τάσος είναι τόσο ρισκαδόρος να μετράει στο κράτημα μου, αισθάνομαι πως εγώ πρέπει να προσγειώνω τα πράγματα».

Τα «άλματα» στην πορεία της κοινής σας ζωής που μπορεί να κάνει ο Τάσος για να υλοποιήσει στόχους και όνειρα σε τρομάζουν;

«Ναι, αλλά με κάποιο μαγικό τρόπο κάθε φορά με πείθει και λέω: «Άντε πάμε, αφού το πιστεύεις τόσο πολύ και πρέπει να γίνει έτσι το πράγμα!». Στη συνέχεια βέβαια, όταν δεν συναντάμε την επιτυχία που περιμέναμε, αντιδρώ. Εκεί έρχεται η φωνή της λογικής. «Βρε Τάσο μου» του κάνω «αφού είχαμε πει αυτό κι αυτό! ». Έτσι έχουμε πορευτεί όλα αυτά τα χρόνια, οπότε μιλάμε για μια κατάσταση ετών».

Αναρωτιέμαι γιατί η Θάλεια είχε να εμφανιστεί στην τηλεόραση τα τελευταία εννέα χρόνια Η επιστροφή της έγινε πριν λίγο καιρό μ ' έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στη νέα δημοφιλή σάρα «Οκτώ λέξεις» στον Σκάι.

Θάλεια: «Πράγματι πέρασα εννέα ολόκληρα χρόνια εκτός τηλεόρασης. Είχα τις δυο εγκυμοσύνες, μετά τα παιδιά, στη συνέχεια απορροφήθηκα από το θέατρο. Φέτος όμως το αποφάσισα, είπα λοιπόν μέσα μου: «Αντε, καιρός είναι». Έτσι άρχισα να πηγαινοέρχομαι στην Κύπρο για τα γυρίσματα της σειράς «Οκτώ λέξεις» που επίσης γίνονταν σε Κέρκυρα και Ιταλία με τέσσερα συνεργεία να δουλεύουν σε εξωτερικούς χώρους και με τριάντα ηθοποιούς συχνά σ ' ένα επεισόδιο! Ο Ανδρέας Γεωργίου ήθελε μάλιστα γυρίσματα και στην Αθήνα! Από τις πρώτες κιόλας μέρες ήμουν ενθουσιασμένη με τους συντελεστές αυτής της σειράς, οι άνθρωποι αυτοί είναι εμμονικοί με τη δουλειά τους, την αγαπούν πάρα πολύ».

Της λέω, πόσο της ταιριάζει, ο ρόλος της στις «Οκτώ λέξεις»

«Τι εννοείς, πως μου ταιριάζει να είμαι μια βιοπαλαίστρια που αγωνίζεται για την επιβίωση, έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου, προσπαθεί να τα βγάλει πέρα μ ' έναν τζογαδόρο άντρα και με μια κόρη στην εφηβεία που έχει χίλια προβλήματα…»

Εννοώ πως σου ταιριάζει, γιατί όπως η Εύα, η ηρωίδα που υποδύεσαι, δείχνεις κι εσύ να είσαι στην προσωπική σου ζωή συνεπής με τον εαυτό σου και τους άλλους.

«Από αυτήν την άποψη είμαι πολύ κοντά στον ρόλο μου. Συνεπής σαν την Εύα και καθαρός άνθρωπος με το αίσθημα της ευθύνης αρκετά έντονο από πάντα μέσα μου».

Η τηλεοπτική κόρη σου περνάει μια δύσκολη εφηβεία, εσύ πως ήσουν σ' εκείνη, την ηλικία;

«Πέρασα πολύ έντονα εφηβικά και μετεφηβικά χρόνια με παντελή έλλειψη φόβου, θεωρώντας πως είμαι άτρωτη και επιπλέον τόσο ώριμη ώστε να αποφασίζω για τα πάντα εγώ. Τρέμω, λοιπόν την ώρα και τη στιγμή που τα παιδιά μου θα βρεθούν στη εφηβεία, γιατί πλέον ξέρω πόσο μπορεί σ' αυτές τις ηλικίες να κινδυνεύσεις όσο συγκροτημένος κι αν είσαι. Αυτό πίστευαν για μένα οι γονείς μου, επηρεασμένοι από το ότι ήμουν πολύ καλή μαθήτρια, ένα συγκροτημένο κορίτσι με έντονη προσωπικότητα. Μου είχαν λοιπόν εμπιστοσύνη, για αυτό και μου έδιναν αρκετή ελευθερία. Νόμιζαν πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για μένα. Να όμως που πολλές φορές έκανα κατάχρηση της εμπιστοσύνης τους και της ελευθερίας που μου έδιναν. Κρίνοντας τον εαυτό μου μεταγενέστερα ένοιωσα τυχερή που γλύτωσα από πάρα πολλά πράγματα».

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας σχέδια;

Θάλεια: «Στην περίπτωση που απαλλαγούμε από τον κορονοϊό, για τον Τάσο υπάρχει η σκέψη, να πάει για δεύτερη χρονιά η παράσταση ο «Πατέρας», Εγώ πάλι θα συνεχίσω με την σειρά «Οκτώ λέξεις» ενώ συζητάω και για μια παράσταση εκτός Τάσου! Αν δεν περπατήσουν αυτά που ετοιμάζει ο καθένας μας χωριστά, υπάρχει η σκέψη ο Τάσος κι εγώ να παίξουμε ξανά μαζί. Να τονίσω πως και οι δυο είμαστε περήφανοι για την παράσταση «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του» που ξεκινήσαμε από πέρυσι σε διασκευή της Σοφίας Αδαμίδου, συνεχίζοντας μέχρι και φέτος. Τα πήγαμε πολύ καλά γι’ αυτό και το επόμενο βήμα, θα είναι να κάνουμε περιοδείες και να φτάσουμε μέχρι την Κύπρο. Να προσθέσω, τέλος, πως ο Τάσος συμμετέχει στη νέα ταινία του Τάσου Δήμα που είναι αφιερωμένη στην ιστορία του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Με Κατρανίδη, Πανταζάρα, Μουρίκη και πολλούς ακόμα ηθοποιούς», είπε στο Grande.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved