Νίκος Ψαρράς: Όσα είπε για τις streaming παραστάσεις - Ποιοι οι φόβοι του;
Showbiz

Νίκος Ψαρράς: Όσα είπε για τις streaming παραστάσεις - Ποιοι οι φόβοι του;

Ο Νίκος Ψαρράς ήταν ειλικρινής.

Ο γνωστός ηθοποιός, που τον πε­ρασμένο χειμώνα υποδύθηκε τον τραγικό Αμλετ, κάνει τώρα στρο­φή στην κωμωδία και μάλιστα με έναν ρόλο άκρως ξεκαρδιστικό, αυτόν του Κινησία. «Η σκηνή εί­ναι πολύ αστεία, καθώς, όταν βλέ­πεις έναν άνθρωπο να κυνηγάει τη γυναίκα του και αυτή δεν του κάθεται, είναι κωμικό από μόνο του. Αγαπώ πολύ την κωμωδία», λέει ο Ν. Ψαρράς στη στήλη.

Η «Λυσιοτράτη», που θα παρουσιαστεί στην Επίδαυρο στις 31 Ιου­λίου, την 1η και 2α Αυγούστου, με τη Βίκυ Σταυροπούλου στον ομώνυμο ρόλο, ετοιμάζεται σκη­νοθετικά ακολουθώντας αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. «Στις πρόβες παντού υπάρχουν μάσκες και αντισηπτικά. Είναι πρωτό­γνωρο αυτό που ζούμε. Οταν ξε­κινήσαμε, ο πρώτος που μας μί­λησε ήταν ένας γιατρός, ο οποίος ήταν παρών σε όλη την πρόβα και μας έδινε οδηγίες για το πώς πρέ­πει να συμπεριφερόμαστε. Πώς ππγαίνουμε στην τουαλέτα, πώς πλένουμε τα χέρια μας, πώς βά­ζουμε αντισηπτικό και μας είπε ότι πρέπει να φοράμε μάσκες συ­νέχεια. Και φυσικά ότι πρέπει να έχουμε πάντα τουλάχιστον δύο μέτρα απόσταση μεταξύ μας. Δεν είναι δυοκολο αυτό, γιατί έχουμε έναν οδηγό σκηνής που, όταν ξε­χνιόμαστε, μας σταματά αμέσως. Ευτυχώς στο έργο αυτό δεν ολο­κληρώνεται καμία ερωτική σκηνή και έτσι δεν υπάρχει καμία επα­φή», αναφέρει.

Ο Ν. Ψαρράς, αν και πιστεύει πώς αυτό το καλοκαίρι θα είναι καλλι­τεχνικά φτωχό, είναι αισιόδοξος πως τελικά όλα θα πάνε καλά. Το μόνο που φοβάται είναι να μην υπάρξει εκμετάλλευση της πρω­τόγνωρης αυτής κρίσης που περ­νάμε. «Φοβάμαι μην αρχίσουν να γίνονται αυτά που γίνονταν και στην οικονομική κρίση. Με τη δι­καιολογία ότι βνώνουμε μια νέα κρίση, να αρχίσουν οι περικοπές, οι ακυρώσεις και η απλήρωτη ερ­γασία. Πρέπει να μη γίνουν μει­ώσεις στο όνομα του κορονοϊού. Από την άλλη, πολύ σημαντικό εί­ναι να προστατευθούν οι θεατές, επειδή, για να έρθουν στο θέατρο, πρέπει να νιώσουν ασφαλείς», λέει χαρακτηριστικά.

Οσο για τη νέα μόδα που δημι­ουργήθηκε λόγω του εγκλεισμού και της πανδημίας, δηλαδή το θέ­ατρο να προβάλλεται από μια οθό­νη, είτε της τηλεόρασης είτε του ηλεκτρονικού υπολογιστή, τον βρίσκει αντίθετο. «Ημουν εντε­λώς αντίθετος με τις δωρεάν προ­βολές θεατρικών παραστάσεων μέσω ίου Διαδικτύου. Γιατί το θέ­ατρο είναι μια ζωντανή επικοινω­νία του ηθοποιού με τους θεατές. Αν μου ζητηθεί να κάνω μια streaming παράσταση, δεν ξέρω πώς θα το χειριστώ. Γιατί δεν πι­στεύω πως ο θεατής θα πληρώνει για να μας δει από το σπίτι του, ενώ θα ΄χει την ευκαρία να δει χιλιάδες άλλα πράγματα δωρεάν», είπε στη Secret.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved