Μαρία Λόη: Προσφέρει δωρεάν γεύματα στη Νέα Υόρκη
Showbiz

Μαρία Λόη: Προσφέρει δωρεάν γεύματα στη Νέα Υόρκη

Μαρία Λόη: Η Chef προσφέρει δωρεάν γεύματα σε νοσοκομεία και αστέγους της Νέας Υόρκης και νιώθει πιο γεμάτη από ποτέ!

 

Το Loi Estiatorio, το μαγαζί που άνοιξε στο κέντρο του Μανχάταν το 2015, είναι παραδομένο σε μια αταξία που μαρτυρά ότι μπορεί να μην υποδέχεται προς το παρόν πελάτες στη σάλα του, λόγω των μέτρων που επέβαλε η πανδημία του κορονοϊού, έχει όμως μια άλλη σημαντική αποστολή: την προετοιμασία και διανομή γευμάτων σε γιατρούς, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων της πόλης, που είναι το επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ.

«Ισως η ευτυχία να είναι αυτό, το να δίνεις», λέει με μάτια που ακτινοβολούν πάνω από τη μάσκα που φοράει. «Είναι κάτι που κάνω χρόνια, αλλά τώρα το θέλω περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Τα προηγούμενα χρόνια, η προσφορά μου ήταν εστιασμένη πιο πολύ προς τα παιδιά και τους πολύ μεγάλους ανθρώπους. Συνεχίζω να δουλεύω και ως εστιάτορας, αλλά δεν είναι αυτό που με νοιάζει.

Διαβάστε τη συνέχεια στην gallery που ακολουθεί:

Η ίδια αποδίδει την ευαισθησία της στον τρόπο με τον οποίο μεγάλωσε. «Οι γονείς μου μου έμαθαν πως όσα κι αν έχεις, είτε είναι πολλά είτε λίγα, πρέπει πάντα να τα μοιράζεσαι, γιατί αυτό θα πει φιλότιμο και φιλοξενία», εξηγεί.

Πριν ακόμα ξεσπάσει η υγειονομική κρίση της πανδημίας, στο εστιατόριο της υπήρχε πάντα πρόνοια για τους άστεγους, κάτι που επίσης έχει ενταθεί λόγω των συνθηκών.

«Ανέκαθεν προσφέραμε γεύματα σε άστεγους που κινούνται στην περιοχή, αλλά όταν ξέσπασε η κρίση είδα τόσο περισσότερους ανθρώπους να έχουν ανάγκη, που αυξήσαμε τον αριθμό.

Είχαμε ξεκινήσει με περίπου 15 γεύματα την ημέρα και τώρα μόνο για τους άστεγους και για όσους δεν έχουν σε αυτήν τη φάση την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν φαγητό ξεπερνάμε τα 150 γεύματα την ημέρα.

Έχουμε μια επιγραφή έξω από το εστιατόριο και έναν γάντζο στον οποίο κρεμάμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα σακούλες με γεύματα, ώστε να μπορεί να πάρει οποιοσδήποτε, χωρίς να χρειαστεί να σταθεί σε ουρά. Καθένας μπορεί να χρειαστεί βοήθεια κάποια στιγμή, δεν είναι κακό, κι εμείς είμαστε εδώ για να βοηθάμε. Ο σκοπός της ζωής μου είναι να δίνω, είναι αυτό που αγαπάω, οπότε και το κάνω».

Οι πρώτοι που συντάχθηκαν μαζί της στο εγχείρημα της προετοιμασίας γευμάτων για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων της πόλης ήταν η Angela Clair και ο σύζυγος της, Justin.

«Η Angela είναι φίλη μου και την αποκαλώ "άγγελο" γιατί είναι πάρα πολύ καλή», εξηγεί η Μαρία. «Με τον άντρα της πρόσφεραν τα πρώτα 700 δολάρια για να καλυφθούν τα έξοδα και άλλα τόσα έβαλα εγώ. Έτσι ξεκινήσαμε και τώρα πια έρχονται και μας βοηθούν άνθρωποι που δεν θα το περίμενα ποτέ. Και προμηθευτές.

Θέλω να κάνω ιδιαίτερη μνεία στον Γιώργο Φραγκιαδάκη, από την εισαγωγική εταιρεία Costas Provisions στη Βοστώνη, που με παίρνει κάθε μέρα και με ρωτάει τι χρειάζομαι να στείλει. Εγώ, επίσης, προσφέρω από τα προϊόντα που εισάγουμε από την Ελλάδα και διαθέτουμε στα Whole Foods με την επωνυμία Loi Εκτός από τις μερίδες του φαγητού, φτιάχνουμε ειδικές σακούλες για τους γιατρούς και το υπόλοιπο νοσηλευτικό προσωπικό με πράγματα για τους ανθρώπους που τους περιμένουν στο σπίτι».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved