Παπαμιχαήλ: Η συνεργασία με Κράβιτς και Jamiroquai κι οι αναμνήσεις από τον Πειραιά
Showbiz

Παπαμιχαήλ: Η συνεργασία με Κράβιτς και Jamiroquai κι οι αναμνήσεις από τον Πειραιά

Για πολλά και ενδιαφέροντα μίλησε ο Γιάννης Παπαμιχαήλ, κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν.

Εχει δηλώσει πολλές φόρες πόσο δύσκολο του είναι να διαχειριστεί τη σημαντική παρακαταθήκη των γονιών του καθώς όλοι περίμεναν να φτάσει στο επίπεδο που κατάφεραν να φτάσουν αυτοί. Σήμερα συμπληρώνει: «Ε ψηλά ο πήχης και άδικο να σε συγκρίνουν. Ομως τα άτομα του μουσικού χώρου αναγνωρίζουν ότι είμαι ένας πολύ καλός μουσικός πράμα που προσωπικά αποφεύγω να διατυμπανίζω. Εχω αναγνωρισιμότητα, αλλά ο πολύς κόσμος δεν ξέρει ότι υπήρξα ραδιοφωνικός και θεατρικός παραγωγός, συγγραφέας, έχω συνεργαστεί με ονόματα όπως Λένα Κράβιτς και Jamiroquai».

Πάντα δημιουργικός, με το μικρόβιο μουσικής από τα σχολικά του χρόνια, ιδρυτικό στέλεχος στο συγκρότημα «Αχτύπητα Φιλέτα», με συμμαθητές ανάμεσα σε άλλους τον Κωνσταντίνο Καζάκο και τον τωρινό πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα, θυμάται:

«Ημασταν μια ωραία τάξη στου Μωραΐτη, που έβγαλε σημαντικούς δημιουργούς και επιστήμονες. Φίλοι μου από εκείνα τα χρόνια είναι ο Πέτρος Κόκκαλης, ο Γιάννης Φιξ ο Γιάννης Μόραλης. Τον αγαπάω τον Πειραιά, έχω ωραίες αναμνήσεις απ' όταν ο πατέρας μου ήταν αντιδήμαρχος επί Ανδρια­νόπουλου. Πηγαίναμε συχνά γήπεδο. Στα γεγονότα της Θύρας 7 ήμουν εκεί. Οταν κατεβαίνω ο κόσμος με αναγνωρίζει και με χαιρετάει. Έχω παρακολουθήσει συναυλίες σπουδαίων ερμηνευτών που σημάδεψαν τη μουσική μου παιδεία, όπως της Νταϊάνα Ρος, του Ελτον Τζον, τις Γουίτνεϊ Χιούστον. Με τη μητέρα μου είδαμε στη Νέα Υόρκη τη Μαντόνα και τον Σινάτρα. Αρχισα με κλασικό πιάνο, τις πρώτες νότες τις έπαιξα με δάσκαλο τον Μάνο Χατζιδάκι, γρήγορα όμως επικεντρώθηκα στη τζαζ-φαν μουσική βλέποντας ότι αποδίδω καλύτερα στο συγκεκριμένο είδος, τον αμερικανικό τζαζ ήχο».

Και συνέχισε: «Εχω γράψει για την Ηρώ, τον Βαλάντη, έχω κάνει χρυσούς δίσκους στο εξωτερικό. Το 2003 με τον Νίκο Πατρελάκη, φίλο και μέντορα μου, φτιάξαμε τους Futuristics. Τα δύο χιλιάδες αντίγραφα έγιναν sold out και το "Tonight" παγκόσμιο hit. Μετά από μακρόχρονη απουσία είμαστε έτοιμοι να επανέλθουμε. Εχουν κοπεί τα φτερά πολλών της γενιάς μου με την πανδημία που περνάμε, αναμένουμε όμως τις εξελίξεις», είπε στην Πηνελόπη Μασούρη και το περιοδικό Gala.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved