Βλαδίμηρος Κυριακίδης: «Πάνω που σηκώσαμε κεφάλι ήρθε ο κορονοϊός»
Showbiz

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: «Πάνω που σηκώσαμε κεφάλι ήρθε ο κορονοϊός»

Η κάθε ερμηνεία του Βλαδίμηρου Κυριακίδη σε θέατρο και τηλεόραση ξεχωρίζει, γιατί ξέρει να τα κάνει και τα δύο πολύ καλά.

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για την παράσταση «Προσοχή! Ο φίλος δαγκώνει» με την οποία περιοδεύει αυτό το καλοκαίρι, ενώ αποκάλυψε το επόμενο βήμα του στο θεατρικό σανίδι.

Εκτός από τα γυρίσματα, είστε και σε περιοδεία. Μετά από έναν πετυχημένο θεατρικό χειμώνα, η παράσταση «Προσοχή! Ο φίλος δαγκώνει» πάει σε πολλά μέρη της Ελλάδας κόντρα στα σημεία των καιρών. Το κοινό διψάει για θέατρο στην περιφέρεια;

«Ναι, είναι δύσκολες εποχές, αλλά από την άλλη βλέπω ότι ο κόσμος αγαπάει το θέατρο, τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία. Ξεκινήσαμε από την Πάτρα, όπου περάσαμε καλά κι εμείς και οι θεατές. Εχουμε μπροστά μας μακρύ ταξίδι μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου που ολοκληρώνεται η περιοδεία. Ηταν σαν κάποιοι να μας σταμάτησε πριν την ώρα μας και αποφασίσαμε ότι πρέπει να δώσουμε το "παρών". Χρειαζόμαστε το θέατρο. Αυτό είναι ένα τεστ για τον χειμώνα που έρχεται. Αν "περπατήσει" το καλοκαίρι, θα έχουμε καλό χειμώνα. Αν όχι, σημαίνει ότι θα δυσκολευτούμε πολύ. θέλει λίγο παραπάνω χρόνο για να μάθει ο Έλληνας ότι είμαστε εδώ, έστω και αν η σεζόν ξεκίνησε στα μέσα Ιουλίου».

Η αλήθεια είναι ότι το θέατρο σε περιόδους οποιασδήποτε κρίσης δίνει ψυχική ανάταση και ο κόσμος το επιζητεί.

«Οι παλαιότεροι ηθοποιοί μας έλεγαν ότι ακόμα και σε καιρούς πολέμου το θέατρο επιβίωνε. Πόσω μάλλον τώρα. Ξεπεράστηκε η οικονομική κρίση και πάνω που σηκώσαμε κεφάλι ήρθε ο κορονοϊός. Θα το παλέψουμε κι αυτό. Πιστεύω ότι είμαστε πολύ κοντά στο να βρεθεί το εμβόλιο. Είμαι αισιόδοξος».

Το «Προσοχή! Ο φίλος δαγκώνει» είναι μια παράσταση που σε έναν βαθμό βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό. Αυτό ενέχει για σας μεγάλο βαθμό δυσκολίας;

«Ο δημιουργικός αυτοσχεδιασμός είναι δύσκολη τεχνική, θέλει συγκέντρωση, πειθαρχία κι εγρήγορση έτσι ώστε όταν προτείνει κάτι καινούριο ο συνάδελφος να αντιδράσεις. Σε κάποια σημεία δίνει και το έναυσμα να δημιουργήσουμε κι άλλες καταστάσεις. Αυτό σημαίνει ότι, αν δείτε σήμερα την παράσταση, αύριο μπορεί να έχουν αλλάξει κάποια πράγματα. Αυτό κάνει τη διαδικασία δύσκολη αλλά συνάμα γοητευτική. Σαφώς όμως στο έργο υπάρχει κοινός γνώμονας», είπε στο tv 24.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved