Γιώργος Καραμίχος: Ο πραγματικός λόγος που άνοιξε τα φτερά του στην Αμερική
Showbiz

Γιώργος Καραμίχος: Ο πραγματικός λόγος που άνοιξε τα φτερά του στην Αμερική

Ο Γιώργος Καραμίχος έχοντας πλέον μια επιτυχημένη διεθνή καριέρα στο Λος Αντζελες, επέστρεψε στην Ελλάδα για το νέο σίριαλ του ΑΝΤ1 «Ήλιος».

Ο ίδιος μίλησε για την κορυφαία σχολή υποκριτικής Stella Adler στην οποία είναι καθηγητής αλλά και για τους λόγους που πήρε την απόφαση να φύγει από τη χώρα μας.


Η επιλογή του προσώπου σου ως μόνιμου καθηγητή σε μία από τις κορυφαίες σχολές υποκριτικής παγκοσμίως, τη Stella Adler, σίγουρα σε κάνει περήφανο. Πού πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;
«Είδαν τι κάνω. Πήγα εκεί, δούλεψα και τους άρεσε ο τρόπος δουλειάς μου. Από τη σχολή είχαν δείξει το ενδιαφέρον τους απ' όταν είχα φτάσει εκεί ως φοιτητής με υποτροφία Fullbright. Τότε είχα μπει σε ένα κάστινγκ και είχα πάρει έναν ρόλο στον «Βυσσινόκηπο» του Τσέχοφ. Ο σκηνοθέτης της παράστασης μίλησε στον διευθυντή της σχολής για μένα λέγοντας του πόσο εντυπωσιάστηκε από τον τρόπο που δούλευα -χωρίς να έχω ιδέα- και ο διευθυντής μου πρότεινε αρχικά να δώσω ένα σεμινάριο. Τους άρεσε αυτό που είδαν ότι διαθέτω. Στις μεγάλες αγορές όπως αυτή της Αμερικής δεν τους νοιάζει από πού είσαι, αλλά το τι έχεις να προσφέρεις. Εκτίμησαν κάποια προσόντα πάνω μου που τους φάνηκαν χρήσιμα και έτσι συνεχίζουμε τη συνεργασία μέχρι και σήμερα, online πλέον και μέχρι νεωτέρας».


Ποιο είναι το θετικό φορτίο που μεταφέρεις από το Λος Αντζελες;
«Θα έλεγα το πώς να μετατρέπεις το σκοτάδι σε φως. Είναι πολύ εμφανές εκεί, ειδικά σε μια πόλη όπως το Λος Αντζελες, και ιδιαίτερα στο Χόλιγουντ, που έχει τόσο πολύ σκοτάδι, τόσο πολλή αγωνία, τόσο πολλά τσαλαπατημένα όνειρα. Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, να εστιάζεις στο ουσιαστικό, το οποίο είναι να μάθουμε να αγαπάμε και να αγαπιόμαστε καλύτερα. Και κυρίως να προσφέρουμε χωρίς να κρίνουμε. Ο επικριτικός νους είναι η αιτία μυρίων δεινών. Εχουμε ακόμα αρκετά επικριτικό νου ως άνθρωποι και ως Ελληνες ειδικότερα. Ο επικριτικός νους βολεύει γιατί δίνει πολλές δικαιολογίες στους φόβους μας».


Εχεις παίξει σε παραστάσεις του Εθνικού και είχες ήδη τις καλύτερες περγαμηνές. Τι σε έκανε να φύγεις;
«Εφυγα λόγω της υποτροφίας Fullbright, που ήταν πολύ μεγάλη τιμή. Μετά προέκυψε η πρόταση να διδάσκω στη σχολή Stella Adler, που ήταν από τα πιο σημαντικά πράγματα που συνέβησαν στη ζωή μου. Ο βασικός λόγος όμως για τον οποίο παρέμεινα έξω ήταν γιατί είχα αισθανθεί ότι εδώ είχα κορεστεί και δεν βελτιωνόμουν ως ηθοποιός. Πήρα τα μαθήματα μου. Κυρίως πώς να δημιουργώ εμπόδια και προκλήσεις χωρίς ενοχές. Και τώρα που επέστρεψα, περιέργως, και οι δύο σκηνοθέτες της σειράς με προκαλούν κάθε ημέρα να δώσω κάτι παραπάνω. Ολες οι δυσκολίες που συνάντησα εκεί, στην Αμερική, με οδήγησαν εδώ όπου βρίσκομαι, με γεμάτη καρδιά και χωρίς αγωνία», είπε στο Gala.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved